bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
A dedicated man
A necessary End
Bad Boy
Efter alla år av saknad
En bit av mitt hjärta
En förgiftad man
En lek med eld
En märklig affär
En ovanligt torr sommar
Gallows View
I djävulens sällskap
I mörkrets skugga
I ondskans spår
In a Dry Season
Kall som graven
Mörkrets alla färger
När musiken tystnar
Past Reason Hated
Revolutionens barn
Själens dunkla rum
Skuggor på vattnet
The Hanging Valley
Ur askan i elden
Wednesday's Child
Liknande böcker:
Stormvarning
 M. Adolfsson
selfies
 J. Adler-Olsen
Dödens flod
 D. McTiernan
Inland
 A. Dahl
De hängda hundarna
 J. Jensen
Nemesis
 A. Christie
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Christine Falls
 B. Black

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerRoten till det onda

 
Originaltitel: Blood at the root
Författare: Peter Robinson
Genre: Deckare
Ämnesord: mord
Utgivningsår: 1997
ISBN: 9789175031309
 
Spänning:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Det är en regning kväll i Eastvale, Yorkshire. En ung man påträffas död i en mörk, avsides gränd. Brutalt ihjälsparkad. Det tycks först röra sig om ett vanligt våldsbrott. Kommissarie Alan Banks och hans kollega Susan Gay får veta att offret, Jason Fox, hade öppet rasistiska åsikter och att han samma kväll råkat i gräl med några pakistanier. Fallet verkar nästan löst av sig självt och de tre misstänkta männen grips.

Men när det visar sig att någon genomsökt Jasons lägenhet och rensat hans dator ändras bilden. Snart framkommer det även att Jason varit i sällskap med en annan man tidigare på kvällen. Vem är denne man och varför framträdde han inte när mordet blev känt? Frågorna blir alltfler, och eftersom det inte finns direkta bevis mot pakistanierna bestämmer sig Alan Banks för att släppa dem. Jimmy Riddle, Banks chef, är långt ifrån nöjd. Detta är ett känsligt fall som kräver smidig hantering och en snabb lösning. Gripandet av de tre pakistanierna tolkades som en rasistisk handling och nu beordras Banks att istället sköta sitt jobb från skrivbordet och låta kollegorna ta hand om arbetet på fältet.

Banks är frustrerad över avstängningen, och när fler obehagliga fakta om mordoffret uppdagas kan han inte låta bli att ta saken i egna händer. Spåret leder rakt in i den nynazistiska organisation som Jason Fox var engagerad i, och ju närmare sanningen Banks kommer, desto mer skrämmande blir bilden av dess världsomspännande nätverk och makt. Men just när Banks tror sig ana lösningen upptäcker han något som ställer allt på ända. Något som kan kosta honom jobbet.

Utdrag ur boken:
Riddle tog ett steg mot Banks och underkäken sköt fram som fören på ett fartyg. "Ni får lov att stå ut med precis vad fan som helst som jag säger, och nu säger jag att ni är suspenderad."
"Vad sa ni?"


Medelbetyg: 3,25 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Roten till det onda :


Spaniard 2013-01-05 19:53
Jag är egentligen inte speciellt förtjust i Peter Robinsons böcker men visst är han kompetent. "Roten till det onda" är en välskriven mordhistoria som följer standardmallen till punkt och pricka.

På många sätt ett skolexempel på en modern deckare. Det är en rak historia med bra driv, kapitel och stycken är väldoserade, snyggt och prydligt. Dessutom finns en stark och aktuell poäng med rasismen som breder ut sig.

Ska man hitta brister så är det väl lite uttjatat med brottsutredare med privata problem. Och varför all krims-krams om musik?
Betyg 3

Anfield 2013-01-31 10:03
Helt ok klassisk typisk brittisk deckare
Betyg 3

chrille112 2013-06-07 10:28
Håller med en tidigare recensent att många deckarförfattare har snöat in på hänvisningar till musik titt som tätt, vill säkert profilera sin egen musiksmak, men tjatigt blir det. Annars är det här en typisk Robinson-deckare, välskriven med en bra intrig. Det som drar ned betyget något skulle väl vara den kvinnliga kriminalarens historia med en kollega, som visar sig vara ett svin (har man hört det förut?). Den sidohistorien tillför egentligen inte så mycket, man kan bara sucka. Men en stark trea får det bli.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Roten till det onda


  Köp boken som film på cdon: