bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
1968
Arvet efter Arn
Att inte vilja se
Blå stjärnan
Brobyggarna
Coq Rouge
Dandy
De som dödar drömmar s..
Den demokratiske terro..
Den enda segern
Den hedervärde mördaren
En medborgare höjd öve..
Fienden inom oss
Fiendens fiende
Gudarnas berg
Hamlon
Häxornas försvarare
I hennes majestäts tjänst
I nationens intresse
Ingen mans land
Justitiemord
Madame Terror
Mellan rött och svart
Men inte om det gäller..
Ondskan
Liknande böcker:
Sluta aldrig gå
 C. Rickardsson
Författaren
 I. Lo-Johansson
Vägen ut
 H. Martinson
Tyrannens barn
 A. Riebnitzsky
Blodsbunden
 A. Erba
Nästa år i Berlin
 A. Seeberger
Woodstock- tre dagar s..
 E. Tiber
Förföra demonen: att s..
 E. Jong
Röda kapellet
 L. Trepper
Ung i Paris
 S. Guppy

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerOrdets makt och vanmakt

 
Författare: Jan Guillou
Genre: Självbiografi
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789164202987
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Efter över fyrtio år med skrivandet som huvudsysselsättning publicerar Jan Guillou nu sina yrkesmemoarer. På ett öppet och underhållande vis berättar han om åren som spänner från mycket unga författardrömmar, via åren på FIB/Kulturfront och Rekord-Magazinet, till framgångarna med Hamilton och Arn. Bokserierna som gjorde honom till den mest säljande romanförfattaren i Sverige någonsin.

Medelbetyg: 4,25 (8 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Ordets makt och vanmakt :


helix 2010-05-15 13:35
Guillou har varit en central gestalt i det svenska samhället under flera decennier. Detta visar han med all önskvärd tydlighet i sin memoarbok "Ordets makt och vanmakt". Jag tycker det är mycket intressant att läsa hans egna ord om hur han blev journalist, vad som drivit honom till sina avslöjanden.
En del visste jag redan, annat var nytt för mig (precis som det ska vara).
Det var inte alltför länge sedan jag läste Peter Bratts självbiografi, och det var intressant att jämföra de båda, när de beskriver IB-avslöjandet, och senare Geijer-affären. Guillou var mycket säkrare på sin sak än Bratt när det begav sig, och det verkar vara så fortfarande. Intressant.
Jag tycker också att det är befriande att han inte smetar på med sitt privatliv, det är riktigt skönt att slippa sådant snask.

Den gode Guillou kommenterar sina egna handlingar och alster på ett ganska roligt sätt. Han har faktiskt självdistans, och jag tror det är äkta. Ganska sympatiskt.
Betyg 5

koala_75 2010-09-10 20:45
Guillou är ju som person mycket intressant då han kan ses som en vandrande historiebok från -60 talet och framåt.

Politik och spionaffärer kan ju bli tråkigt men det blev det inte i detta fallet. Jag är desssutom nöjd över att han inte skriver något om sitt privatliv. Han är saklig,skriver med ironi och bitsk humor.
Betyg 4

Ninni_1960 2010-12-21 08:27
Trodde att den här boken skulle bli lite svårläst (lyssnad) men där bedrog jag mig. Den var intressant och roande. Att Guillou är en bra författare och journalist visar ju allt han skrivit genom åren med framgångar utöver det vanliga. Att kunna skriva om allt han skrivit om måste vara ett konststycke som få klarar av och detta utan att ta upp något om privatlivet. Boken handlar endast om hans yrkesliv.
När IB-affären utspelade sig var jag så pass ung så jag visste inte så mycket om den men här fick jag veta mer och det var intressant. Att han dömdes till fängelse för det han fick fram visste jag men det var intressant att läsa om hur han hade det i fängelset.
Jag hoppas Guillou hinner skriva mycket mer för hittills har då inte jag läst nån dålig bok av honom. Däremot fick jag lust att läsa om både Arn-böckerna och Hamilton-böckerna för det var länge sen jag läste dem.
Betyg 5

okidoki 2011-02-26 15:14
Pennan är hans vapen och han älskar att kriga. Skriva kan han, ibland blir det för mycket. Jag är jämnårig med Guillou och hade särskilt roligt åt hans 60-&70-talsskildring. Jovisst hade dom träskor!
Betyg 4

Bokhållaren 2012-10-27 17:31
Omläsning, efter G:s tillägg om den sk KGB-aff'ären. Det blir för mig helt klart att mot skandaltidningar som Expressen och Aftonbladet kan man inte skydda sig och får man inte rätt. Guillou är ett exempel, Littorin ett annat. Mitt betyg från förra läsningen kvarstår.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Ordets makt och vanmakt


  Köp boken som film på cdon: