bokrecensioner boktips

Gudarnas berg

Författare: Jan Guillou
Genre: Science-Fiction
Ämnesord: framtid, spänning, ungdom, äventyr
Utgivningsår: 1990


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

När Steva vaknar ombord på stjärnskeppet Stella Scandinavica har hon sovit i över två miljoner år. Men i världsrymden finns ju ingen tid. Hon är fortfarande bara elva år, lika gammal som när hon lämnade jorden tillsammans med sin bror Jesper, sin pappa och några av sina kamrater. I det jättelika stjärnskeppet har de flytt från jorden, som hotas av utplåningskrig och ekologiskt sammanbrott, och landat på en av planeterna i Andromedagalaxen...

En spännande science-fiction-berättelse om en annan planets civilisation av den skicklige författaren Jan Guillou.

Utdrag ur boken:
"Här uppe i Skandinavien ligger det odlingsbara bältet. Det är därför vi har ätit utomhusodlade bananer och papaya här från Köpenhamn i dag. Sen kommer exempelvis den tyska och amerikanska öknen och där kan man bara odla i drivhus, och runt jordens mage är allt liv omöjligt. Där finns ingenting utom sand och sten."

"När jag frågade Lara (datorn) hur många krig det hade funnits i mänsklighetens historia blev hon nästan full i skratt. Det kändes så, fastän en dator inte kan ha några känslor.
Så svarade hon att såvitt hon kände till, det vill säga fram till det ögonblick då vi lämnat jorden, hade det förekommit 14689 större krig, men man kunde inte räkna allt bråk som krig och därför blev det bara 14689 krig, sa hon.
Men när Jesper och jag började fråga Lara om varför det hade varit så många krig blev hennes svar så krångliga att vi hela tiden måste slå upp det hon sa i hennes eget ordförråd med särskilda förklaringar."

"Nej, min lilla flicka", sa Pa, "Jesper är inte död, han sover inte och han är inte levande. Det går inte att förklara bättre än så. Men du kommer inte att märka någon tid och när du vaknar upp är det som om det bara gått en enda natt."

Medelbetyg: 3,67 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Gudarnas berg :
2007-12-22 04:26
När jag läste denna bok första gången var jag elva år och det var mitt första möte med författaren Jan Guillou, och med genren Sci-Fi. Jag fångades direkt av historien och läste ut den väldigt fort. Guillous språk griper tag i en med järnklor och låter en inte undan förrän boken är slut.
Betyg 4
2008-01-04 18:32
har lite svårt att ge en recension av denna bok då den skiljer sig markant från allt annat somguillou har skrivit, främst därför att denna skall ses som en barnbok, en politiskt inspirerad bok som kan ses som propaganda men ändå har en känsla och logik. har alltid gillat guillou men är öppen för en editering av betyg.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Gudarnas berg
Liknande böcker:
Uppdrag Hail Mary
 A. Weir
Nightflyers
 G. Martin
Code Walkers
 S. Laguna
Oxygen och Aromasia
 C. Lundin
Use of Weapons
 I. Banks
Stjärndamm
 L. Wilderäng
Stjärnfall
 L. Wilderäng
Consider Phlebas
 I. M. Banks
The Separation
 C. Priest