bokrecensioner boktips

Nästa år i Berlin

Författare: Astrid Seeberger
Genre: Självbiografisk roman
Utgivningsår: 2015
ISBN: 9789187347870


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En dotter, vuxen och sen länge rotad i Folkhemssverige, berättar om en mor med ett flyktingansikte, märkt för livet av sina upplevelser under andra världskriget. Om en far som spelar bort mörkret med sitt valthorn, om morfadern som går omkring som en kung även när han efter kriget hamnar på en socialistisk kolchos, och om de två morbröderna, Ewald och Bruno, vars drömmar krossas av historien. Men Nästa år i Berlin är ändå en berättelse om kärlek och längtan, om trots och frigörelse.

Astrid Seeberger är överläkare i Stockholm. Hon växte upp efter kriget sydvästra Tyskland och kom till Sverige som 17-åring.

Medelbetyg: 4,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Nästa år i Berlin :
2015-09-16 14:02
Till en början är jag avvaktande, men efterhand smyger sig berättelsen in i hjärteroten. Mycken livserfarenhet och klokhet förmedlas.
Betyg 5
2017-04-23 12:05
Seeberger skriver som bäst när hon berättar om en lycklig tid under barndomen. Då är språket skimrande vackert och upplevelserna känns magiska. Det funkar inte lika bra i början av boken, då alla gråa detaljer gör att det nästan blir långrandigt. Den här boken skildrar en tysk familje före, under och efter andra världskriget. Mycket gripande.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Nästa år i Berlin
Liknande böcker:
Vägen ut
 H. Martinson
Tyrannens barn
 A. Riebnitzsky
Blodsbunden
 A. Erba