bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
1968
Arvet efter Arn
Att inte vilja se
Blå stjärnan
Brobyggarna
Coq Rouge
Dandy
De som dödar drömmar s..
Den andra dödssynden
Den demokratiske terro..
Den enda segern
Den hedervärde mördaren
Fienden inom oss
Fiendens fiende
Gudarnas berg
Hamlon
Häxornas försvarare
I hennes majestäts tjänst
I nationens intresse
Ingen mans land
Justitiemord
Madame Terror
Mellan rött och svart
Men inte om det gäller..
Ondskan
Liknande böcker:
Lösning i London
 L. Deighton
Nattviol
 N. Leavy
Den yttersta rättvisan
 D. Öhrlund
Jungfrustenen
 M. Mortimer
Nattens vittne
 H. Kritz
Ett steg för långt
 F. Faulkner
Spring för livet!
 G. Dahl
Dunkelt förebud
 L. Weström
Doft av ondska
 A. Rambach
Clara
 J. Lönnaeus

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerEn medborgare höjd över varje misstanke

 
Författare: Jan Guillou
Genre: Thriller
Ämnesord: depression, politik, mord, spänning
Utgivningsår: 1995
ISBN: 9789164201515
 
Spänning:  6
Lärorik:  1
Sorglig:  3

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Aldrig tidigare har Carl känt sig så pressad. Hämnare från den sicilianska maffian slår till mot hans närmaste anhöriga; hans gode vän och kollega Jurij Tjivartsjev hotas av dödsstraff vid en militärtribunal i Moskva; och i Sverige seriemördas invandrare med kuslig precision. Carl berörs alltmer personligt och tvingas i denna grandiosa final sätta sin tillvaro på spel mer slutgiltigt än någonsin tidigare.

Medelbetyg: 3,47 (15 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av En medborgare höjd över varje misstanke :


BonHawk 2006-02-07 23:12
Den tionde och avslutande boken i sviten om Carl Hamilton är också en av de bättre. En värdig avslutning på en bra serie böcker.
Betyg 4

animisha 2006-02-09 09:59
En riktigt besynnerlig bok där titeln avslöjar det mesta.
Betyg 3

dsebbe 2007-02-12 21:54
den egentliga avslutningen men då visste vi inte om madame terror, riktigt bra bok där carl själv är den jagade..................väldigt bra.
Betyg 5

Rosa 2007-03-09 12:05
Grabbig, teknisk. Ja, Guillou!
Betyg 3

Zatopek 2007-05-21 21:34
Sträckläste samtliga i nian/ettan. Spännande då, både det James Bond-mässiga och det politiska snacket/satiren. Knappast högaktuella ens då (00-01). Medioker litteratur givetvis, men 5000 sidor schysst politisk pojkspänning. Minns att jag gillade "Den demokratiske terroristen".
Betyg 2

Kaj08 2008-02-03 17:15
En bra avslutning på Hamiltonserien.
Betyg 3

tetris 2008-12-28 21:50
Den här boken känns som den mest osannolika, men samtidigt den minst förutsägbara. Jag gillar de senare böckerna i Guillou-serien bäst och den här var en höjdare. Det som drar ner betyget är att han blir lite väl omständig ibland.
Betyg 4

Irenaeus 2009-07-03 18:59
Sista delen om Hamilton och den är bra.
Betyg 3

Freddi 2011-02-04 21:50
När boken börjar har Sicilianska maffian redan lönnmördat Hamiltons fru Tessie och hans dotter. För att hålla hans tankar borta från sorgen – och för att han är så satans kompetent – gör regeringen honom till ny SÄPO-chef. Boken blir därefter en jämn blandning av Hamilton som gör rent hus med gammal inkompetens i SÄPO-korridorerna, Hamilton som avvecklar sitt sociala liv, Hamilton som reser till Ryssland för att vittna till förmån för sin gode vän Jurij Tjivartsjev samt agerar informationskanal i jakten på en ny lasermannen.

Boken börjar med en känsla av att inledningen saknas. Mordet på Tessie har redan skett och händelsen refereras till som om detta har kommit läsaren till del och att vi nu bara tittar tillbaks lite. En annorlunda berättarteknik som tyvärr inte fungerar. ”I hennes majestäts tjänst” var rörig och splittrad och ”En medborgare…” inte bara fortsätter utan blir värre i detta avseende. Det känns som om det inte finns mer att berätta om Hamilton, men Guillou berättar i alla fall. Därför blir det en salig blandning av olika karaktärer och trådar som egentligen inte passar ihop och jag har inte en aning om vart boken är på väg. Jag vet bara att detta är sista boken i serien och att det därför kommer att sluta på något mer definitivt sätt. Den sämsta boken i serien.
Cool detalj att Kurt Wallandet vid Ystadspolisen utreder mordet på Hamiltons mamma.

Thomas Bolme läser in boken med sin sedvanliga bravur.
Betyg 2

TusendelFörsent 2011-12-22 14:42
Jag som läst Madame Terror innan den här boken visste ju vad som skulle hända men på något sätt gav det boken en helt ny dimension. Eftersom jag hade mer information än om jag inte läst Madame Terror så såg jag på detaljerna annorlunda. Genom hela boken får man följa Hamiltons förberedelser för att lämna landet och även den polisutredning som han hjälper till med. Det får mig att undra om inte de slutsatser som dras i Madame Terror faktiskt är sanna eftersom de tidigare för mig förefallit som ursäkter för att få Hamilton fri.

En medborgare höjd över varje misstanke är en till bok fylld med ännu mer hederligt polisarbete där vi stöter på vår kära Wallander vid Ystadspolisen. Dock blev det lite mycket utfyllnad ibland vilket gjorde att man kom ifrån den ursprungliga handlingen.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till En medborgare höjd över varje misstanke


  Köp boken som film på cdon: