bokrecensioner boktips

En medborgare höjd över varje misstanke

Författare: Jan Guillou
Genre: Thriller
Ämnesord: depression, politik, mord, spänning
Utgivningsår: 1995
ISBN: 9789164201515


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Aldrig tidigare har Carl känt sig så pressad. Hämnare från den sicilianska maffian slår till mot hans närmaste anhöriga; hans gode vän och kollega Jurij Tjivartsjev hotas av dödsstraff vid en militärtribunal i Moskva; och i Sverige seriemördas invandrare med kuslig precision. Carl berörs alltmer personligt och tvingas i denna grandiosa final sätta sin tillvaro på spel mer slutgiltigt än någonsin tidigare.
Medelbetyg: 3,47 (15 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av En medborgare höjd över varje misstanke :
2006-02-07 23:12
Den tionde och avslutande boken i sviten om Carl Hamilton är också en av de bättre. En värdig avslutning på en bra serie böcker.
Betyg 4
2006-02-09 09:59
En riktigt besynnerlig bok där titeln avslöjar det mesta.
Betyg 3
2007-02-12 21:54
den egentliga avslutningen men då visste vi inte om madame terror, riktigt bra bok där carl själv är den jagade..................väldigt bra.
Betyg 5
2007-03-09 12:05
Grabbig, teknisk. Ja, Guillou!
Betyg 3
2007-05-21 21:34
Sträckläste samtliga i nian/ettan. Spännande då, både det James Bond-mässiga och det politiska snacket/satiren. Knappast högaktuella ens då (00-01). Medioker litteratur givetvis, men 5000 sidor schysst politisk pojkspänning. Minns att jag gillade "Den demokratiske terroristen".
Betyg 2
2008-02-03 17:15
En bra avslutning på Hamiltonserien.
Betyg 3
2008-12-28 21:50
Den här boken känns som den mest osannolika, men samtidigt den minst förutsägbara. Jag gillar de senare böckerna i Guillou-serien bäst och den här var en höjdare. Det som drar ner betyget är att han blir lite väl omständig ibland.
Betyg 4
2009-07-03 18:59
Sista delen om Hamilton och den är bra.
Betyg 3
2011-02-04 21:50
När boken börjar har Sicilianska maffian redan lönnmördat Hamiltons fru Tessie och hans dotter. För att hålla hans tankar borta från sorgen – och för att han är så satans kompetent – gör regeringen honom till ny SÄPO-chef. Boken blir därefter en jämn blandning av Hamilton som gör rent hus med gammal inkompetens i SÄPO-korridorerna, Hamilton som avvecklar sitt sociala liv, Hamilton som reser till Ryssland för att vittna till förmån för sin gode vän Jurij Tjivartsjev samt agerar informationskanal i jakten på en ny lasermannen.

Boken börjar med en känsla av att inledningen saknas. Mordet på Tessie har redan skett och händelsen refereras till som om detta har kommit läsaren till del och att vi nu bara tittar tillbaks lite. En annorlunda berättarteknik som tyvärr inte fungerar. ”I hennes majestäts tjänst” var rörig och splittrad och ”En medborgare…” inte bara fortsätter utan blir värre i detta avseende. Det känns som om det inte finns mer att berätta om Hamilton, men Guillou berättar i alla fall. Därför blir det en salig blandning av olika karaktärer och trådar som egentligen inte passar ihop och jag har inte en aning om vart boken är på väg. Jag vet bara att detta är sista boken i serien och att det därför kommer att sluta på något mer definitivt sätt. Den sämsta boken i serien.
Cool detalj att Kurt Wallandet vid Ystadspolisen utreder mordet på Hamiltons mamma.

Thomas Bolme läser in boken med sin sedvanliga bravur.
Betyg 2
2011-12-22 14:42
Jag som läst Madame Terror innan den här boken visste ju vad som skulle hända men på något sätt gav det boken en helt ny dimension. Eftersom jag hade mer information än om jag inte läst Madame Terror så såg jag på detaljerna annorlunda. Genom hela boken får man följa Hamiltons förberedelser för att lämna landet och även den polisutredning som han hjälper till med. Det får mig att undra om inte de slutsatser som dras i Madame Terror faktiskt är sanna eftersom de tidigare för mig förefallit som ursäkter för att få Hamilton fri.

En medborgare höjd över varje misstanke är en till bok fylld med ännu mer hederligt polisarbete där vi stöter på vår kära Wallander vid Ystadspolisen. Dock blev det lite mycket utfyllnad ibland vilket gjorde att man kom ifrån den ursprungliga handlingen.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till En medborgare höjd över varje misstanke
Liknande böcker:
Röd signal
 J. Brännström
Dödsdansen
 M. Grund
Dödsdansen
 M. Grund
Blickfångarna
 M. Kallentoft
Öster om avgrunden
 T. Engström
Mirakelkammaren
 A. Kim
Samanthas svåra val
 K. Daniel
Ond tro
 A. Bailey
Vad hände med Barry?
 J. Lowery Nixon