bokrecensioner boktips

Sluta aldrig gå

Författare: Christina Rickardsson
Genre: Självbiografi
Utgivningsår: 2016
ISBN: 9789175037387


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

”Jag är född i Brasiliens vildmark och bodde i en grotta tills jag var ungefär fem år gammal. Därefter flyttade min mamma och jag in till en av São Paulos många kåkstäder – en rent livsfarlig miljö för ett barn att växa upp i. Jag fick tidigt lära mig att inte lita på polisen eller andra vuxna. Ofta fick jag klara mig själv och jag fick även ansvara för min lillebror innan jag slutligen hamnade på barnhem. Ett år senare, när jag var åtta år, adopterades jag bort till en familj i Vindeln i Västerbotten.”

Christina berättar om sitt liv som gatubarn i Brasilien, om svält, misshandel och separation. Om uppväxten i Sverige och alla kulturkrockar som uppstod när hon kom till det lilla samhället i Norrland. Hur hon har bearbetat sina upplevelser i vuxen ålder och börjat bygga upp ett nytt liv. Och när hon behöver fylla på med kraft och energi har hon ett speciellt knep: Hon kastar sig ut från ett flygplan och faller fritt i sextio sekunder innan fallskärmen vecklas ut. Att landa på fötterna är bra att kunna i många sammanhang!

Det här är en berättelse om kärlek, sorg, vänskap och förlust. Christina berättar om att överleva, om hur vitt skilda världar har format henne och hur hon har kämpat för att få ihop sina två jag.Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Sluta aldrig gå :
2018-10-25 08:29
En otroligt vacker och stark bok om en flickas extremt fattiga uppväxt i Brasilien. Trots att hon lever ett mycket hårt liv så lyser kärleken till mamman och väninnan upp hela boken. En fantastisk läsupplevelse, att få leva med henne.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Sluta aldrig gå
Liknande böcker:
Prästungen
 G. Tunström
Författaren
 I. Lo-Johansson
Vägen ut
 H. Martinson
Tyrannens barn
 A. Riebnitzsky
Blodsbunden
 A. Erba
Nästa år i Berlin
 A. Seeberger
Röda kapellet
 L. Trepper