bokrecensioner boktips

Woodstock- tre dagar som förändrade världens och mitt liv

Originaltitel: Taking Woodstock
Författare: Elliot Tiber
Genre: självbiografisk generations roman
Ämnesord: humor, historia, kärlek, kultur, ungdom
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9113028812


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Den 15-18 augusti 2009 är det 40 år sedan Woodstockfestivalen förändrade världen med sitt budskap om fred, musik - och droger. 200 000 personer förväntades komma, en halv miljon dök upp ... Alla som var någon uppträdde: Janis Joplin; Santana; The Who; Jimi Hendrix; The Band; Crosby, Stills, Nash & Young ... Det var kort sagt århundradets musikfest. 

I slutet av 60-talet är Elliot Tiber en ung man som lägger sina egna författarambitioner på hyllan för att hjälpa sina åldrade föräldrar att sköta deras nergångna motell i White Lake, djupt inne i Catskillsbergen. Det är en konservativ, bortglömd liten stad där invånarna främst består av pensionärer. Eftersom affärerna på det fallfärdiga motellet går så dåligt försöker Elliot desperat hjälpa upp ekonomin genom att sätta upp lokala förmågors pjäser och musikframträdanden. Av bara farten blir han ordförande i den lokala företagarföreningen och skaffar sig rätten att hålla en årlig musikfestival. När en påtänkt festival, som var tänkt att hållas i grannstaden Woodstock, inte får tillstånd, övertalar Elliot sin vän, mjölkbonden Max Yasgur, att upplåta sin farm i stället. Resten är - som man brukar säga - historia. 
Detta är Elliot Tibers egen otroligt dråpliga berättelse om hur han hamnar mitt i rockhistorien, men också hur han lever ett dubbelliv, dels som den skötsamme sonen som hjälper sina föräldrar, dels som utlevande homosexuell på New Yorks bögklubbar och biografer.
Utdrag ur boken:
När pappa och mamma började träffas gav min farmor-som aldrig har varit känd för sin finkänslihet- pappa ett råd. Fritt översatt från jiddisch lät det ungefär så här : "Gör dig av med den enfaldiga ryska slampan". Men eftersom pappa inte var den som kände igen ett gott råd när han hörde det gifte han sig med henne istället.
Liksom många invandrare hyste mina föräldrar en djup misstro mot bankväsendet. De gömde sina pengar i madrassen istället. När sedan depressionen slog till och bankerna gick omkull, låg mina föräldrar bokstavligt talat på några tusen dollar vilket var tillräckligt för kunna köpa ett tre vånings hus på Seventy-third Street med tre sovrum och ett badrum.

Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Woodstock- tre dagar som förändrade världens och mitt liv :
2014-02-16 06:45
Woodstock av Elliot Tiber är en bok skriven med mycket humor, det är en självbiografis generations roman som berättar hur det är att växa upp, utforska sin sexualitet och konflikten mellan den gamla konservativa generation och de unga som vill protestera men framför allt leva sitt eget liv utan att bli styrda.
Jag älskade denna bok, som är mycket lättläst men tyvärr tar den slut alldeles för fort
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Woodstock- tre dagar som förändrade världens och mitt liv
Liknande böcker:
Påskharen
 B. af Klintberg
Stormberget
 L. Marklund
Friday Night Lights
 H. Bissinger
Sabotören i Auschwitz
 C. Rushton
Tiggarpojken
 S. Nordstrand
Käraste vänner
 K. Widholm
Flyttbestyr med äventyr
 T. Birkeland
Samma Författare: