bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
1968
Att inte vilja se
Blå stjärnan
Brobyggarna
Coq Rouge
Dandy
De som dödar drömmar s..
Den andra dödssynden
Den demokratiske terro..
Den enda segern
Den hedervärde mördaren
En medborgare höjd öve..
Fienden inom oss
Fiendens fiende
Gudarnas berg
Hamlon
Häxornas försvarare
I hennes majestäts tjänst
I nationens intresse
Ingen mans land
Justitiemord
Madame Terror
Mellan rött och svart
Men inte om det gäller..
Ondskan
Liknande böcker:
Silvretsrike
 C. Iggulden
Krönikan om Ylva Alm 2..
 I. Skjelbakken
Galgen, gigan och tärn..
 P. Adler
Den andra dödssynden
 J. Guillou
Segraren
 S. Scarrow
Sigmund härskaren
 E. Arnesson
Falken från Sparta
 C. Iggulden
Familjen Palmisano
 R. Nadal
Innan svenskarna kom
 A. Olsson
Jaktfalkens ögon
 S. Viksten

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerArvet efter Arn

 
Författare: Jan Guillou
Genre: Historisk roman
Ämnesord: historia, spänning, äventyr
ISBN: 9164200035
 
Spänning:  4
Romantik:  2
Lärorik:  5
Sorglig:  2

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Ingrud Ylva blev en legend redan i sin livstid vid mitten av 1200-talet. Hon var en av flera starka änkor som styrde riket efter de blodiga segrarna mot Danmark. Om henne sades att hon var trollkunnig och att så länge hon höll sitt huvud högt skulle intet ont drabba folkungaätten.

Med järnvilja fostrade hon sina söner i en skoningslös tid där den starkares rätt var den enda lag som gällde. Att just en av hennes söner till slut skulle segra i maktkampen kunde inte ha förvånat någon. Men med en hänsynslöshet som till och med skrämde hans samtid krossade Birger Magnusson maffiaväldet för all framtid. Och de lagar han stiftade om hemfrid, kyrkofrid och kvinnofrid blev rikets norm för 600 år framåt.

Historien känner honom som Birger jarl, Stockholms grundare och Sveriges skapare. Men sagan om Birger är mycket större än så.

Arn Magnusson må ha varit ett helgon. Det var sannerligen inte Birger. Men han var en segrare som inte vek undan för moraliska eller praktiska hinder på sin väg från yngling i Västra Götaland till riksbyggare.

Arvet efter Arn är en vacker och blodig riddarsaga där marken skälver under dundrande hästhovar och skummet yr om korsfararnas fartygsbogar på väg österut. Det är också berättelsen om förlorad kärlek som en del av maktens höga pris.

Detta är en fristående fortsättning på Jan Guillous trilogi om riddare Arn Magnusson. Trilogin har på bara några år sålt i över 1 miljon exemplar i Sverige. Böckerna är under utgivning i de nordiska länderna samt i Holland, Tyskland, Italien, Frankrike, Spanien och England.

Medelbetyg: 3,59 (22 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Arvet efter Arn :


rooy 2005-10-26 14:16
Jag tycker att Arvet efter Arn är bättre än de första böckerna i Guillous serie. Det är inte riktigt lika mycket trams som det var i de första böckerna. Det känns dock som att Guillous fantasi är lite för stor vilket gör att jag hellre läser andra författare som skriver om samma tidsperiod.
Betyg 3

Jala42 2005-11-03 22:36
Ganska kul - jag gillar hur han spånar och därmed sätter ens fantasi i gungning!
Betyg 4

dsebbe 2007-02-10 21:58
känns som en väldigt bra avrundning på triologin, saknaden efter arn blir mindre när jag får veta hur hans ätts fortlevnad kunde tänkas bli.
Betyg 5

johannes74 2007-03-28 16:25
Stark fyra ger jag denna fristående fortsättning på Arn-trilogin.

Mäktigt epos som berättar om Birger Magnussons liv och hur Sverige kom att grundas...mycket läsvärd och underhållande för alla historieälskare.

Betyg 4

koala_75 2007-03-28 16:47
Jag tyckte den var bra. Kanske beror der på att jag älskar att läsa Historia. Inte svår att ta till sig. Enkel men läsvärd
Betyg 3

Mape 2007-08-02 16:57
Boken är sämre än de andra Arn böckerna men helt klart läsvärd. Fakta är blandat med fantasifullt påhitt där man inte helt klart kan veta vad som är sant men ger ändå en bra hint om hur det var att leva på den tiden. Tyvärr får man ju inte se hur det är för de fattiga men vi kan väll utgå ifrån att det var för jävligt.
Betyg 3

danyel444 2007-11-11 22:04
Bra mycket bättre än Arn-serien. En bra fristående fortsättning. Birger det var en riktig hårding.
Betyg 4

Kaj08 2008-02-01 23:06
Det saknas en berättelse i den här boken. Jag föredrar Arn-böckerna där det finns en handling.
Betyg 2

Irenaeus 2009-07-03 19:06
Bra fristående fortsättning till Arn-trilogin. Birger Jarl var en facinerande personlighet och väl värd att skriva en roman om.
Betyg 4

pergustafsson 2010-10-10 13:59
Hyfsad läsning måste man säga ändå, bra han!
Betyg 3

TusendelFörsent 2011-08-24 20:27
Först när jag läste den här boken tyckte jag den var ordentligt tråkig, förmodligen för att ha läst Arn-trilogin några gånger för mycket och totalt fastnat för den fantastiske Arn. När han inte fanns med blev boken lite sämre i mina ögon. Efter att ha gett den en ny chans tyckte jag mycket bättre om den. Boken är en av de bästa historiska böcker jag läst där det inte är handlingen som är viktig utan mer historian bakom den. Däremot är den lite trög i början vilket är lite av ett kännetecken för Guillous böcker, tycker jag.
Betyg 4

gun 2013-10-21 11:26
Den här berättelsen om folkungarna där man får följa Birger, sonson till den store Arn, är spännande. Birger uppfostrades i stridskonst, läsning, skrift, latin och räkenskap.
Hans ledarskap var stort under krig och strider men hade han valt att leva som handelsman hade detta också lyckats väl då han en tid fick pröva på detta och det fungerade mycket väl i handeln mellan Gotland och Lübeck.
På 1200-talet var det mycket uppror och kyrkan hade stor makt. Birger lyckades få igenom en del lagar och att kyrkan inte skulle närvara när värdsliga ting skulle bestämmas.

En mycket välskriven och läsvärd historisk roman.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Arvet efter Arn


  Köp boken som film på cdon: