bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
1968
Arvet efter Arn
Att inte vilja se
Blå stjärnan
Brobyggarna
Coq Rouge
Dandy
De som dödar drömmar s..
Den andra dödssynden
Den demokratiske terro..
Den enda segern
Den hedervärde mördaren
En medborgare höjd öve..
Fienden inom oss
Fiendens fiende
Gudarnas berg
Hamlon
Häxornas försvarare
I hennes majestäts tjänst
I nationens intresse
Justitiemord
Madame Terror
Mellan rött och svart
Men inte om det gäller..
Ondskan
Liknande böcker:
Äventyret med julpuddi..
 A. Christie
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerIngen mans land

 
Författare: Jan Guillou
Genre: Deckare
Ämnesord: politik, mord, spänning
Utgivningsår: 1992
ISBN: 9789164201485
 
Spänning:  4
Lärorik:  2

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Vid tiden för Gorbatjovs avgång och Sovjetunionens upplösning beslutar sig några skrupelfria individer för att utnyttja det rådande kaoset och göra sitt livs affär: sälja kärnvapen på den svarta marknaden. För att förhindra den globala katastrof som en sådan illegal spridning av kärnvapen skulle innebära tvingas Gorbatjov söka hjälp utanför landets gränser. Detta leder i sin tur till att Carl och hans mannar tvingas lösa problemet hur man luftlandsätter svensk trupp i trettio graders kyla över världens bäst bevakade gräns...

Medelbetyg: 3,12 (16 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Ingen mans land :


BonHawk 2006-02-07 22:56
En "övergångsbok" mellan Vendetta och Den enda segern. Nummer sju i Hamilton-sviten, men inget heligt över den för den saken. Har man kommit så här långt i serien är den givetvis ett måste. Underhållande, men inte mer.
Betyg 3

Zatopek 2007-05-21 21:31
Sträckläste samtliga i nian/ettan. Spännande då, både det James Bond-mässiga och det politiska snacket/satiren. Knappast högaktuella ens då (00-01). Medioker litteratur givetvis, men 5000 sidor schysst politisk pojkspänning. Minns att jag gillade "Den demokratiske terroristen".
Betyg 2

dsebbe 2008-01-04 18:38
håller med, inga nyheter eller chockerande men bra och kvalitativ agentläsning av guillou, lågt betyg pga att den jämförs med guillous andra böcker som oftast får högsta betyg.
Betyg 3

Kaj08 2008-02-03 17:12
En ganska så grym och otäck historia som utspelar sig i Ryssland/Finland. Dock börjar klassen på böckerna att sjunka i Hamiltonserien. Fortfarande ganska så ok.
Betyg 3

Rosa 2008-04-05 21:14
En rätt hårdkokt historia i sann Guillou-anda. Det gäller att man är upplagd för att läsa den här stilen - då får man givetvis mest ut av boken.
Betyg 3

tetris 2009-01-16 19:31
Spännande såklart, men Hamilton-böckerna börjar att bli smalare och smalare. Jag tror att det har blivit smalare sedan första boken, dvs de som kan tänkas tycka om böckerna blir färre, men de som gillar böckerna fortsätter. Jag gillar den här boken också och jag gillar att Guillou kopplar det som händer till världspolitiken, även om det såklart inte är jätteaktuellt längre:)

Betyg 3

Irenaeus 2009-07-03 19:03
Scenerna där Hamilton beordrar sitt folk att avrätta ryssarna har för alltid etsat sig fast i mitt minne. En helt ok bok.
Betyg 3

Freddi 2011-02-04 21:46
Alternativ verklighet med politiker vi känner igen, men där Carl Hamilton har en särställning som internationellt känd hjälte med ett jäkla flyt. God underhållning med ett visst moraliskt tema kring vilka dåd man är redo att göra för det "stora goda". Några smugglare på sibiriska tundran försöker få ut ett kärnvapen från det sammanfallande Sovjetunionen. Hamilton får inte bara i uppdrag att stoppa smugglarna – nej, det räcker inte ens med att döda dem, utan de ska även förinta deras kvarlevor så att inga bevis finns att de ens funnits. Situationen leder tydligt tankarna till förintelsens bränningar av judar och de känslor som Hamilton och de andra i efterhand kämpar med är i viss mån intressant. De räddar världsfreden och motiverar sina handlingar med detta. Men på vilket sätt skiljer de sig från de soldater i nazityskland som jobbade i förintelselägerna. De ansåg också att de jobbade för en bättre värld och att de följde order. Rent konkret hade det kunnat räcka med att stoppa smugglarna och ställa dem inför rätta för att rädda världsfreden. Men nu fick de andra order som anses helt nödvändiga när de genomförs, men som blir fullständigt meningslösa när Rysslands nytillträdde president offentliggör allt en månad senare som ett politiskt drag.
GPS var en sådan cool och hightec pryl vid denna tid att J.G i boken känner sig tvungen att berätta ingående vad det är och hur det fungerar. Coolt 1992, nördigt att anse det coolt 2010. En påminnelse om hur mycket böcker som fokuserar på en vis tid åldras. Samtidigt blir det ett intressant tidsdokument.

Thomas Bolme är Jan Guillous mesta inläsare och tillhör – enligt mig – en av Sveriges bästa ljudboksinläsare. Även denna gång gör han en alldeles utmärkt inläsning.
Betyg 3

Zenmuron 2012-11-13 10:10
Jag har ganska svårt att hålla intresset uppe för den här ljudboken. Jag går mest och väntar på att den ska ta slut så att jag kan lyssna på nått annat.
Betyg 2

Anfield 2013-05-22 10:11
Bra Bok ! Kula att läsa dom igen !
Betyg 4

gun 2018-01-28 11:26
Hamilton som nu enbart ska verka från skrivbordet upptäcker att han inte kan komma ifrån ett farligt uppdrag. Det handlar om att ryska kärnvapenladdade stridsspetsar ska smugglas över till Finland för att sen säljas vidare. Det blir Hamilton, med Stålhandskes hjälp, som ska leda en expedition som ska förinta smugglarna på rysk mark. Ett kallt uppdrag med många minusgrader. Allt detta mitt i ett ryskt presidentbyte. Hamilton inser att det svåraste kommer att bli att ta sig över till den finska sidan efter avslutat arbete. Det är en spännande bok med humor men också med mycket obehagliga scener.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Ingen mans land


  Köp boken som film på cdon: