bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga inNya Böcker på boksidan

Detta är en lista på de 100 senaste inlagda böckerna.
Titel Författare Betyg
Så nära barfota  Hedegård, Marie  4 (2017-08-24 01:04:42)
Riktigt bra och engagerande debutroman där jag känner igen mig själv en hel del i karaktären Ellen, även om jag personligen hade önskat att Marie Hedegård hade koncentrerat handlingen mer till Sverige och resterna av Ellens familj, istället för alla afrikanerna i Ghana- jag hade lite svårt bitvis att hänga med i handlingen där. Men ändå var den över all förväntan riktigt bra! Jag lyssnade dock på ljudboken, vilket var ett misstag. Uppläsaren är inte särskilt bra. Hon läser varken snabbt eller engagerat. Kanske att boken hade fått ännu högre betyg om jag läst den för hand.
Nu blir mitt slutbetyg, en 4:a!
Små svarta lögner  Bolton, Sharon  3 (2017-08-23 14:21:17)
Romanen utspelar sig på Falklandsöarna. Två barn dör genom slarv och föräldrarna och den som orsakat olyckan tvingas att se varandra i samhället. Försvunna barn gör att misstankarna faller på kvinnan som bär på sorg och hat efter sina barns frånfälle. Mitt i allt detta finns en man som får minnesluckor och kan bli våldsam när han drabbas av posttraumatisk stress. Det intressanta med romanen var att få en inblick i djurlivet runt öarna och varför man kan kan tvingas att döda strandade valar. En intressant bok full med känslor. Den ger en del information om kriget som pågick där.
Den underjordiska järnvägen  Whitehead, Colson  1 (2017-08-23 14:02:27)
Kära nån, jag trodde att den här skulle vara bra, men icke. På svenska flyter inte språket, det hackar, får aldrig en läsrytm. Innehållet är inte heller greppbart.
Ballad ur det förflutna  McCrumb, Sharyn  2 (2017-08-22 21:53:02)
Jag kommer absolut ingenvart med den. En amerikansk sydstatsdeckare där intrigen för det mesta handlar om överlevande Vietnamsoldater och de hemska minnena som aldrig glöms bort därifrån. Jag gillar Sharyn McCrumbs beskrivningar av den minimala amerikanska staden där handlingen utspelar sig. Karaktärerna är det lite sisådär med däremot. De kvinnliga karaktärerna är ganska okej, medan de manliga mer känns som karikatyrer utformade efter en och samma mall. Deckarintrigen är svag och inte särskilt spännande och dessutom handlar det alldeles för mycket om Vietnam.
Ingen bok jag direkt kan rekommendera.
Mitt slutbetyg blir, en 2:a!
Skratt-Maja i skolan  Edskog, Ebba  2 (2017-08-22 14:06:36)
Efter två lästa kapitel tror man inte att det ska bli nåt med den här boken, att resterande kapitel även de innehåller en massa trams. Men så lossnar det plötsligt. En tjuv dyker upp. Någon har stulit nallen Teddas rock. Sedan ytterligare en. Vem det är skulle jag bra gärna vilja veta. Och på vägen dit ytterligare trams och utfyllnadsprat när författarens inspiration tryter och denna tänkt sig lite fler ord än så i kapitlet.
Skuggorna  Wennstam, Katarina  5 (2017-08-21 22:56:01)
Vilken bra bok! Välskriven, spännande, engagerande, bra personporträtt och med ett alltid lika aktuellt och viktigt ämne. Dessutom jättefint uppläst av Alexandra Rapaport. Det var nästintill omöjligt för mig att lägga ifrån mig boken. Jag vill absolut fortsätta i serien om Charlotta Lugn och Shirin Sundin!
Mitt slutbetyg blir, en 5:a! Kan varmt rekommenderas!
Blårockar på flykt  Lambil, Willy  4 (2017-08-20 15:15:14)
Det här var ett bra album, humorn är inte så framträdande men flytet i berättelsen är bra - och gemenskapen mellan personerna (de nya från cirkusen) är bra.
Jättemyrsloken hjälper till  Olsson, Lotta  4 (2017-08-19 09:27:50)
Trevlig saga om två kompisar. En som gillar att baka. En som gillar att äta kakor. Kakreceptet i slutet av boken har jag ännu inte provat. Men det verkar gott. Älskar kakor med choklad i.
Kakan  Sarri, Millis  4 (2017-08-19 09:25:29)
En kaka. Två småkryp vill båda ha den. Mer spännande än man först tror. Gillar särskilt de färgstarka teckningarna.
Pingvinen på semester  Jansson, Bullas Jonas  4 (2017-08-19 09:22:49)
Den här pingvinen gillar konstigt nog inte kyla. Han vill därför åka på semester. Men snart är hela hans hus fyllt med fåglar. Och alla fryser de. Småkul saga på temat Borta bra men hemma bäst. Och där Pingvinen faktiskt sjunger en för lite äldre människor bekant trudelutt. Gamla Nordsjön som svallar och brusar.
Snurran åker till mormor på landet  Bergström, Eva  4 (2017-08-19 09:19:17)
Alla barnen vill sitta i framsätet. Inte konstigt att det blir bråk. Men när Snurran plötsligt börjar må illa är det allt hon som måste sitta sidan om pappa. Bok att känna igen sig själv i.
Stinas trix  Adbåge, Lisen  3 (2017-08-19 09:16:44)
När vovven utfört sina trix är hon plötsligt så trött att hon inte orkar gå ut med husse. Coolt tecknad saga.
skogens konung  björck, rolf  4 (2017-08-19 09:07:01)
Först gången vi läste boken gick det lite hackigt. Men sagan var både spännande och hade ett trevligt slut. Andra gången gick det bättre och barnen hade mer behållning av det jag läste och kunde mer koncentrera sig på de vackra bilderna, som de helt klart uppskattade.
En bok vi säkert kommer att läsa snart igen.
Det gyllene mötet  MacLean, Alistair  5 (2017-08-19 07:48:18)
Den här boken är ett måste, även om den varit med i ett par år. Den är spännande till sista sidan och gillar man spänning och action, så är Alistair Maclean böcker fortfarande gångbara. Speciellt denna bok.
The Gustav Sonata  Tremain, Rose  5 (2017-08-18 14:47:12)
Vi får följa Gustavs liv till upp i 60 års åldern. Livet går kringelkrokar. Gustav är en märkvärdig man och hans egenskaper lär vi känna genom Tremains utsökta, lätt vemodiga berättelse. Bättre kan det inte bli.
Handboken för singlar  Appelqvist, Alexandra  3 (2017-08-17 22:34:02)
En typ av feelgoodbok som har rätt sunda tips för en som precis blivit singel. Men också dumdristighet som bör läras från. Får en 3a av mig.
Kärlekens vidder  Roberts, Nora  3 (2017-08-15 21:40:54)
Den sexuella dragningskraften är stor när två grannar möts. Deras släkter har legat i fejd i hundra år och frågan är om lustan kan få ursinnet att försvinna. Boskapsstölder kan både söndra och föra samman. Det här är en ganska lättläst roman om erotik, svallande känslor och rädsla men också om boskapsfarmarens vardag. Lättläst och bra tidsfördrivande läsning.
Länge sen vi sågs  McBain, Ed  3 (2017-08-15 19:47:56)
En helt okay deckare med poliserna från 87:e distriktet. Här utreder de ett mord på en blind man som sedan blir till ytterligare två mord på två blinda kvinnor. En ledarhund som inte vill äta ställer till bekymmer för polisen Carella som inte vill att den ska avlivas. Carella och hans kollegor får mycket jobb med att ta fram allt om det första mordet. De vill kolla upp varför mannen hade ständiga mardrömmar och om detta kan ha samband med vad som hände sen. Intressant att läsa om polisdistriktens uppdelning. Snabbläst.
Vårfrost  Ehn, Anna  4 (2017-08-15 00:28:28)
Otroligt stark och gripande bok om den snart elvaåriga Klara som drabbas av anorexi och väger vid slutet av boken, 29 kg. Boken är väldigt välskriven, känns väldigt äkta och den borde absolut läsas av ungdomar av idag. Flickor som pojkar. Även om det är tjugotvå år sedan den först kom ut, så är det alltid lika aktuellt när det kommer till anorexi. En fruktansvärd sjukdom. Det enda negativa jag kan komma på- är det faktum att jag som läsare aldrig fick veta om Klara blev frisk igen. Slutet kändes lite väl för hastigt för mig. Men annars tyckte jag det här var en jättebra bok som det borde vara obligatorisk läsning på för barn i tio-tolv-års åldern i skolan.
Mitt slutbetyg blir, en mycket stark 4:a! Kan varmt rekommenderas!
Kidnappad  Stevenson, Robert Louis  3 (2017-08-14 21:47:06)
Kidnappad är en äventyrsroman som utspelar sig i Skottland på mitten av 1700-talet. Den unge David blir lurad och kidnappad av sin girige farbror och blir inlåst på ett fartyg för att bli såld som slav. Fartyget förliser emellertid utanför Skottland och David spolas iland på kusten. Vi får följa Davids olika äventyr på väg hem till södra Skottland. Helt ok bok.
Hemligheternas skafferi  Säfstrand, Caroline  3 (2017-08-14 17:21:55)
Lättlyssnad och bitvis ganska bra, men jag köper inte riktigt själva stuket med den dödssjuka kvinnan som äter smärtlindrande tabletter och då orkar med att resa till och från Ven dels fortsätter att arbeta. Kanske är det därför som den inte riktigt griper tag om mig heller. Karaktärerna är ganska bra genomtänkta, men känns samtidigt kyliga och endimensionella. Men som sagt, den är lättlyssnad och ganska bra ändå.
Bra uppläst av My Holmsten!
Mitt slutbetyg blir, en 3:a!
Älskad av mamma  Skåhlberg, Anette  2 (2017-08-14 17:16:07)
Absolut en viktig bok att skriva. Det känsliga och fruktansvärda ämnet om mödrar som utsätter sina barn för sexuella övergrepp, i detta fall hennes egen lilla son. Jag gillar grundidén som sagt, men tycker inte alls om sättet som boken är skriven. Jag förstår att det lite poetiska sättet boken är skriven på ska handla om barnets fantasivärld där han gömmer sig för att komma undan vardagen, men jag tycker ändå att författaren hade kunnat göra det på ett bättre och mer gripande sätt. Nu känns den enbart hastigt skriven och inte särskilt intressant.
Mitt slutbetyg blir, en 2:a!
Mitt namn är Lucy Barton  Strout, Elizabeth  4 (2017-08-14 16:34:15)
"Allt liv gör mig förundrad." Sista meningen i romanen. Jag förstår mig inte på Lucy och gillar henne inte. På ett sätt är vår berättare oerhört distanserad till sin egen livsberättelse. Den visar också hur präglad hon är av sin uppväxtmiljö, inte bara mamman. En koncentrerad romanpärla som inte väcker läsaren känslor, men väl beundran.
Spådomen om Jack - Drakar i globen  Olczak, Martin  4 (2017-08-14 10:57:37)
Jag förstår varför denna är favorit. Den är bra skriven. Den är spännande. Den är lätt att läsa. Jag tycker att den var spännande. Det är det bok för åldrarna 6 – 9 år. Det är en bra bok för de som börjat lära sig läsa.
Ett slags sällskap  Östman, Nan  5 (2017-08-13 23:14:40)
Det är nästan med sorg jag tänker på det faktum att Nan Östman inte skrev fler romaner för vuxna. För precis som i "En varm vänskap" är det här en storslagen och mycket engagerande roman som handlar om den åldrande Anna, gift med den ständigt flyende och nästan alltid lika stumma Håkan- som på ålderns höst börjar brevväxla med Bo. Den blyga änklingen Bo som tänker tillbaka på sitt liv med den dominanta hustrun Marianne- börjar smått fundera på sin brevvän Anna och sen en dag bestäms det att de ska träffas. Men vågar de verkligen träffas, ansikte mot ansikte? Det här är upptakten på denna mycket gripande och fascinerande roman om två åldrande människor, där det förflutna ständigt kommer upp till ytan. Liksom som i den andra romanen skriver Nan Östman även här totalt osentimentalt och med ett mycket rakt på språk. Hennes sätt att skriva påminner mig mycket om den amerikanska författarinnan, Anne Tyler. Jag kan riktigt varmt rekommendera denna liksom "En varm vänskap" av Nan Östman. Böckerna kanske mest passar oss i pensionsåldern, men de är så pass välskrivna och även till viss del humoristiska att alla borde läsa dem!
Mitt slutbetyg blir, en mycket stark 5:a till denna varma och fascinerande roman!
Vapendragerskan  Janouch, Katerina  4 (2017-08-13 18:11:41)
Åter igen en riktigt bra och spännande bok om barnmorskan Cecilia Lund med barn, släkt, vänner och älskare. Jag tycker mycket om det faktum att Katerina Janouch inte tvekar för att blanda in aktuella samhällsproblem i sin roman. Boken är välskriven och mycket engagerande. Det var svårt för mig att lägga ifrån mig boken. Den tappar något på slutet för mig, men på det stora hela tyckte jag det var en jättebra bok och jag längtar efter att få läsa mer av Katerina Janouch! Dessutom är boken väldigt bra inläst av Gunilla Leining.
Mitt slutbetyg blir, en stark 4:a! Kan riktigt varmt rekommendera boken!
Vägen ut  Martinson, Harry  4 (2017-08-13 15:59:47)
Vägen ut, Harry Martinson Bonniers förlag 1936


När vi lämnade Martin i slutkapitlet i ”Nässlorna blomma” befann han sig på ålderdomshemmet, en lugn tid, en lyssnandets tid. Året är nu 1917 och Martin ska snart konfirmeras, efter det har kommunen inte längre något ansvar för honom.

Martin är på gården Ekevik där han tom får en mindre lön, för att som de hoppas sporras till en vidare anställning. Ekevik hör till ett av de bättre ställen Martin varit på, husbonden Herr Eskillsson är vänlig och Martin tycker bra om honom. Det ska visa sig längre fram när Martinson får sitt nobelpris att husbonden Eskillsson som heter Elof Nilsson i verkligheten, skickar ett gratulationstelegram till sin ”dräng”. Även om Martin har det så bra en dräng kan ha så gnager en oro i kroppen, han längtar ut, längtar efter att bli vuxen, hans största längtan är att gå till sjöss och kanske ta sig till Amerika, för att återse sin mor.

Så han gör som han många gånger gjort förut och kommer att göra många gånger till, han rymmer. På sin vandring träffar han många människor och tar diverse arbeten, men han stannar inte länge på varje ställe och ett stående drag för honom är att skarva till det mesta, så fantasin är det inget fel på, vilket är en fördel om man ska bli författare, vilket han också blev, men det är han ännu ovetande om.

En händelse som satt sig starkt hos Martin är när husbonden bjöd gårdens folk på utflykt till Konungshults brunnsort med hästskjutsar. Här fick Martin lov att erkänna för sig själv att Eskillsson ”vara en av de få heders karar han träffat.” De åkte länge och det var söndag överallt och Martin fantiserade om att han var greve, sedan D´Artagnan, sedan stockholmare och sist drottning. Det var grindbarn som skynda sig att stänga grindarna för att sedan mot en peng åter öppna. Efter att matsäckskorgen med de lånta tunna kaffekopparna var urdruckna, kommo höjdpunkten, lemonaden! En dag att glömma alla andra, då väckarklockan skriker, ”gå upp och känn din vördnad för de bättre lottade och din kärlek till herrskapet som får ligga till nio.”

När Martin till slut anländer till den stora sjöstaden Göteborg blir han alldeles hänförd, inget annat i hans liv var värt något förrän nu, staden med dess rörelse och det mest fascinerande, spårvagnen! Medan han färdades med barnavårdsmannen som sällskap förundrades han över detta underverk, hur fungerade den? Han iakttog resenärerna och kunde inte förstå hur de kunde se så likgiltiga ut, en åttaårig pojke som klev på och bara stod och visslade, Martin tänkte ”hur kunde han vissla i en sådan stad?”Han iakttog förarens förehavande hur han stampade på klockpedalen för” de likgiltiga som gingo över spåret framför trodde sig visst vara andar som det gick att köra tvärsigenom”. Martins sinne stod vidöppet för denna nya värld, när den största hänförelsen lagt sig förstod han betydelsen i ordspråket ”alla äro barn i början”.

Det finns så mycket att ta in i Harry Martinsons författarskap, hur han använder språket och som vanligt är jag glad att jag hittat ett äldre exemplar. Trots alla svårigheter han gått igenom så skriver han med barmhärtighet och balans där han försöker vara rättvis, han måste ha en stor människokärlek trots allt, sedan har han sin humor och kvickhet som lättar upp. Han ser det lilla i det stora och kan glädjas, hans dagdrömmeri och hans fantasi har säkert hjälpt till, en överlevnadsinstinkt. För hur svårt det var så såg han alltid framåt.
Sändebudet  Gustafson,  3 (2017-08-12 22:02:25)
Denna bok innehåller den avslutande jakten på ex-militären/spionen Sven Löwengrip.
Bok nummer tre i serien.
Mordbrännaren  Gustafson,  3 (2017-08-12 21:59:50)
Idyllen på Singö störs då tält och husvagnar brinner på campingen. Allt tyder på hatbrott.
En gård på norra Singö brinner upp.
Solbritt Andersson och Lena Karlsson leder utredningen.
Parallellt jobbas det även vidare med nätverket runt ex-militären Sven Löwengrip.

Styrkan i denna serie ligger i de starka personporträtten och miljöbeskrivningarna.
Detta är bok nummer två i serien.
Hur har du det med nerverna?  Lake, Tony  3 (2017-08-12 20:14:24)
I tio kapitel ökas förståelsen för hur mycket av våra känslor och handlanden som kommer från barndomen. För att förstå invanda mönster så måste man enligt Tony Lake göra sig fri från dessa mönster. Det är dags att frigöra sig från att reagera som det barn som bara vill göra föräldrarna till lags. Det är dags att bli fri och vuxen. Boken förklarar hur viktigt det är att ta hand om de små sammanbrotten så de inte växer till ren kollaps och sjukhusvård. En bok som är nyttig att ta del av.
Life class  Barker, Pat  3 (2017-08-12 11:32:07)
Barker är en utmärkt stilist, det är en njutning att läsa hennes precisa meningar. Personporträtten tilltalar också, dubbeltydiga. Det blir lite för många och långa beskrivningar av krigets skador. Brevväxlingen mellan Paul och Elinor var nog avsiktligt tråkig. Läsvärd roman och jag ska fortsätta bekantskapen.
Som en vindil efter sanningen  Strandberg, Kerstin  1 (2017-08-11 22:32:14)
Språket är egentligen ganska bra, men samtidigt konstigt formulerat. Hela boken är konstigt skriven. Jag förstår knappt vad den handlar om, så konstig är den. Om författaren har försökt sig på något form av poetiskt och flummigt språk- jag vet inte- men den här boken intresserar mig inte. Jag förstår inte ens att jag har köpt den tidigare. Man behöver ju bara läsa baksidestexten för att inse att handlingen är konstig. Mycket konstig.
Slutbetyg blir, en 1:a!
Grönköping skattas högt : årsbok från Gr  Ljusterdal, Gunnar  3 (2017-08-10 21:50:48)
Grönköpings Veckoblads årsbok 1990 har en hel del roande inslag. Naturligtvis finns polis Bergström med. Han beklagar sig över att folk hälsar på honom när han är utklädd i ett lösskägg för spaningsuppdrag. På riksnivå så figurerar nyheter om politikerna rackarspel. Det finns tips om hur man kan återvinna sin julgran och få den att vara hela året. Naturligtvis omnämns hr f.f. Peterzohn och många fler grönköpingsprofiler. Detta och mycket mer finns i denna årsbok. En del mycket roande och en del mindre.
Hemligheter  Farah, Nuruddin  3 (2017-08-10 20:56:41)
En berättelse om ett Somalia där klaner fortfarande har stor betydelse och många traditionella tankegångar finns kvar. Huvudpersonen Kalaman känner sig förvirrad när en kvinnlig bekant dyker upp och vill att hans ska göra henne gravid. Kalamans mamma tror att kvinnan kan förtrolla sig till ett djur. Det är mycket drömsyner och tolkningar som omtalas. En något underlig och förvirrande roman.
Pastor Viveka och hundraårsjubileet  Haaland, Annette  2 (2017-08-10 00:59:54)
Småcharmig på sina håll och väldigt lättlyssnad. Jag tycker karaktärerna är bra och varierande. Men där tar det tyvärr slut för mig. Berättelsen griper inte tag det minsta. Deckarintrigen tråkar ut mig. Tidshoppet tråkar ut mig. Jag vill ju tycka om den för vad det är. En nutida snälldeckare med trevliga personligheter i sann Maria Lang-anda- men tyvärr tråkar den ut mig ganska mycket. Jag tycker författaren borde slopa deckarintrigen och koncentrera sig på sina karaktärer- skriva mer åt romanhållet, blanda in mer humor, mer tanter och gubbar, jag tror personligen att det skulle bli bättre.
Som vanligt bra uppläst av Anna Maria Käll.
Men mitt slutbetyg blir tyvärr endast en, 2:a!
Bulvanaerna  Lambil, Willy  3 (2017-08-09 14:53:13)
Krigets herrar drar igång en nedrig plan - nedrig mot de två blårockarna som är huvudpersoner. Det blir inte jättespännande, men roligt att följa de två ensamma soldaterna. Bra, och bäddar för en fortsättning i nästa album som lovar gott.
En varm vänskap  Östman, Nan  5 (2017-08-09 01:08:18)
Det här är den första boken jag läst av den numera avlidna författarinnan, Nan Östman (1923-2015). Hon skrev mest böcker för barn och ungdomar, men även några romaner- därav En varm vänskap från 2003. Och vilken trivsam bok det här är. Fastän det handlar om åldrande, sjukdom och död- så finns här ett visst värde i karaktärerna. Humor finns också, en stilren ganska osentimental humor som fick mig att skratt högt några gånger. Dessutom är den riktigt gripande, särskilt som jag med stormsteg närmar mig den ålder som bokens huvudkaraktärer, Inga, Kerstin, Barbro och Agneta är i. Sättet som Nan Östman skrev på här, får mina tankar att vandra till Anne Tyler. Och det tycker jag personligen är ett riktigt bra betyg. Jag kan riktigt varmt rekommendera den här lilla pärlan. Det enda negativa jag kan komma på är att den tog slut alldeles för fort. I normala fall kan jag tycka att 254 sidor är lagom för en bok, men den här hade gärna fått vara 100 sidor längre.
Mitt slutbetyg blir, en mycket stark 5:a! Nu vill jag läsa resterande böcker av Nan Östman!
Gummitummen : Skizzer ur en fren dagbok  Alfredson, Hans  3 (2017-08-08 23:03:08)
En slags dagbok med ibland smått komiska situationer. Det är inte helt lätt att fria i en ranglig båt när man hatar allt som har med vatten att göra. Det beskrivs hur det går att göra odlingar utan att ha trädgård. Det gäller att hitta avskilda ytor i parkerna, Men risken finns för upptäckt. Och vad har hänt människorna med fläskläpp? Ja det är mycket annat som dagboksförfattaren skriver om bland annat om att uppfinna en magnetisk gylf. En liten bok när man behöver roas en stund.
Kvinnorna på Greenhill  Eden, Dorothy  3 (2017-08-08 22:36:46)
Lydias syster Aurora försvinner spårlöst strax före sitt bröllop. Lydia upptäcker att det finns ett samband med att en äldre förvirrad kvinna söker efter sin försvunna syster. Det gemensamma verkar ha något att göra med Auroras arbetsgivare. Det blir en spännande jakt efter sanningen och efter Aurora. Ganska bra bok att läsa som avkoppling.
Furste av Norden Kristian tyrann  Petersson, Erik  4 (2017-08-08 20:36:05)
En intressant biografi över den ökände Kristian II tyrann som är känd för Stockholms blodbad år 1520. Här kommer vi personen Kristian lite närmre och får följa hans liv från barndom till döden i fångenskap vid 78 års ålder. Bra och lärorik bok.
Nötskal  McEwan, Ian  2 (2017-08-07 19:43:40)
Trudy blir gravid med sin man men inleder ett förhållande med en annan man. Inte så ovanligt upplägg i böcker. Hon och den nye planerar att röja maken ur vägen, lite mer ovanligt. Men helt unikt är att det ofödda barnet har ett medvetande, hör vad de vuxna säger, blir vittne till de grymma mordplanerna men kan inte göra mycket åt det. Men kan kanske ändå ge rättvisan hjälp på traven...

En mörk och underfundig thriller med ett unikt upplägg. Funkar det då? Nej, en ofödd baby som lyssnar och förstår världen utanför och filosoferar över livet och människorna saknar helt trovärdighet. Ett tekniskt grepp utan värde, han blir bara en berättare. Det som ger något är istället den psykologiska skildringen av gärningspersonerna, vad ser Trudy hos den intetsägande och själviska älskaren och vad driver dem till det grymma dådet?
McEwan kan bättre, detta är en av hans mindre bra böcker.
Krigets dårar  Barker, Pat  3 (2017-08-07 13:04:06)
Bra, men dyster. Ett plus att den bygger på fakta om Dr Rivers, sjukhuset, Sassoon och Owen.
Lauries fyra ansikten  Higgins Clark, Mary  4 (2017-08-06 21:13:22)
En thriller med med mycket obehag men den är mycket spännande och svår att släppa. Ett kidnappat barn blir släppt efter två år. Kidnapparen hotar henne till livet om hon, Laurie, säger något. Senare utsätts Laurie för nya hot och hon utvecklar flera personligheter. Det finns många personer runt Laurie som är beredda att göra allt för att ta reda på vad som hänt när Laurie blir anklagad för mord. Mycket läsvärd.
Lauries fyra ansikten  Higgins Clark, Mary  4 (2017-08-06 21:13:22)
Jag måste ta och tacka Gun här nedanför för tipset om boken. Jag råkade läsa hennes recension och blev genast nyfiken.
Boken är spännande, välskriven, mycket lättläst och intressant. Just temat om personlighetsklyvningen och de fyra andra karaktärerna som rådde innanför Lauries sargade psyke var väldigt intressant att få läsa om. Och spänningen stegrades verkligen fram mot slutet på ett mycket skickligt sätt. Tack och lov blev slutet lyckligt. Jag läser gärna fler böcker av Mary Higgins Clark! Kan varmt rekommendera boken!
Mitt slutbetyg blir, en mycket stark 4:a!
Kärleksdans i obalans  Jansson, Anna  5 (2017-08-06 21:01:05)
Anne-Li Norberg läser härligt rappt och mycket professionellt till skillnad från andra uppläsare som gärna spelar över. Hon förmedlar med stor professionalism denna berättelse och gör så att jag omöjligt kan lägga den ifrån mig. Hon är utan tvekan en av Sveriges absolut mest professionella uppläsare till ljudböcker.
Boken då? Jo, jag tycker mycket om den. Precis som de två föregående böckerna om Ödesgudinnan på Salong D`Amour i Visby så är den härligt lättlyssnad, fylld med många klämkäcka personligheter. Men det finns också ett visst allvar. I den här boken tar Anna Jansson upp psykisk obalans på ett mycket bra sätt. Men trots det tunga ämnet blir det aldrig för tungt. En väldigt bra och bitvis humoristisk bok från underbara Gotland. Jag hoppas verkligen att det kommer fler böcker om Angelica, Ricky, Magnus, den galna Judith och de andra personligheterna som figurerar i dessa böcker. Personligen tycker jag betydligt mycket bättre om dessa härliga böcker än om Janssons Maria Wern-deckare. Inte för att hennes deckare på något sätt är dåliga, men jag tilltalas personligen mer av dessa små underbara böcker. Och att det finns recept på slutet av böckerna på olika former av Gotlands-specialiteter gör ju inte heller saken sämre! Det finns ett flertal recept som jag är väldigt nyfiken att få prova på!
Mitt slutbetyg blir på såväl bok som uppläsare, en stark 5:a! Kan varmt rekommenderas! Men läs/lyssna dem helst i rätt ordning, det blir lättare så!
Innerlighetens tid  Kampås, Ingrid  2 (2017-08-06 20:46:47)
Ingrid Kampås skriver mycket bra och jag har tyckt väldigt mycket om hennes vardagsnära deckare med distriktssköterskan Mari. Men den här boken är så tråkig och ger mig absolut ingenting. Uppläsarna var inte heller särskilt bra.
Mitt slutbetyg blir, en svag 2:a!
Vilket tecken är du född i?  Wilhelm, Hans  3 (2017-08-06 19:50:27)
En roande bok med lustiga teckningar som illustrerar hur de som är födda i de olika stjärntecknen är. Lite text under varje bild för att förtydliga. Mycket humor. En trevlig bok.
Jag!  Majakovskij, Vladimir  3 (2017-08-06 19:35:37)
Boken inleds med en beskrivning av Majakovskijs liv och hur han fick stöd i sin poetiska bana av människor runt honom. Sen kommer olika diktsamlingar. Dikterna ger en fördjupning av Majakovskijs tankar. Intressant läsning.
Puck på internatskola  Werner, Lisbeth  3 (2017-08-05 22:22:30)
Det här tyckte jag var en bra och välskriven ungdomsbok från 50-talet.
Slutbetyget blir, en stark 3:a!
Ny i klassen  Bross, Helena  4 (2017-08-05 16:32:13)
Bra
Lotta 23 - Vilken tur, Lotta!  Vik, Merri  4 (2017-08-04 23:47:13)
Åter igen en jättemysig bok om Lotta. Tycker dessa små historier håller mer än väl även idag. Kan varmt rekommenderas till såväl stora som små.
Mitt slutbetyg blir, en stark 4:a!
Lotta 19 - Lotta i topp  Vik, Merri  5 (2017-08-04 23:43:47)
Åter igen en jättemysig bok om Lotta Månsson- den här gången på resa i Wien! Som vanligt råkar hon ut för en massa vardagsäventyr. Jag tyckte mycket om den här boken, skriven en tid då allt kändes säkert i samhället. Jag tycker nästan lite synd om de barn som växer upp idag. Men Lotta- böckerna finns alltid att få tag på! Rekommenderas till såväl små som stora!
Mitt slutbetyg blir, en 5:a! Kan varmt rekommenderas!
Uppståndelsen  Buthler, Dan  3 (2017-08-04 14:36:18)
En ganska logisk fortsättning på Motvind. Livet går vidare för Christopher enligt gammalt mönster, dvs han sprider död och förintelse efter sig vart han än åker. Lite omväxlande eftersom händelsen nu utspelar sig främst i Thailand, Mexico och USA. Det är väl måttligt underhållande. Någon slags nyfikenhet över hur det skall gå drev mig igen att läsa den nya boken om Silvferbielke som åter slutade i en cliffhanger. Så vi väntar igen på fortsättningen...hehehe!
Uppståndelsen  Buthler, Dan  1 (2017-08-04 14:36:18)
Jag vet inte var jag ska börja, men alltså, läs inte den här smörjan. Jag har läst de tre första böckerna i serien och de var väl ok som kollektivtrafikläsning, d v s en behöver inte koncentrera sig särskilt mycket och de var tämligen förutsägbara. Sedan har jag hoppat över några böcker, läste sammanfattningen som fanns med i "Uppståndelsen" och sedan själva "Uppståndelsen". Förutom att språket är dåligt, t ex "dataskärm", det heter "datorskärm" och det trodde jag att folk faktiskt visste nuförtiden. Handlingen är upprepande och tråkig - knullar, dödar. Knullar, tar i båda hålen, dödar. Skändar. Dödar lite till. Sniffar en lina eller två. Tar en Viagra. Knullar lite till. Och det beskrivs inte ens med lite finess. Till och med Silfverbielke som karaktär är urvattnad och skittråkig. Nä, jag ångrar mitt köp och att jag lade tid på att läsa eländet.
Tusen tankar om lycka & glädje  Falk, Eva  3 (2017-08-03 23:07:24)
Många tankeväckande ord samsas i denna bok. Orden är samlade av Eva Falk. Här är ord från politiker, artister, kända och okända. Från en okänd: "Stormen fäller de stora träden. De små förblir stående".
Ernst Semmelmans minnen  Alfredson, Hans  3 (2017-08-03 22:32:58)
Berättelsen börjar med att Semmelman vaknar upp till sin egen begravning och hur han lyckas uppmärksamma att han är vid liv. Sen berättas om hans liv vilket inte ger samma behållning som det första kapitlet även om några har flera komiska inslag.
Ängeln utan vingar  Mangold, Maud  5 (2017-08-03 19:30:39)
Väldigt bra ungdomsbok. Den är spännande och rolig. Handlar om roliga figurer och upptäcktsfärder. Sonen på 12 år som haft svårt att hitta bra böcker att läsa som intresserar honom tyckte att denna var mkt bra.
Boken känns modern och språket var bra.
Bettys värld  Marc, Marie-Louise  3 (2017-08-03 02:23:49)
Jag pendlar mellan en 3:a och en 4:a i betygsskalan. Jag tycker det är en lättsam småunderhållande feelgood bok och jag tycker mycket om att huvudkaraktären Betty Svan är en äldre medelålders kvinna som söker efter kärlek- hur många böcker handlar egentligen om de 50+? Det är inte många det. Problemet kommer kanske vid att Betty inte känns som en kvinna runt de femtio. Hon känns omogen som en tjugoårig jäntunge när det kommer till kärlekslivet. Jag önskar att författaren hade tuffat till henne lite och gjort henne mer säker på sig själv. Lite mer säker tycker jag faktiskt att man blir med åren! Sen blev det väl kanske lite väl tjatigt med alla galaframträdanden och kändistrams. Jag hade nästan önskat att Marie-Louise Marc hade satsat lite mer på Bettys förhållande till modern, det tycker jag skulle ha varit intressant. Men jag tycker ändå att boken var helt okej och underhållande från och till. Bettys förhållande till sina vänner samt arbetskamrater och till sin chef Renée tyckte jag var väldigt bra skrivet.
Jag lyssnade på ljudboken med professionella My Holmsten som uppläsare. My läser med klar och tydlig röst och det är mycket tack vare hennes professionalism som jag lyssnar igenom hela boken. Jag vet ärligt talat inte om jag hade gjort det ifall jag läst boken för hand. Kanske att jag provar på nästa bok om Betty Svan med familj- om My Holmsten läser även den- vill säga.
Mitt slutbetyg trots kritiken, blir en stark 3:a!
Sammy: Boy  Jean-Pol,  2 (2017-08-02 23:32:14)
Detta är det andra Sammy-albumet som kom i Sverige (och det sista verkar det). Betydligt bättre än det första, men ändå kanske inte så mycket. En tunn story och lite humor, snyggt tecknat.
Lotta 7 - Vilken skiva, Lotta!  Vik, Merri  4 (2017-08-02 23:12:10)
Åter igen en jättemysig bok med härliga Lotta med familj och vänner. Boken är som de andra härligt underhållande- jag blir på riktigt gott humör av att läsa dem. Samt så har de det där småcharmiga 50-tals nostalgifröna som jag minns från min barndom.
Mitt slutbetyg på den här, blir en stark 4:a! Kan varmt rekommenderas till såväl små som stora! Jag fortsätter genast med ännu en Lotta-bok!
Härskarplanen  Pringle, Heather  3 (2017-08-01 20:33:01)
Boken handlar om kriget och ss ledaren Heinrich Himmler.Man får reda på hur expeditionen till Sverige gick till och forskarplanerna om att rasbestämma folk för att få fram den ariska herrfolket.Det är en mycket skrämmande bok.
Simma Sam  Nordqvist, Margareta  2 (2017-08-01 19:45:58)
Lite läskig och tokig
Dödläge  Harris, Charlaine  4 (2017-08-01 19:45:31)
En spännande berättelse om Sookie, som är en människa med en droppe älvblod, och hennes liv. Sookie är gift med Eric som är en vampyr. Omkring dem finns älvor, varulver och en massa halvblod och andra varelser. Det är en fantasy-bok med många mordiska tankar och händelser. Jag tyckte den var bra.
Kobra  Meyer, Deon  4 (2017-08-01 18:45:07)
Författaren återvänder än en gång till polisen Bennie Griessel om nu tycks ha fått någorlunda ordning på sitt liv. Han ställs inför en utmaning av stora mått: Vem eller vilka är "Kobra"? En ficktjuv och hans syster kommer att spela en stor roll i denna historia som också, som så ofta i Deon Meyers författarskap, även inkluderar politiska och nationella intressen. Välskrivet och spännande, om än kanske inte riktigt i klass med författarens bästa.
Hur du blir Parisisk var du än är  Berest, Anne  4 (2017-08-01 16:47:43)
Många roliga tips om den pariska kulturen men en stor portion humor
I dagarnas lutning  Norman, Andreas  3 (2017-08-01 15:41:13)
Andreas Norman verkar ha inspirerats mycket av den ryske poeten Majakovskij. Poesin är händelserik och ibland görs ett djupdyk till det helt oförutsedda med ord som känns främmande. Ändå känns berättandet fulltaligt och lätt att förstå. En bra debut.
I Guds händer - vad som än händer  Pleijel, Bengt  3 (2017-08-01 15:25:23)
Daniels bok i gamla testamentet i bibeln har här tolkats av Bengt Pleijel med en del uppföljande frågor samt en bön i varje kapitel.
Daniel blir med tiden en vis man som tolkar drömmar och fast han vidhåller sin gudstro så lyckas han med hjälp av den överleva både lejongropen och den brinnande ugnen.
Boken innehåller en del av intresse men också mycket som visar att författaren har varit bekväm då han i stort sett bara upprepar bibeltexterna. Boken känns lite av en lärobok för konfirmander.
Estonia  Runeborg, Björn  1 (2017-08-01 06:34:53)
Jag var nyfiken på ämnet: en roman där Estonias förlisning spelar en viktig roll. Men det vill sig inte. Huvudpersonerna är otrevliga och ointressanta, språket är fult. Det finns ingen anledning att läsa den här boken.
Faithful  Hoffman, Alice  5 (2017-07-31 16:43:56)
Å vilken fantastiskt vacker bok! En riktig pärla att försjunka i och läsa sakta. Skriven med mycket värme och kärlek och lite magi.
Lotta 29 - Det spökar, Lotta!  Vik, Merri  5 (2017-07-31 00:13:37)
I den här boken har Lotta och hennes goda vän Giggi hunnit bli tonåringar. De går sista året i skolan och har många tankar och drömmar kring det kommande vuxenlivet. Samt tankar på pojkar och den första förälskelsen. Men busa hinner dem med ändå, och äventyr både på ett gammalt hemsökt slott i Köpenhamn samt äventyr i Skåne hinner dem med.
En jättemysig bok om Lotta. Rolig, rappt skriven där mycket hinner hända, men även med ett visst allvar också. Jag tyckte den här var jättebra och tänker absolut läsa fler böcker om Lotta så småningom.
Mitt slutbetyg blir därför en stark, 5:a! Kan varmt rekommenderas till såväl stora som små!
Lotta 6 - Fara på taket, Lotta!  Vik, Merri  4 (2017-07-31 00:07:08)
Åter igen en jättemysig bok om Lotta, hennes vänner och familj. Som vanligt råkar Lotta ut för många spännande äventyr. Jag tycker dessa böcker är jättehärliga att få läsa om på "ålderns höst". De är lättlästa och underhållande bladvändare som säkert kan tilltala många ungdomar av idag också, åtminstone hoppas jag det!
Mitt slutbetyg blir en stark, 4:a! Kan varmt rekommenderas till såväl stora som små!
Vitormen  Larsson, Åsa  3 (2017-07-30 21:20:50)
Denna bok tar vid där bok nummer sju slutade. En spännande handling rakt igenom.

Bok nummer 8.
Välkommen hem  Schulman, Ninni  3 (2017-07-30 21:15:35)
Magdalena Hansson får en inbjudan till en återträff med sin högstadieklass. Precis som i nian ska de sova i klassföreståndarens sommarstuga, de ska umgås och gå på spökvandring.
På festen faller alla tillbaka i gamla mönster. Allt spårar ur. En klasskamrat hittas brutalt mördad.
Boken tar även upp ämnen som näthat och familjeproblem.
En lättläst, spännande bok med bra driv.
Änkenåden är farlig  Greenwood, Edwin  4 (2017-07-30 16:44:54)
Lady Engelton är beredd att gå över lik för att föra släktnamnet vidare. För det behövs pengar, mycket pengar så att godset kan komma i sin forntida glans. Sonsonen Henry, baron, hade inte samma intresse av att andras död skulle ge honom välstånd. En roman med en hel del roande inslag som levnadsgör de olika medverkande.
Snacked i stuan  Åkesson, Ebba  4 (2017-07-30 16:29:37)
Det här är en bok att bli glad av om man uppskattar berättelser på rim på skånska. Det handlar om årstiderna, om arbetet på gårdarna, högtiderna, mat, m.m.
Den blinde mannens trädgård  Aslam, Nadeem  2 (2017-07-30 16:19:33)
Pakistan nära gränsen till Afghanistan. Efter den 11 september och amerikanarna har börjat sina bombningar i Afghanistan. Rouhans familj består av en bortgift dotter, en son och sonhustrun Naheed samt fostersonen Mikal. Bombningarna förändrar deras liv för alltid. Romanen börjar väldigt starkt och jag förväntar mig en roman om religion och vardagsliv. Tyvärr blir det här om allt möjligt: krig, tortyr, terrorism, skuld, kärlek och mysticism. Okoncentrerad och onjutbar salig blandning. Synd på så rara ärtor.
Ensamfararen  Isacsson, Maria  2 (2017-07-30 00:31:51)
Ett plus får boken för sin mystik, men det är tyvärr också allt. Det märks ganska tydligt att det är en debutant som ligger bakom "Ensamfararen", med tanke på att boken dras åt så många håll. Som om författarinnan inte kunnat bestämma sig för vilken genre hon ville skriva. Först är det någon form av vänskapsroman mellan generationsklyftorna sen blir det thriller bara för att snabbt ramla in i relationsstuket och sen hoppar den fram och tillbaka mellan dessa genres. Jag hade önskat att Maria Isacsson hade stannat vid denna någon som bryter sig in hemma hos Saga och endast koncentrerat sig på det, jag tror faktiskt att det hade kunnat bli en mycket spännande thriller. Istället blir den tyvärr ganska tråkig och rörig. Sämst tycker jag ändå karaktärerna är. Alla karaktärer är genomtråkiga och gråa, nej tyvärr, jag tycker inte att det här var någon vidare bra bok.
Och uppläsaren var verkligen inte bra. Hon läser så ointresserat och med noll inlevelse.
Mitt slutbetyg blir endast, en 2:a! Jag ser att vissa andra här tyckte det var en bra bok och det gläder mig. Men jag kan personligen inte alls rekommendera den!

Döden i koppel  Conant, Susan  1 (2017-07-29 23:51:43)
Jag älskar hundar av hela mitt hjärta, och hade stora förhoppningar på att det här skulle vara en mysig snälldeckare fylld med små och stora hundcharmörer- men herregud vilken dålig bok! Jag vet inte om det är översättarens fel, men jag är uttråkad redan efter några få sidor. Boken som känns mer som någon form av fackbok är ointressant skriven, karaktärerna är tunna och inte ens hundarna känns särskilt intressanta. Nej, det här var sannerligen inte bra. Riktigt besviken känner jag mig faktiskt på innehållet.
Mitt slutbetyg blir därför endast en, 1:a!
Låt mig ta din hand  Alsterdal, Tove  0 (2017-07-28 17:53:12)
Spännande deckare där man får följa bakgrunden till konflikten i Argentina på 1970 talet. Boken hade kunnat vara lite kortare då den bitvis blev lite långrandig.
Den gröna vägen  Enright, Anne  1 (2017-07-28 17:47:50)
Vad man kan luras av omslaget. Jag trodde denna bok skulle vara liknande som Frank McCourts memoar Ängeln på sjunde trappsteget (Angela's Ashes) som beskriver hans svåra katolska uppväxt i det fattiga Limerick. Denna var bitvis okej men som helhet totalt intetsägande.
Den gröna vägen  Enright, Anne  5 (2017-07-28 17:47:50)
Min tredje roman av Enright. De andra två var jag måttligt förtjust i, men den här är fantastisk. Se på omslagets ungar, vad blev det av dem? PÅ 331 sidor presenteras vi för dem och deras mor. Med ett underbart precist och underhållande språk. Modern är förfärligt självupptagen, men också charmig och komisk. Vad betyder det att vara en familj? Det får författaren oss att fundera över och om ungarna och deras vidare öde.
Den tyske officerens hustru : en judinna  Hahn Beer, Edith  4 (2017-07-28 17:30:38)
Boken var lättläst och spännande. En berättelse om förintelsen och Nazismen och viktig då vi får glömma! Vilken förmåga att komma ihåg så många saker i detalj så långt efter. Kommer absolut att vilja se dokumentären och filmen som bygger på boken. När jag åker till Wien vill jag försöka gå till minnesplakatet.
Spindelväv  Sandemo, Margit  4 (2017-07-28 14:06:50)
Det finns en del man kan anmärka på - alla konstiga sammanträffanden. Men det är så skickligt skrivet, att man köper det mesta - och drivet i berättelsen gör att man verkligen vill läsa vidare. Poliserna, det känns som om de uppträder mycket annorlunda...
Annars är det flera fina personbeskrivningar, och känslan av det gamla huset är påtaglig. Spännande.
Balloner forbudt  Zola Christensen, Robert  5 (2017-07-28 09:03:58)
Balloner forbudt av Robert Zola Christensen finns ännu så länge bara på danska, men den är otroligt underhållande och bjuder på en hel del utifrån-syn på Sverige och på den mentalitet som vi alla bara lever med. Handlingen utspelar sig i Lund på universitetet och i en småborgerlig och akademisk familjemiljö där den danske berättarens temperament många gånger hamnar i kollision med hur man i Sverige anser att saker och ting ska gå till. Den manlige berättaren, som är otrogen mot sin fru med en kvinnlig student från Ryssland, framstår som självgod, orimlig och sexistisk, men ställs samtidigt inför situationer som visar hans sårbarhet. Läsaren får sig till livs en parodi på ett manligt synsätt och ett resonemang som både förskräcker, fascinerar och roar utan att de för den skull övergår helt i fars. Det finns en del sanningar här, även om vi inte alltid vill se dem...
Den ärliga bedragaren  Jansson, Tove  3 (2017-07-28 00:05:46)
Lättläst och bitvis ganska intressant bok. Man läser lätt ut den på några timmar. Men jag vet ärligt talat inte. Jag hade förväntat mig betydligt mer av boken. Helt okej som sagt, men jag har utan tvekan glömt det mesta av innehållet inom en vecka.
Mitt slutbetyg blir, en svag 3:a!
Fit for fight  Spångberg, Alf  3 (2017-07-27 18:35:05)
Alf Spångberg vill visa hur människor kan bli friskare genom att dricka mer vatten och förändra sin kost. Han poängterar hur viktigt det är att sköta magen med flera tarmtömningar per dag. Det är också viktigt att promenera varje dag. Boken innehåller en del råd för att få ett friskare och bättre liv. En lättläst bok.
Lögner  Ahlenius, Susanne  3 (2017-07-27 18:21:45)
En novell om svartsjuka som leder till en brytning av vänskap för en tid. Men också en berättelse om otrohet och om dolda känslor som leder vidare till sex med sig själv och en partner.
I fönstret mittemot  Zitkova, Dagmar  3 (2017-07-27 15:30:34)
I fönstret från mittemot från 2002 är den första boken jag läser av den svensktjeckiska författaren, Dagmar Zitkova.
Boken som handlar om de tre arbetskamraterna Gunilla, Maria och Ulrika är välskriven och ganska engagerande- men samtidigt lite udda. Jag gillar böcker som är vardagsrealistiska, men här blir det lite för mycket av den varan nästan. Långa utläggningar om arbetet på en mattidning, ledningens planer på att lägga ner, Marias planer på att starta eget. Och så vidare. Kanske om författaren enbart ägnat sig åt denna berättelse, så kanske det blivit bättre istället för att spä på om den man som bor mittemot Gunilla, som förföljer och planerar att våldta henne. Å andra sidan tyckte jag nästan bättre om det sidospåret. Gunillas otäcka förföljare var riktigt spännande att få följa- därför blev det lite tröttsam att författaren skulle dra ut på den berättelsen så länge. Jag hade snarare önskat mig mer spänning, och mindre vardagsrealism inom arbetet på en tidning.
Sen förstod jag inte alls vad Marias resa till Prag hade med själva handlingen att göra. Och även allt genussnack blev lite tröttsamt i längden.
Men jag tycker ändå boken var ganska okej och jag skulle kunna tänka mig att läsa fler böcker av Dagmar Zitkova.
Mitt slutbetyg, blir en 3:a!
Hundhistorier  Herriot, James  4 (2017-07-26 20:56:21)
50 berättelser ryms i denna bok. James Herriot berättar med humor om sina olika möten med hundar och deras hussar och mattar. Han har valt möten med sting som på något sätt ger ett mycket levande intryck. Det här är en bok att bli glad av även om det förekommer sorg också.
Spegel, spegel på väggen där  Löfgren-Mårtensson, Lotta  3 (2017-07-26 20:26:03)
Emma blir helt plötsligt medveten om sin kropp när en flicka i klassen börjar säga elaka kommentarer. Emma är i den känsliga tonåren och tycker inte att hon duger. Nu speglar hon sig ofta för att se alla fel som hon tycker finns. Men en dag händer något när hon blir bjuden på Gustavs fest. Boken beskriver väl en tonårings osäkerhet. Lättläst och välskriven.
Klimpen & Klunsen och köttbenet  Gustafsson, Lennart & Ylva-  4 (2017-07-26 19:12:08)
Det är inte alltid som den starkaste och tuffaste hunden vinner. I kampen om ett köttben gäller det också vara smart. Kul liten bok.
Mordängeln härjar  Wilhelmson, Yngve  3 (2017-07-26 13:36:11)
Händelserik, tempofylld och underhållande. Rappt och roligt skriven, författaren verkar ha varit en driven skribent (han har tydligen skrivit några science/fiction-romaner, men får väl sägas vara totalt okänd).
Storyn är möjligen lite svajig, men så bra skriven att man helt drivs med - speciellt författaren Mandy Sanders undersökande resa är bra.
En bok väl värd att läsas, som tidsmarkör och medryckande underhållning.
Två par systrar  Robinson, Marilynne  3 (2017-07-26 10:20:27)
Jag tyckte den inte var så bra. Hade svårt ibland. höll på att ge om men den blev bättre. Men jag tycker att den blev lite tung.
The fall and rise of Reginald Perrin  Nobbs, David  4 (2017-07-24 20:47:43)
Reginald Perrin feels very frustrated about life. He hates his boss and wants to make him some bad jokes. It always pops up strange words in his mind and sometimes he happens to tell them. He is feeling bad and is thinking about ending this life to start over. But then money is needed. This is a novel that has a lot of funky events. Good, fun and entertaining. I liked it.
Pek-Elvis  Steiner, Lars  1 (2017-07-24 10:43:45)
Amerikanska bilar. Gitarrer. Killar med brylkräm. Knappast något en bäbis längtar efter att titta på. Lika lite som att höra Hound dog istället för Mors lilla Olle. Med andra ord en både trist och önödig bok. Fult tecknad dessutom.
Stålflickan Kajsa  Bredberg, Ingrid  1 (2017-07-24 09:35:57)
Helt plötsligt upptäcker Kajsa att hon är ovanligt stark samt att hon kan flyga. Bra när staden hon bor i plötsligt invaderas av fientliga rymdvarelser. Men tyvärr måste jag ge tummen ner. Dels för den dåliga korsningen mellan Pippi Långstrump och Stålmannen som enbart är löjlig. Dels för den röriga handlingen.
Här kommer MC-polisen  Norlin, Arne  3 (2017-07-24 09:25:13)
Här möter vi pojken Halvan igen och alla hans olika fordon. Den här gången iklär han sig rollen som MC-polis. Vi får här lära oss lite om vilka arbetsuppgifter som denna har, men också något om hans utrustning. Lärorik och samtidigt underhållande.
The light years  Howard, Elizabeth Jane  3 (2017-07-24 07:35:58)
En bok som en käbblande bäck. Enkelt att läsa - även om det är väl många olika personer som träder fram - behagligt att ta del av, men det händer inte särskilt mycket. Jag är ändå lite nyfiken på nästa bok i serien.
Mary  Fioretos, Aris  3 (2017-07-24 07:30:37)
Mary är en stark och gripande men också väldigt hemsk bok. Mycket mörker, få och små ljusglimtar. Boken rekommenderades av en bekant, och när jag började läsa var jag fast, men den väckte också mycket obehag och jag hade hellre aldrig läst den.
Mary  Fioretos, Aris  1 (2017-07-24 07:30:37)
Försökte läsa den, blev så nedstämd. Den är vackert skriven, men tung, tung.