bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga inNya Böcker på boksidan

Detta är en lista på de 100 senaste inlagda böckerna.
Titel Författare Betyg
Farligt vittne  Fogelström, Hans  5 (2018-12-09 23:44:12)
Den här boken har tidigare gått som följetong i tidningen Saxons och den pocketbok jag läst släppte dem 1979.
Oj, oj, oj vilken spännande bok. En riktig nagelbitare där jag satt som på nålar enda fram till slutet. Boken är mycket lättläst, som en mysrysare. Och det händer någonting hela tiden, spänningen stegras och det blir faktiskt riktigt otäckt. Sådana här böcker skrivs tyvärr inte alls längre, tack gode gud för bokantikvariat och tradera där man kan köpa på sig sådana här härliga nostalgiska mysrysare. Jag har tidigare läst en annan bok av Hans Fogelström och jag påbörjar genast en ny. Jag kan riktigt varmt rekommendera den här rysliga "lilla" pärlan!
Toppbetyg!
Älskad - saknad  Lynn, Margaret  4 (2018-12-09 20:46:37)
Åter igen en riktigt bra och spännande thriller av Margaret Lynn. Kanske något rörig bitvis med många karaktärer att hålla reda på, men när den är bra då är den verkligen bra. Och riktigt spännande bitvis. Kan varmt rekommendera Margaret Lynns böcker för alla er som läser min recension!
Slutbetyg, en 4:a!
Nova spelar innebandy  Ahonen Gunnarzon, Gittan  2 (2018-12-09 13:50:35)
Kanske mest då för den som själv idrottar, även om författaren faktiskt gör ett bra jobb för att göra det hela spännande för alla oss andra med.
Så funkar du  Wänblad, Mats  2 (2018-12-09 13:43:44)
Den här boken kan väl inte lära mig allt om människokroppen och hur den fungerar. Men jag tycker att det jag lärt mig här är mer än tillräckligt mycket.
Tjoho, nu är det jul!  Nilsson, Ulf  4 (2018-12-09 13:42:08)
Okej, här finns väl en del avsnitt som är småtrista. Men annars gillar jag boken. Framför allt då de olika djuren som medverkar. Det går säkert att skriva en bok till om dem.
Brillos otursdag  Samuelsson, Annika  3 (2018-12-09 13:33:57)
Lite läskig är den väl. Boken alltså. Tandläkaren är inget ställe man besöker för skojs skull.
Främling i natten  Lynn, Margaret  3 (2018-12-08 20:42:11)
Margaret Lynns skärpa är det trovärdiga, vardagliga men ändå väldigt psykologiska språket som gör intrigerna trovärdiga och karaktärerna som ofta far illa, lätta att ta till sitt hjärta. Precis som de två föregående böckerna är det här en spännande, mycket välskriven thriller även om den inte når upp till de höjder de två föregående böckerna gör.
Slutbetyg, en stark 3:a! Jag kan varmt rekommendera Margaret Lynns böcker som håller mycket bra än idag!
Århundradets kärlekssaga  Tikkanen, Märta  4 (2018-12-08 20:36:54)
En mycket engagerande och välskriven bok av Märta Tikkanen. Språket är fantastiskt bra och jag känner igen mig själv en hel del i de könsroller som allt lever kvar ganska rejält i samhället. Jag lyssade på radioföljetongen och njöt av Märta Tikkanens vackra finlandssvenska dialekt.
Mitt slutbetyg blir, en 4:a! Rekommenderas!
Floras pixipysslor: Skapa med blad, kott  Digman, Kristina  2 (2018-12-08 10:17:20)
Det är mycket kul man kan göra med saker som finns i naturen. Men just nu har jag varken plats i huset eller rätt material för att kunna skapa detta. Men tack för tipsen ändå.
Bo tappar en tand  Pedersen, Morten M.  3 (2018-12-08 10:14:08)
Ingen höjdare precis. Däremot är musen som gömmer sig här och var i de olika bilderna rätt kul.
Mathias Sandorf  Verne, Jules  5 (2018-12-08 08:05:31)
En väldigt bra och spännande bok om greve Mathias Sandorf som blir förrådd och sedan hämnas.
Döden väntar i vattnet  Rudberg, Birgitta  3 (2018-12-07 23:12:59)
Jag tycker om beskrivningarna om hunden Pilatius som är både rörande och underhållande, speciellt för en hundälskare som jag. Själva boken är också ganska underhållande, men deckare? Nja... Dessutom blir det ganska tråkigt i längden med alla dessa titlar. Prosten, prostinnan, överstinnan, översten, m.fl. Jag tappar bort mig bland alla dessa ålderdomliga titlar, varför inte skriva ner deras namn först och främst och sedan slänga in deras respektive titlar som en rolig grej. Nu blir det ett ganska tröttsamt och rörigt slutresultat. Men hundhistorierna tycker jag mycket om!
Mitt slutbetyg blir, en 3:a!
Lindholmsmorden : "i den vita dödens spe  Wallander, Ann  3 (2018-12-07 16:46:50)
Underhållande början och ett litet småspännande slut. Karaktären Ingela är en frisk fläkt i denna komiska deckare. Att jag inte gav upp i mitten av boken som var seg och löjlig, påminde mer om någon form av relationsroman för tjugoåringar- är mycket tack vare karaktären Ingela som är en vanlig småfet medelålders kvinna som leker amatördetektiv och försöker komma på vem det är av hennes arbetskamrater som har mördat den mycket hatade rektorn Gurli.
Småspännande och underhållande på sina ställen.
Mitt slutbetyg blir, en 3:a!
Marjorie, Grace och jag  Weldon, Fay  4 (2018-12-07 16:44:38)
Tre svinaktiga män, tre bitvis försvagade men ändå starka kvinnor. En intressant, bitvis uppretande, bitvis mycket rolig roman av Fay Weldon. Uppläsaren har gått från att ha varit en uppläsare som inte har tilltalat mig, till en riktigt bra och engagerande uppläsare. En bra utveckling där!
Mitt slutbetyg blir, en 4:a! Rekommenderas!
Bojan kör loket  Anderblad, Johan  3 (2018-12-07 10:12:58)
Så värst spännande var väl inte den där tågresan. Men kossorna på slutet och Bojans katt är alltid trevliga att titta på.
Liv och död i London  Önnebo, Sara  4 (2018-12-06 23:33:46)
Lättläst, småspännande, mysig och engagerande. Jag läser gärna fler böcker av Sara Önnebo!
Mitt slutbetyg blir, en 4:a! Rekommenderas!
Emanons minnen  Kajio, Shinji  4 (2018-12-06 20:58:44)
En serie som huvudsak utspelar sig på en färja, en sådan där trist och lång överfart. Men här förändrar den livet på den science/fiction-älskande unge mannen med trasigt hjärta. Själva tanken bakom allt blir ju lite flummig, men den möjliggör mystiken bakom tjejen som kallar sig Emanon (läs det baklänges), och skapar en intensiv stund av gemenskap. Vackert och sorgligt, och levandegjort i fantastiska bilder.
Venezia min älskade : roman om ett försv  Savy, Yvonne  4 (2018-12-06 14:54:36)
En väldigt märklig bok som är en blandning av roman/deckare och faktabok. Faktadelen är intressant men kanske lite väl kompakt i sina mycket långa och mäktiga beskrivningar om Valenzia, Casanova och mycket annat som har någon form av koppling till staden och Italien. Men samtidigt är det ganska uppfriskande med en sådan annorlunda bok. Boken är väldigt välskriven och engagerande. Karaktärerna är utomordentligt bra. Intrigen som gränsar mellan kärleksroman mellan karaktärerna Lena, Giovanni och Bente, kärleken till staden, kulturen, musiken, arkitekturen och en viss spänning där någon vill skada bokens huvudkaraktär Lena som känner sig förföljd vart hon än går. Även om det tog lite längre tid för mig att läsa ut boken, så är det här en bok som jag allt kommer att minnas och jag vill gärna läsa de två resterande böckerna i troligin av Yvonne Davy!
Mitt slutbetyg blir, en 4:a! Rekommenderas!
Lex Katarina  Estling Vannestål, Maria  5 (2018-12-06 14:52:23)
Jag har varit nyfiken på att läsa den här boken i några månader nu och när jag fick veta att de tänkte byta ut en tidigare obegripligt dålig uppläsare till ljudboken- med briljanta Anna Godenius som uppläsare så gjorde jag något så ovanligt för mig som att jag köpte ljudboken på bokus, eftersom den ännu inte kommit upp på Storytel och nu har jag också lyssnat klart på den. Boken är mycket välskriven, engagerande, rolig, sorglig, väldigt med ett i tiden. Det var en ren njutning att lyssna på boken med underbara Anna Godenius som är utan tvekan min absoluta favorit uppläsare. Boken hade gärna fått vara längre, men jag hoppas på fler framtida toppböcker av den här författaren. Jag kan riktigt varmt rekommendera boken!
Toppbetyg till såväl bok, författare som uppläsare!
Radiominnen  Franzén, Nils-Olof  4 (2018-12-06 14:14:31)
Nils-Olof Franzén berättar om sin egen, men mest om radions historia i Sverige. Ibland blir det lite ointressant internt, men är man intresserad av radiohistoria (ett väldigt smalt ämne...) så är et här en alldeles utmärkt bok men många dealaljer från 20-talet och framåt.
Sagasagor  Sundström, Josefine  4 (2018-12-06 13:20:44)
Kanske inte den allra gladaste berättelsen precis. Men Saga är en tjej som är lätt att tycka om. Och trots den där olyckan med studsmattan, så slutade ju det ändå ganska bra för Saga och Samir.
Döden är alltid sann  Jansson, Anna  4 (2018-12-05 22:50:51)
Tjugo år har gått. Maria Wern är på klassåterträff med sin grundskoleklass. Alla intar de sina gamla roller.
Konflikter och gammalt groll uppstår. Folk dör till höger och vänster.

En tunn bok men jag gillade den ändå.
Den fjärde punkten  Josefsson, Willy  1 (2018-12-05 22:46:10)
En nioårig pojke hittas död i ett nedlagt tegelbruk. Kläderna är sönderbrända och det finns tecken på sexuellt våld.

Storyns grund är intressant men tyvärr otroligt tråkigt berättad.
Marionett  Sigander, Helena  3 (2018-12-05 16:21:06)
En av de största kalkonböcker jag läst på år och dagar, men samtidigt ohyggligt rolig. Även om jag inte tror att det var Helena Siganders mening med boken- så är den verkligen jätterolig. Jag skrattar högt ett flertal gånger just för att den är så löjlig. Språket är det egentligen inget fel på, inte heller karaktärerna. Men intrigen och det faktum att huvudkaraktärens efternamn upprepas 400 gånger med att Maria Louisa Magnusson sade si, Maria Louisa Magnusson sade så och när man efter en hel sida kanske glömt bort Maria Louisa Magnussons efternamn så dyker det åter igen- är helt obesgrivligt dåligt. Även de andra karaktärernas efternamn och titel dyker upp hela tiden. Visst är boken en flopp, pinsamt dålig- men till skillnad från tråkiga dussindeckare som enbart är just tråkiga- så är den här så dålig att den blir strålande kul att lyssna till. Och för det räddas den från bottenbetyg för mig.
Bra uppläsning av Hanna Shmitz!
Fall i mörka vatten  Landerholm, Lotta  1 (2018-12-05 16:19:03)
Nej, den här tilltalar mig inte det minsta. Vad som kanske skulle kunna bli en bra psykologisk thriller förstörs av en dålig rörig intrig, svaga karaktärer och ett ganska dåligt språk. Ingenting som jag kan rekommendera!
Tornrummets hemlighet  Fuchs, Lucy  3 (2018-12-04 23:11:53)
Jag skulle vilja sätta slutbetyget: 3,5. Jag tycker att det här var en mysig och mystik mysrysare med lagom mängder spänning, romantik och även en viss del kultur och historia som bidrog till att framkalla den där mystiska och mysiga känslan jag får när jag läser en gammal mysrysare. Dock drar slutet ner betyget en aning. Slutet kommer alldeles för lägligt. Och så speciellt spännande var inte heller slutet. Annars tycker jag att det var en bra och lättläst bok. Jag läser gärna fler böcker av Lucy Fuchs, fastän denna är den enda som är översatt till svenska.
Astrids bibliotek  Widmark, Martin  5 (2018-12-04 13:27:36)
Att läsa är som att resa, säger trollet Astrid alldeles i början av boken. Jag gillar denna tankegången. Gillar också att det medföljer en bunt papper i samma format som pixiboken. Med andra ord kan jag själv bli författare.
The trouble with goats and sheep  Cannon, Joanna  4 (2018-12-04 11:37:33)
Det här är en berättelse om bara ett visst antal människor som bor vid samma gata. Två små flickor funderar på varför Mrs Creasy är försvunnen. De försöker också komma på vem av grannarna är getter eller får. De som är får är godhjärtade. Berättelsen innehåller flera humoristiska inslag men också en del obehagliga scener. Den visar också hur människor kan samlas runt en religiös bild och då glömma bort oenighet. Jag tyckte boken var intressant även om jag velat läsa mer om de små flickorna.

This is a story about just a certain number of people living in the same street. Two little girls wonder why Mrs Creasy is missing. They also try to determine who of the neighbors are goats or sheep. Those who are sheep are good-hearted. The story contains several humorous elements but also some unpleasant scenes. It also shows how people can gather around a religious image and forget about disagreement. I thought the book was interesting even though I wanted to read more about the little girls.
De kallade mig Gud  Schwarz, Stefan  4 (2018-12-03 21:53:53)
Stefan Schwarz hyllas som en av de stora fotbollsstjärnorna i Sverige och var en nyckel för svenska landslaget framgångar i EM 1992 och VM 1994 (brons båda gångerna). En portugisisk journalist var den som sådde idén att Schwarz borde skriva en bok och resultat blev “De kallade mig Gud”.

När man söker efter dagens speltips fastnar men lätt för lagen som man vet har bra spelare. När Schwarz var aktiv var Sverige alltid ett bra kort att dra, man visste att här finns en spelare och alltid ställer upp. Och denna generösa och arbetsvilliga personlighet kommer fram tydligt i boken när han berättar om sina år i fotbollen: från när han fortsätta spela fastän han brutit benet till när hälsenan gick av men han lämnade planen på egna ben istället för på bår.  

Han historia är fylld av bragder men detta är inte en Zlatan-bok där vi ska få läsa om hans resa genom fotbollen i minsta detalj. Det är en högst personlig bok fylld med värme där han går på djupet om sin uppväxt vid sidan av berättelserna från fotbollslivet. Och medan Zlatan har färska minnen och just nu lever i sin karriär, kommer den här boken med reflektioner från det förflutna. Schwarz har inte spelat professionellt på 15 år och haft tid att reflektera över karriären och analysera den utifrån ett nytt och äldre perspektiv.

2010, efter fotbollstiden och medan fokus ligger på familjen, blir hans familj gissla i sitt eget hem i Cascais, Portugal. Den här händelsen ledde till många rubriker men nu får vi inblickar som inte är drivna av media och höra hur han och familjen själv påverkades av det. Det blir en känslomässig resa för författaren och läsaren. Välskrivet och brutalt.

Inte minst blir det känslosamt när Schwarz skriver om sin son Jürgen som har autism. Vi får följa med på hela resan, från födsel till diagnos och hur Schwarz slutligen valde att avsluta sin karriär för att kunna spendera mer tid med familjen och hitta en vardag som fungerar för dem. Det är gripande och ärligt samtidigt som boken är rakt på sak. För dem som älskar fotboll och verkligen vill lära känna sina idoler in på skinnet, är det här boken som läsas!
Kvinnan från skuggorna  Daniels, Dorothy  3 (2018-12-03 18:43:46)
Åter en lättläst och småspännande mysrysare som det går snabbt att ta sig igenom. Den här boken saknade dock något till skillnad från många av de andra mysrysare jag på sistone plöjt igenom. Den där mystiken finns aldrig riktigt där och dessutom irriterar jag mig på huvudpersonen Cora. Men absolut läsvärd!
Slutbetyg, en 3:a!
Tro på tomten  Olsson, Lotta  4 (2018-12-03 13:15:15)
I början är boken rätt konstig. Men efter ett tag blir den bättre och faktiskt även riktigt bra. Den jultomte som målas upp här är inte den som de flesta andra brukar tala om. Den här är mer som ett spöke.
De stulna åren  Lynn, Margaret  5 (2018-12-02 17:04:45)
Oj, oj, oj vilken spännande bok! Den här boken har precis allt vad jag eftersöker i böcker: Spänning, mystik och en viss del romantik. Och den har precis allt av det. Till och från blir det faktiskt riktigt otäckt för stackars Dorcas och jag satt som på nålar genom hela boken där spänningen hela tiden stegrades. Den här hade kunnat filmatiserats av Hitchcock och kommit att bli en stor filmsuccé. För fastän boken har nästan sextio år på nacken så är den verkligen otroligt spännande och suggestiv. Betydligt mer otäck med sin trovärdiga psykologiska intrig än många av alla de thrillers som släppts på löpande band idag och oftast liknar varandra. Den här sticker ut från mängden, har en hjältinna som jag som läsare vill att det ska gå bra för, en mycket spännande intrig och ett bra men samtidigt lättläst språk.
Det här är den andra boken jag läst av Margaret Lynn och jag vill absolut läsa hennes resterande böcker som översatts till svenska. Margaret Lynns, en författarpseudonym för Gladys Battye- böcker borde bli återutgivna som e-bok av något förlag så att fler kunde läsa och förundras över hennes mycket intelligenta thrillers. Tyvärr är hon nog ganska glömd idag.
Toppbetyg från mig!
I en skog av sumak  Östergren, Klas  4 (2018-11-30 19:18:29)
Stockholm på tidigt 70-tal, det är krig i Vietnam och vänstervinden blåser starkt. Hippierörelsen gör sitt intåg med drogliberalism och fri sex. Men i skolan är allt ungefär som förut och hit kommer en ny elev, svenskamerikanen Dan som flyttat hit tillsammans med sin syster Hellen. De bor ensamma i en stor villa i utkanten av samhället, med en skog av sumak som närmaste granne. De söker ingens sällskap men blir ändå vän med Kenneth, en vanlig kille från hyreshusområdet. Dan har hittat en illegal odling av cannabis i sumakskogen och i den svenska sommaridyllen framlever ungdomarna sina dagar i ett vuxenlöst tillstånd av berusning, fest och musiklyssnande. Men omvärlden gör sig påmind på olika sätt och den till synes ordentliga och lite strama Dan verkar ha gått vilse i haschdimmorna, fast det är hans syster som är hippien som ska åka till Indien. Det som inte får hända händer och inget blir som de tänkt...

Jag har alltid haft svårt för Klas Östergrens böcker, hans ordmassor och myller av figurer och bifigurer. Och det börjar oroväckande här också, med utläggningar om dvärgar och skräddare. Men så skärper han till sig och håller sig till saken så att säga. Det blir en riktigt bra historia om sökande, längtan, kärlek och utanförskap, allt kryddat med en mängd tidsmarkörer. Vi som var med när det begav sig känner igen tidsandan och det samhälle som fanns då. Skillnaden är större än man kan tro, om det var bättre eler sämre får var och en själv avgöra...
Tretton gamla damer  Fowler, Dennis  3 (2018-11-30 14:10:10)
Mystisk och småspännande bladvändare precis så som en äkta mysrysare ska vara. Vissa partier av boken tyckte jag dock mindre om, medan vissa partier var riktigt spännande.
Slutbetyg, en stark 3:a!
Månsnäckan  Bergstrom, Louise  4 (2018-11-30 14:04:06)
Åter igen en härlig mysrysare med alla de rätta ingredienserna: Spänning, kärlek och mystik. När jag väl började läsa så kunde jag inte sluta! Kan varmt rekommendera boken!
Mitt slutbetyg blir, en stark 4:a!
Dagsländans liv är kort  Årestad, Gun  4 (2018-11-29 22:37:10)
Ytterligare en riktigt bra och spännande mysrysare av Gun Årestad, där mystiken hela tiden tätnar fram till det spännande slutet. Samtidigt en väldigt lättsam deckare som det inte tar lång tid att läsa. Något som passar mig perfekt! Jag kan varmt rekommendera Gun Årestads böcker!
Mitt slutbetyg blir, en stark 4:a!
Den första jultomten  Green, Krister  5 (2018-11-29 09:30:39)
En fin julberättelse i gammaldags stil och med fina bilder till.
Söndagskväll  Lynn, Margaret  4 (2018-11-28 22:44:39)
Jag har i många år velat läsa något av Margaret Lynn och nu blev det äntligen av. Jag tycker att det här är en bra bok, med trovärdiga karaktärer och en elegant något krypande spänning. Även om slutet är något rörigt så är det många trådar som knyts samman. Boken är inte på några villkor förutsägbar och jag läser gärna därför fler böcker av Margaret Lynn! Rekommenderas!
Slutbetyg, en stark 4:a!
Svälten hungersåren som formade Sverige  Västerbro, Magnus  5 (2018-11-28 21:07:17)
En bok som ger oss en inblick i ett helt annat Sverige som bara ligger 150 år tillbaka i tiden. Ett Sverige där klassklyftorna aldrig någonsin varit större. De styrandes likgiltighet mot den stora majoriteten fattiga beskrivs med skrämmande exempel. Ett motiv till att inte ge de svältande hjälp var exempelvis att inte skämma bort dem och göra dem lata. En väldigt bra bok om det "gamla goda Sverige"
Det kan bli farligt, Tina  Paull, Jessyca  2 (2018-11-27 23:19:43)
Jag har tidigare läst några gamla Ladythrillers som varit både spännande och mysiga, i stil med mysrysare. Men den här är faktiskt ovanligt dålig, som någon form av blandning av James Bond och Tintin får jag som läsare träffa på en skum prins och prinsessa från Polen som går under betäckningen Spindeln, mängder av skummisar som arbetar för honom, agenter på andra sidan, privatdetektiver, försvunna agenter, dödade agenter samt Tina som söker sin älskade Mike och som blir kidnappad på kuppen. De skrämmande upplevelserna utspelar sig i "farliga" Luxemburg. Som sagt en ganska banal och löjlig historia. Men den har ändå en viss charm och jag läste snabbt ut den på någon timme.
Slutbetyg, en 2:a!
Paddington får en julklapp  Bond, Michael  4 (2018-11-27 13:21:59)
Åter igen en saga om den roliga björnen Paddington. Och åter igen en berättelse med honom att bli glad av.
Ny trånad läker snart ett brustet hjärta  Eriksson, Eva  4 (2018-11-26 23:52:52)
Välskriven, lättläst och underhållande roman om att slänga sig ut i dejtingspektaklet som en äldre oerfaren kvinna. Jag både gillar Rut samtidigt som hon från och till irriterar mig med sitt ständiga velande. Boken är bra och jag kan absolut rekommendera den, även om det efter ett tag blev lite tjatigt att läsa om alla de dejter och festbesök Rut går på i hopp om att finna den perfekta mannen.
Jag läser gärna fler böcker av författarsyskonen Eriksson!
Slutbetyg, en 4:a!
Lotterifusket  Jansson, Anna  3 (2018-11-26 10:10:51)
Klart att man vill veta hur det slutar. Särskilt när det plötsligt dyker upp nåt fuffens. Men boken är inte bra rakt igenom. Avsnittet om kedjebrev tråkade ut mig rejält.
Skuggornas hus  Lynch, Miriam  5 (2018-11-25 22:49:40)
Vilken bra mysrysare! Och med alla de rätta ingredienserna också: Spänning, dramatik, kärlek och en huvudkaraktär som jag lätt tar till mitt hjärta. Mystisk är den också, precis så som en bra mysrysare ska vara och bitvis blir det dessutom riktigt otäckt.
Jag läser mer än gärna fler böcker av Miriam Lynch och jag kan riktigt varmt rekommendera den här mysrysaren!
Toppbetyg, en stark 5:a!
Så blir den siste utan  Årestad, Gun  3 (2018-11-25 19:40:51)
Jag gillar verkligen Gun Årestads böcker även om naturligtvis kvalitén på dessa också dalar. Den här boken är väl ingen direkt bladvändare, men välskriven, lättläst och engagerande för stunden. Jag kan varmt rekommendera Gun Årestads författarskap!
Slutbetyg, en 3:a!
Hundra dagar kvar  Bengtsson, Annika  4 (2018-11-25 18:04:10)
Åter igen en riktigt bra, gripande och mycket engagerande roman signerad Annika Bengtsson. Jag kan riktigt varmt rekommendera hennes författarskap som förtjänar mycket mer lovord och framgång än vad hon för tillfället har.
Mitt slutbetyg på den här boken blir, en stark 4:a!
Det känns konstigt att vakna i sin egen  Adolfsson, Sophie  4 (2018-11-25 01:38:32)
Härligt frigjort skriven utan en massa krusiduller. Känns lite som en blandning och modern ung variation av Unni Drougge och Kerstin Thorvall. Jag gillar början, och slutet, den tappar något i mitten, men jag tycker ändå att den var riktigt skön och ärligt skriven. En sådan här bok hade absolut behövts på tiden när jag växte upp! Jag läser gärna fler böcker av Sophie Adolfsson!
Mitt slutbetyg blir, en 4:a!
Den du minst anar  Yorke, Margaret  4 (2018-11-25 01:35:22)
Jag tycker väldigt mycket om Margaret Yorkes både gemytliga men samtidigt mycket psykologiska thrillers, där de lite udda personligheterna är som hämtade från de små engelska byar där berättelserna oftast utspelas i. Det här är inte hennes bästa bok, men ändå både spännande, engagerande och svår att låta bli att läsa. Jag lyssnade på kassettboken och uppläsaren var dessutom som hämtad speciellt för att läsa just den här boken.
Mitt slutbetyg blir, en 4:a! Kan varmt rekommenderas!
Midnattsrosen  Riley, Lucinda  4 (2018-11-25 01:27:29)
Välskriven och bitvis riktigt bra med ett lättillgängligt drivande språk och en ganska engagerande grundhistoria. Med ganska menar jag att den är alldeles för långdragen, Lucinda Riley hade lätt kunnat kapa åtminstone 200 sidor utan att jag som läsare skulle gå miste om något stort. Jag tycker bättre om själva Indien-historien än den nutida brittiska med den stora Hollywoodstjärnan Rebecca- det blev faktiskt lite för mycket harlekin för mig. Men på det stora hela tyckte jag att det var en ganska bra roman.
Slutbetyg, en 4:a!
Vägs ände  Sköld, Gullan  5 (2018-11-25 01:21:15)
Ytterligare en strålande bra bok från ett okänt litet förlag. Jag hittade boken av en slump på adlibris hemsida, lockades av såväl handling som det mycket vackra omslaget och är glad att jag gjorde det. Boken är ärligt berättad om ett äktenskap som bryts upp där mannen träffar en ny kvinna vilket orsakar problem i hans närmaste omgivning där han lämnar en gravid fru och två döttrar. Utan att försköna historien berättar Gullan Sköld med säker hand denna mycket engagerande, trovärdiga och gripande berättelse som jag tyckte mycket om. Karaktärerna var även dem trovärdiga och väl bearbetade. Till viss del påminner sättet boken är skriven på, en hel del om brittiska Joanna Trollopes författarkonst. Som sagt, en riktigt bra och engagerande relationsroman som jag varmt kan rekommendera!
Toppbetyg!
I mors klor  Forslund, Sanne  5 (2018-11-25 01:18:46)
Vilken imponerande debutroman! Otroligt välskriven, lättläst, engagerande och spännande som om det vore en thriller. Tyvärr får jag väl nästan säga, så känner jag delvis igen vissa karaktärsdrag hos mamma Inga i en släkting till mig. Som sagt, en otroligt bra bok med ett fantastiskt driv som det inte annat går än att sträckläsa. Jag ser mycket fram emot kommande böcker av Sanne Forslund! Kan riktigt varmt rekommendera den här pärlan!
Toppbetyg!
Till T  Brøgger, Suzanne  1 (2018-11-25 01:14:58)
??? Herregud vilket j*kla svammel. Jag har på 70 & 80-talet läst några böcker av Suzanne som jag uppskattat, men det här bara så konstigt, jag förstår verkligen inte vad det är hon vill få fram i boken. Ingenting som jag kan rekommendera!
Rödvin och ett misstänkt mord för tre ga  Lindgren, Minna  3 (2018-11-25 01:12:35)
Stina Ekblad med sin utsökt vackra finlandssvenska läser poetiskt och med mycket värme den här berättelsen så att det blir lite av en saga för vuxna. Själva historien i sig däremot blir jag lite besviken på. Jag hade förväntat mig mer humor och mer spänning, nu blir tyvärr slutresultatet något för deprimerande i mitt tycke.
Barmhärtighetssytrarna  Ahlbeck, Elvy  2 (2018-11-25 01:08:18)
Jag trodde faktiskt att de här novellerna skulle vara bättre, men mig gav de absolut ingenting!
Narkossköterskan  Reymers, Elisabet  3 (2018-11-25 01:05:41)
Lättsam och småmysig lyssning för stunden. Dock ganska rörig med många namn att hålla reda på. Bra uppläsare!
Slutbetyg, en 3:a!
Ellen  Kellberg, Christina  3 (2018-11-25 01:03:30)
Ett mycket viktigt ämne, och boken är egentligen ganska bra, även om jag personligen tycker att författaren hafsar sig alldeles fort genom boken. Ena sekunden ska Ellen och Nils gifta sig, sen har det plötsligt gått nio år och enbart några få sidor till har det plötsligt gått femtio år. Karaktärerna är bra, men jag berörs ändå inte av själva historien. Bra idé, men jag har läst betydligt bättre demensromaner tidigare.
Betyg, en svag 3:a!
Isfällan  Karl, Lisa  3 (2018-11-25 01:00:53)
Lättläst, välskriven och småspännande. Bra tidsfördriv i någon timme eller två.
Slutbetyg, en stark 3:a!
Innan snön faller  Kubicek Boye, Helena  1 (2018-11-25 00:58:12)
Nej, det här var verkligen inte mycket att hurra över. Grundidén till boken är egentligen ganska bra, men slutresultatet en besvikelse. Det finns inget djup i vare sig karaktärerna eller själva handlingen vilket gör att jag tidigt tappar intresset för boken. Uppläsaren är dessutom inte heller mycket att hurra över, istället för att höja boken vilket många uppläsare gör, stjälper hon den snarare. Nej, det här är ingenting som jag kan rekommendera!
Vintergatan  Trosell, Aino  3 (2018-11-25 00:55:05)
Trosells magiskt vackra socio realistiska språk och beskrivningar är värda en 10:a i betyget. Boken i sig tillhör dock inte hennes bästa, tycker jag. Men språket är fantastiskt!
Fint uppläst av Aino Trosell själv dessutom!
Dödande begär  Sundell, Ingegärd  3 (2018-11-25 00:53:12)
Helt okej. Lite småmysig. Påminner lite om Jenny Berthelius deckare från 70-talet.
Nelly utan gårdag  Figes, Eva  4 (2018-11-25 00:47:08)
En favorit i repris för mig. Nelly utan gårdag. Mystisk som en thriller och samtidigt en psykologiskt välskriven storroman som det är mycket svårt att lägga ifrån sig. Jag har dessutom filmen, en gammal VHS med brittiska Eileen Atkins som den mystiska kvinnan Nelly Dean som tycks ha förlorat minnet. Väldigt bra! Kan varmt rekommenderas!
Mysteriet på Asthall  Fellowes, Jessica  2 (2018-11-25 00:42:11)
Om den kommer på film så kommer jag absolut att se den. Jag tror att med en samling briljanta brittiska karaktärsskådespelare så skulle det här kunna bli ett mycket lyckat projekt. Boken är mycket välskriven, men tilltalar tyvärr mig inte det minsta. Uppläsaren är inte heller någon favorit hos mig. Jag anser att hon viskar alldeles för mycket.
Slutbetyg, en 2:a!
Systrarna Knightly  Siljeclev Henrysson, Maj  3 (2018-11-25 00:39:51)
Otroligt välskriven bok och ganska bra på sina håll. Den engagerar mig inte så mycket i längden, eftersom den är lite för kompakt skriven och är lite för orealistisk men samtidigt tycker jag att den är absolut läsvärd!
Mitt slutbetyg blir, en 3:a!
Slottet i mina drömmar  Holt, Victoria  3 (2018-11-25 00:31:12)
Välskriven och mycket innehållsrik mysroman av den alltid lika formidabla Victoria Holt. Kanske inte direkt hennes bästa bok, jag hade önskat lite mer spänning, men absolut läsvärd och jag kan varmt rekommendera alla hennes böcker.
Mitt slutbetyg blir, en stark 3:a!
Hemligheten på St Aubyn's  Holt, Victoria  4 (2018-11-25 00:28:49)
Nu var det flera år sedan jag senast läst något av Victoria Holt, därför kunde jag inte annat än med glädje och nyfikenhet sträckläsa den här mycket underhållande, mysiga och småspännande romanen som har precis alla de rätta elementen. Jag börjar genast med ytterligare en Victoria Holt- bok. Kan varmt rekommenderas!
Kråka grå  Boh-Berglund, Kerstin  4 (2018-11-25 00:24:53)
Riktigt bra och mycket engagerande samtidsroman som känns trovärdig i all sin enkelhet. Det här är den andra boken jag läser av Kerstin Boh-Berglund och den här var minst lika bra och välskriven som "Kvinnan och Björken" som jag läste förra året. Jag läser gärna fler av hennes böcker.
Mitt slutbetyg blir, en 4;a! Kan varmt rekommenderas!
Darling Mona  Ackebo, Lena  4 (2018-11-25 00:20:48)
Ett värdigt avslut på en mycket bra serie om systrarna Mona och Barbro och deras respektive närmaste omgivning. Inte fullt lika bra som de två föregående böckerna, men har man läst de två första så måste man nästan ta sig an den sista också. Jag ser mycket fram emot vad den skickliga Lena Ackebo kommer att skriva härnäst. Jag lyssnade på ljudboken med Katarina Ewerlöf som uppläsare och anser nästan att hon är mycket bättre på att läsa romaner än deckare.
Mitt slutbetyg blir, en 4:a! Rekommenderas absolut, men böckerna bör absolut läsas i ordning!
Mord på ett äktenskap  Yorke, Margaret  3 (2018-11-25 00:17:49)
Som vanligt en välskriven, småspännande och engagerande thriller av Margaret Yorke. Dock märks det att det här är en av hennes tidigaste böcker eftersom den inte på långa håll är lika bra som hennes senare böcker. Men absolut godkänd!
Mitt slutbetyg blir, en 3.a!
Onda avsikter  Yorke, Margaret  3 (2018-11-25 00:15:17)
Ytterligare en riktigt bra, spännande och välskriven och thriller av Margaret Yorke. Lika bra som den fantastiska "En känsla av fruktan" eller den mycket spännande "Dödens udde" är den dock inte. Men tillhör absolut en av hennes bästa thrillers.
Mitt slutbetyg blir, en stark 3:a! Kan riktigt varmt rekommendera Margaret Yorkes böcker för de som ännu inte stiftat bekantskap med författaren!
Solochvårarna  Elgenstierna, Tony  3 (2018-11-25 00:12:22)
Lättlyssnad och småcharmig bok som till viss del påminner om Karin Brunk Holmkvists böcker. Om jag ska vara kritisk är den dock ganska innehållsfattig. Väldigt bra uppläsning av Kim Rhedin Hüttner!
Mitt slutbetyg blir, en 3:a!
Dödskärran  Hjuler, Henning  3 (2018-11-25 00:10:16)
Kanske inte direkt någon bladvändare, men lättläst och småspännande med ett visst mysterium till själva gåtan. Jag läser gärna fler böcker av Henning Hjuler!
Mitt slutbetyg blir, en stark 3:a!
Moskva, min älskade  Gercke, Doris  2 (2018-11-25 00:07:52)
10 kr på en loppis. Lättläst och jag gillar egentligen huvudkaraktären, Bella Block, men boken är samtidigt alldeles för slarvigt och hastigt skriven att jag aldrig riktigt kommer in i historien innan den är slut. Man läser lätt ut den på någon timme. Eventuellt godkänd, men jag tror inte att jag kommer att läsa fler böcker i serien.
Slutbetyg, en 2:a!
De gömda  Phillips, Gin  2 (2018-11-25 00:04:59)
Charlotta Jonsson läser strålande och får mig att lyssna på boken till slutet, och som jag ofta tjatar om grundidéer till böcker, så kommer jag upprepa det här. Grundidén till boken är riktigt bra och det hade kunnat bli riktigt spännande, om inte boken känts så hastigt och slarvigt skriven. Sen tyckte jag inte heller om slutet även om jag antar att gärningsmännens och deras respektive motiv är något som faktiskt kan inträffa idag.
Slutbetyg, en 2:a!
Kåda  Riel, Ane  2 (2018-11-25 00:03:06)
Efter 4 timmars slö lyssnande lägger jag ifrån mig den här ljudboken. Jag håller inte med föregående recensenter, undrar nästan om det är samma bok som vi läst. Jag tycker varken om historien i sig eller karaktärerna. Språket påminner mer om en ungdomsbok. Och spännande tycker jag faktiskt inte att den är. Dessutom avslöjar prologen som här inte är någon prolog, för mycket av den kommande handlingen. Bra uppläsare däremot. Ingenting som jag personligen kan rekommendera!
Akvariekärlek  Härkönen, Anna-Leena  4 (2018-11-24 23:59:12)
Jag läste alldeles nyligen ut Anna-Leena Härvönens: Nej tack (2010) som jag tyckte var en väldigt befriande och underhållande bok. På mitt lokala bibliotek hittade jag Härvönens tredje bok från 1991, Akvariekärlek och nu har jag också läst ut den. Jag tycker att det här är en mycket underhållande roman med en hel del allvar också. Det är väldigt mycket sex, men jag tycker inte det stör på något vis. Istället infinner sig något väldigt befriande över boken, och jag önskar nästan att det funnits något liknande när jag var ung och i 20-årsåldern. Visserligen kom Erica Jongs: Rädd att flyga och Kerstin Thorvalls: Det mest förbjudna, båda i mitten av 1970-talet, men jag tror absolut att finska Härvönen skulle ha slagit igenom mer här i Sverige ifall hon debuterat med dessa böcker på 70-talet. Jag kan varmt rekommendera den här lilla pärlan, även om de känsliga varnas och jag läser gärna fler böcker av Anna-Leena Härvönen!
Maskerat mord  Berthelius, Jenny  3 (2018-11-24 23:56:07)
Åter igen en mycket bra och bitvis riktigt spännande deckare av Jenny Berthelius, även om slutet drar ner betyget något för mig. Jag kan varmt rekommendera alla hennes böcker!
Mitt slutbetyg blir, en stark 3:a!
Den fantastiska Mrs. Pollifax  Gilman, Dorothy  5 (2018-11-24 23:52:54)
Åter igen en härlig, spännande, engagerande och mycket underhållande bladvändare av Dorothy Gilman med den härliga gumman/superspionen, Mrs. Emily Pollifax. Orealistisk absolut, men väldigt underhållande! Kan varmt rekommenderas!
Slutbeyget, en självklar 5:a!
Blod  Traxler, Patricia  2 (2018-11-24 23:49:05)
Jag slutar läsa på sidan 253 av 214. Boken är välskriven och det finns vissa delar som är ganska okej, men samtidigt är den något så fruktansvärt seg och långtråkig att jag blir tokig. Minst 200 sidor av totalt meningslösa dialoger hade kunnat raderats utan att man läsare missat något. Dessutom ska det föreställa en thriller, och har ingenting spännande hänt efter mer än halva boken så får det räcka för mig. Ingenting som jag kan rekommendera!
Oskuldens död  Thorvall, Kerstin  3 (2018-11-24 23:42:54)
Jag tycker absolut att den är underhållande, gripande och välskriven. Däremot påminner den för mycket om "Det mest förbjudna" för att få något högre betyg. "Det mest förbjudna" tycker jag också var betydligt bättre. Men som sagt, en helt okej bok som engagerar för stunden!
Mitt slutbetyg blir, en stark 3:a!
Franska kort  Brander, Anna-Lena  2 (2018-11-24 23:40:14)
Omslaget är underbart, men tyvärr blev jag ganska besviken på handlingen. Jag tycker varken att den är rolig eller särskilt spännande. Jag läste ut den för någon vecka sedan och jag minns nästan ingenting av handlingen. Ett bra första försök av författaren, men ingenting som intresserar mig!
Mitt slutbetyg blir, en 2:a!
Fasaden : en svensk trivseldeckare  Ersson Ekstam, Karin  3 (2018-11-24 23:38:24)
Jag tycker boken håller det den utlovar. En lättläst, småspännande trivseldeckare som det är mycket lätt att försvinna in i, i några timmar. Jag läste ut den här i söndags efter att jag kommit hem från min semester och ville ha något lättläst som inte krävde någon av mig större koncentration.
Mitt slutbetyg blir, en stark 3:a! Jag läser gärna fler böcker av författarduon!
De mörka vattnen stiger  Drabble, Margaret  3 (2018-11-24 23:35:20)
Pendlar mellan en 2:a och en stark 5:a. Därav slutbetyget, en stark 3:a!
När den är bra, är den fullkomligt briljant, engagerande, rolig, slagfärdig, med härliga karaktärer och ett mycket säkert och etablerat författarspråk. Margaret Drabble kan man på vissa håll jämföra med Anne Tyler. Men så finns det tyvärr allt för mycket av vad jag kallar för onödig utfyllnad. Långa beskrivningar om händelser jag inte känner till, om författare och böcker som jag aldrig ens hört talas om och långa beskrivningar om vad som sägs och vad som händer i dessa respektive böcker. Vilket är väldigt tröttsamt för mig som läsare. Det tar inte historien framåt, gör enbart ett avstamp en längre period och gör historien ganska så svårläst. Ändå är den absolut inte dålig och jag vill absolut läsa fler böcker av Margaret Drabble!
Mitt hjärta går på  Holst, Christoffer  4 (2018-11-24 23:32:51)
Lättlyssnad, välskriven, engagerande med en blandning av lättsamhet och allvar. Om ung kärlek mellan två gay killar. Jag läser gärna fler böcker av författaren!
När mörkret faller  Schneider, Joyce Anne  3 (2018-11-24 23:30:31)
Lättläst, småspännande och välskriven. Dock väldigt rörig med många namn att hålla reda på och en huvudkaraktär, Amanda som jag har svårt att tycka om. Men helt okej slöläsning.
Mitt slutbetyg blir, en 3:a!
Ett skrik i natten  J. MacDonald, Patricia  3 (2018-11-24 23:27:39)
Småspännande, välskriven och engagerande. Men samtidigt förutsägbar och fylld med krystade repliker som inte känns realistiska. Sen har jag svårt för att tycka om huvudkaraktären, Lilly.
Men relativt underhållande för stunden är den.
Betyg, en 3:a!
Döden på spåret  Nilsdotter, Karin  3 (2018-11-24 23:24:31)
Lättläst, småspännande och ganska välskriven. Kanske inte så spännande, men bitvis smått underhållande. Jag läser gärna fler böcker av Karin Nilsdotter!
Mitt slutbetyg blir, en stark 3:a!
Vaggvisa  Slimani, Leila  1 (2018-11-24 23:19:36)
Vilken besvikelse! Jag hade sett fram emot den här boken. Baksidestexten låter spännande, den är fransk och jag älskar franska romaner och filmer, men tyvärr blir det här ett riktigt bottennapp. Jag tycker varken om karaktärerna som aldrig griper tag, berättelsen som sådan är varken engagerande eller spännande. Konstigt nog riktigt dålig. Översättarfel? Eller min personliga smak som inte tilltalas av detta. Odile Nunes läser bra, men det här är ingenting som jag kan rekommendera!
Ingen jämfört med dig  Brun, Jonas  2 (2018-11-24 23:17:16)
Inget som tilltalar mig det minsta.
Tre små gummor  Lang, Maria  4 (2018-11-24 21:14:10)
En av Maria Langs bättre deckare. Även om jag inte var så förtjust i slutet, så tycker jag att det här är en småspännande, engagerande och gemytlig deckare med underhållande karaktärer och ett lättläst språk. Handlingen utspelar sig den här gången 1929 och en då enbart tioårig Christer Wijk och Eje. Är man ett fan av Maria Lang kan jag allt rekommendera den här boken!
Mitt slutbetyg blir, en 4:a!
Mord i barm  Poloni, Helena  3 (2018-11-24 21:11:42)
Kanske inte direkt någon bladvändare bland klassiska svenska deckare från 50 och 60-talet, men absolut värd att läsas. Boken är egentligen mer humoristisk än vad den är spännande. Fylld med härliga karaktärer, som hämtade ur en 50-tals komedi på teve. Dessutom ett lättläst språk och en ganska underhållande intrig.
Mitt slutbetyg blir, en stark 3:a!
Non stop  U Birgersdotter, Ann  4 (2018-11-24 21:07:26)
Två naiva flickor åker på en backpacker resa genom syd och Mellaneuropa och jag som läsare får följa med dem, Anna och Milla på deras respektive resor där fester, romantik, vänskap, kultur och även ett visst mått med spänning är de ledande teman. Jag tycker att det här var en mysig bok, även om jag faktiskt blev lite trött på slutet. Det här är den andra boken jag läser av Ann U. Birgersdotter. Jag har tidigare läst hennes debutroman, Gråt inte över spillt vin som jag kanske tycker är snäppet vassare än den här. Men båda böckerna är bra, underhållande, lättlästa och välskrivna och jag läser gärna fler böcker av henne i framtiden!
Mitt slutbetyg blir en, 4:a!
Försvunnen  Luxenburg, Lotta  2 (2018-11-24 21:05:10)
Varför fortsätter jag med denna typen av böcker? Jag förstår ingenting. Dessa kriminalromaner/ polisdeckare som alla är skrivna efter en och samma mall är säkerligen för en deckaroskuld väldigt spännande, men samtidigt ganska så tröttsam för en mer erfaren läsare. Ingenting är nytt, allt har redan berättats på något annat sätt. Sedan kan jag inte känna annat än irritation för Petra som nog lätt skulle kunna få titeln årets dummaste mor/ för vilken normalt begåvad människa låter en sexåring promenera själv till dagis/förskolan? Det gick an på 50/60-talet, men det går inte an idag.
Uppläsaren som jag tidigare tyckt om, läser träigt och oengagerande. Ingen bok som jag kan rekommendera alltså!
Mitt slutbetyg blir, en 2:a!
Hundgården  Sigunsdotter, Kristina  4 (2018-11-24 21:02:59)
Jag blev tipsad om "Hundgården" av en annan bokbloggerska, och när jag såg att boken fanns som ljudbok kunde jag inte annat än att börja lyssna. Boken är mycket välskriven, skriven med psykologisk skärpa och med starka trovärdiga karaktärer. Mystiken är ständigt närvarande i boken och till skillnad från många andra böcker av idag så fann jag den inte det minsta förutsägbar, tvärtom, jag förstod inte förrän de sista minuterna hur den skulle komma att sluta. Boken är som en korsning mellan en vanlig roman och en thriller. Jag kan riktigt varmt rekommendera boken och jag läser gärna fler böcker av Kristina Sigunsdotter!
Bra uppläsare dessutom!
Det gäller livet : en biografi om Gudrun  Palmström, Johanna  5 (2018-11-24 21:00:54)
Väldigt intressant läsning. Även om jag inte är särskilt politiskt intresserad eller håller med Gudrun och hennes parti om precis allt, så kan jag inte annat än uppskatta Gudrun Schyman som kvinna och som politiker. Jag tror att hon skulle vara en stor tillgång till vilket parti som helst med hennes långa etablerade politiska liv. Det är nog ändå hennes privata liv där b.la hennes problem med alkohol här tas upp, som intresserar mig mest. Jag kan riktigt varmt rekommendera den här boken om Sveriges av idag utan tvekan mest intressanta politiker, Gudrun Schyman!
För att de ville det  Sundin, Kajsa  1 (2018-11-24 20:53:45)
Våldssex, kvinnoförnedrande beskrivningar och till det något flummigt intellektuellt språk. Ingenting för mig! Baksidestexten lät däremot riktigt bra!
Hjärtstenarna  Rendell, Ruth  3 (2018-11-24 20:51:52)
En mörk, spännande suggestiv kortroman med en handling där man som läsare mycket får bilda sig sin egen uppfattning om vad som egentligen händer. Har den sextonåriga anorektiska studenten Elvira som tycks ha en onormal besatthet i sin far- dödat kvinnan som skulle komma att bli hennes styvmor, eller är det någon annan familjemedlem som kan ha begått brottet. Boken är skriven ur dagboksanteckningar av unga Elvira. Riktigt bra och mycket engagerande liten bok som jag varmt kan rekommendera!
Att äta crème brûlée  Jonsson, Stina  1 (2018-11-24 20:49:32)
Nej, nej, nej. Den skulle kunna vara bra och underhållande, men den är alldeles för naiv och sliskigt skriven för att tilltala mig. Tydligen står den under religiös skönlitteratur? Kanske den tilltalar en mer hängiven troende läsare bättre? Hoppas det!
En död man  Sellberg, Anna  2 (2018-11-24 20:23:05)
Utmärkt sömnpiller i ljudboksformat. Efter några timmars lyssnande sover jag som en stock!
Missdåd  Erlandsson, Karin  1 (2018-11-24 12:55:03)
Lättläst, men det är också allt. Jag tycker inte alls om bokens innehåll som försöker sig på att vara deckare, men som istället blir någon form av förnedrande lantsortsroman där karlarna mer eller mindre är aggressiva och våldsamma och kvinnorna är dörrmattor. Handlingen ska föreställa sig utspelas 1992, vilket inte heller det känns aktuellt, snarare tidigt 50-tal. Nej, ingenting som jag kan rekommendera!
Det är aldrig för sent  Forsberg, Bodil  2 (2018-11-24 12:47:12)
Allers pocket, Bodil Forsberg (pseudonym för Erling Poulsen)
Lättläst, engagerande och med mycket handling. Dock tröttar dessa barbariska män ut mig extremt, och det är nästan att jag skulle vilja kalla handlingen på sina ställen för kvinnoförnedrande. Den skulle behöva redigeras på nytt med lite nymodigheter på sina ställen.