bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga inNya Böcker på boksidan

Detta är en lista på de 100 senaste inlagda böckerna.
Titel Författare Betyg
Vi vinner  Bross, Helena  3 (2017-02-25 16:39:36)
Bra, spännande och rolig
Din egen lyckas smed  Maultsby, Maxie C  3 (2017-02-25 12:23:12)
Med hjälp av att rationella instruktioner ska personer lära sig att förstå vad de tänker fel när de fortsätter att handla på sätt som skadar relationer och dem själva. Ofta är det irrationella tankar som styr handlandet.
Med hjälp av exempelpatienter med varierande problem så ökas förståelsen. Det gäller att öva och inte låta sig förledas av gamla invanda tankar.
Kum : (khmer: ung. oproportionerlig hämn  Tord, Henrik  5 (2017-02-25 11:55:43)
En fantastisk bok. En ung pojke skadas av en mina och förlorar halva armen och skadar halva ansiktet och ena ögat. Han och hans syster säljs till en bordell av en släkting som lovat dem arbete. Pojken, elvaårige Rithisak, blir förtvivlad när han och hans syster skiljs åt, Hur ska han nu kunna beskydda henne? En liten femårig svenska flicka försvinner på ett köpcenter och en av sjukdom befläckad mycket rik kines gör allt för att bli ren igen. Pojken, kinesen och den svenska flickan kommer att mötas på ett litet utrymme. Då kommer hämnaren att slå till. Men inte bara en gång utan många gånger.
Berättelsen utspelar sig i Asien och ger små glimtar av kriget som pågick tidigare. Jag tycker att boken är väl värd att läsa eller att lyssna på och ger den högsta betyg.
Gunnar Ekelöf: En biografi  Sommar, Carl Olov  4 (2017-02-25 11:26:48)
Vem var egentligen poeten Gunnar Ekelöf? I den här välspäckade guiden får i bland annat lära oss något om hur Gunnar var som ung, hans syn dels på kristendomens gud - dels på svenska monarker - och där han i sin tur skrev små nidverser om detta. Vidare berättas om kvinnorna i hans liv, om den musik som ljöd under tiden han skrev sina första dikter och hur han försökte dämpa den så att den inte skulle störa hans omgivning, om den heta sommaren 1954 och då Gunnar endast var iklädd en näsduk. Språket är för genren lättläst. Eller det kanske istället beror på mitt särskilda intresse för denna litteraturens outsider?
Goliat: Den lysande anden  Hamberg, Kerstin och Ken  3 (2017-02-25 11:11:49)
Goliats by har plötsligt drabbats av svår hungersnöd. Goliat och Ulrika ger sig ut till skogs för att söka svampar, men finner istället en grotta samt det mytomspunna Fingertoppsberget. På det står en man. Han har på grund av ålder och sjukdom drivits ut av sin stam för att dö på det. Men Goliat lyckas rädda honom. En spännande historia med ett gäng jag känner igen från TV. Men tyvärr också lite väl lång.
Bockarna Bruse  Jacobsson, Louise  4 (2017-02-25 09:09:43)
Den här sagan har jag haft med en gång förut. Fast då var den tecknad av Anna Friberger. Här är det Louise Jacobsson som ritar söta getter och ett troll som ser verkligen fult ut. Och nere i vattnet där lurar visst en bläckfisk. Och bra sagor tål att läsas mer än en gång. Fast bara om teckningarna är lika bra. Som här.
Guldlock och de tre björnarna  Thorsell, Anne  3 (2017-02-25 09:04:30)
I en stuga i skogen bor tre björnar. Varje morgon går de ut och tar en promenad medan gröten deras håller på att svalna. En dag kommer en flicka in i huset. Hon sitter sönder den ena björnens stol, äter upp hans gröt och sover i hans säng. Kul liten saga med rätt kul teckningar till.
Historien om Sverige Gustav Vasa och han  LIndqvist, Herman  5 (2017-02-24 17:10:23)
Intressant och välskriven bok om den äldre Vasatiden. Trevligt språk och underhållande läsning.
Rödluvan  Jacobsson, Louise  3 (2017-02-24 08:46:03)
I den här utgåvan av Rödluvan och Vargen är Jägaren en kvinna. Annars är sagan som vanligt. Den snygga omslagsbilden är väl det jag gillar bäst här.
Lill-Gruffalon  Donaldson, Julia  5 (2017-02-23 20:01:17)
Här är den fristående fortsättningen på boken "Gruffalon". Nu är det sonens tur att bli skrämd av sin far. Han berättar om hur han en gång blivit skrämd av en mus och att han sedan den dagen aldrig går in i djupa mörka skogen. Och precis som i förra boken är det musens list som är det avgörande. Och precis som i förra boken blir det succé.
Mumintrollet fyller år  Moomin Characters,  4 (2017-02-23 17:57:54)
Mumintrollet vaknar. Det är hans födelsedag. Han har fått en guldknapp av sin mamma. Den tänker han visa för sina vänner. Men vännerna har inte tid. De är upptagna med sitt. Allt detta får sin naturliga förklaring på slutet. En kort och trevlig saga att känna igen sig själv i.
Fullt med flugor i klassen  Stark, Ulf  4 (2017-02-23 16:27:38)
En småtrevlig barnbok om att börja skolan, Utanför finns kor fast det nog inte är tillåtet att ha de där. Fröken har ställt fönstret på glänt och massor av flugor har sökt sig in. Men Ulf och hans kompis kommer överens att de ska gå dit igen.
En bok med härliga illustrationer.
Lilla Anna har kalas  Sandberg, Inger och Lasse  3 (2017-02-23 14:05:04)
Lilla Annas hund fyller år. Hon tänker därför hålla kalas. Hon har förutom katten, hunden och sina föräldrar bjudit en hel del kompisar. Det är nästan så att jag känner igen dem från andra av paret Sandbergs böcker. Nog tycker jag allt att Runda Tantens son Mattias är där, liksom Pulvret. Men vem den där flickan i rutig klänning är, vet jag inte. Berättelsen är korthuggen jämfört med andra jag läst om Lilla Anna. När alla gästerna är där och tårtan klar att servera - då är den också slut.
Utveckling och ärftlighet  Taylor, Ron  4 (2017-02-23 10:44:56)
I den här boken presenteras planeten Jordens utveckling från den tid då levande organismer ännu inte kunde bebo dess yta fram till dess att människan kliver in på arenan. Vi får möta arter som idag är utrotade, men också läsa en hel del om Charles Darwin och hans teorier om att människan härstammar dels ifrån aporna, men minst lika mycket också från det lilla näbbdjuret. Boken tar också upp en hel del kring genetik, om varför en del föds med blå ögon och andra med bruna. Det är en lättläst och intressant guide med många färgbilder över ett minst lika intressant område.
Kalle går på upptäcktsfärd  Harker, Jilian  3 (2017-02-23 10:23:23)
Kaninen Kalle vill ut och upptäcka världen. Och vad upptäcker han? 1) Att det finns en massa djur som inte fått någon mat 2) Att han själv plötsligt gått vilse. Det där temat känns allt igen. Från andra böcker jag läst. Vad man dessutom känner när man stryker handen mot pärmen är Kalles tröja. Den känns liksom sträv på nåt vis. Tyvärr har den också en förmåga att dra åt sig damm och annat oönskat.
Sagan om flodhästen  Norlin, Arne  5 (2017-02-23 08:57:35)
Kul saga på temat: Alla behövs. Här möter vi en flodhäst som tröttnat på att vara just en flodhäst. Alltid gör han samma saker. Därför beslutar han sig för att rymma. Men vad han inte vet är att det han gör är just det som behövs för att de andra djuren ska kunna dricka. Därför hindrar de honom var och en på sitt sätt.
Igelkottsklubben  Alverfors, Ann-Charlotte  4 (2017-02-22 20:34:54)
Språket i denna bitvis vackra, starka och riktigt sorgliga roman som verkligen engagerar- är helt fantastiskt! Ann-Charlotte Alverfors språk är poetiskt, känsloladdat och väldigt vackert. Varenda liten menig känns väl igenomtänkt. Jag tycker även att porträttet av Dolores med familj och vänner var väldigt fint och kändes riktigt äkta. Till det en underbar, poetisk uppläsning av härliga Stina Ekblad!
Kan riktigt varmt rekommendera det här lilla underverket!
Mitt betyg blir, en stark 4:a!
Pixibox: Klassiska sagor  ,  5 (2017-02-22 18:42:04)
Rödluvan och Vargen, Guldlock och de tre björnarna, Prinsessan på ärten, Sagan om grisen som inte ville gå hem, Snövit, Bockarna Bruse och slutligen De tre små grisarna. Välkända sagor. En del av dessa har jag redan - fast då med helt andra teckningar än här. Men bra sagor tål att läsas mer än en gång.
Här går farbror Otto  Hertz, Grete Janus  4 (2017-02-22 09:15:37)
En söt liten berättelse för alla oss som gillar att mata fåglar. Farbror Otto gör det också. Han matar dessutom ekorrar - innan det är dags för honom att gå hem och ta en fika.
Sune Sockergryn  Jeram, Anita  4 (2017-02-21 19:07:01)
Sune Sockergryn var en liten kaninunge. Han älskade att skutta och hoppa. Men så en dag kom han bort. Han började genast ropa efter mamma. Och mamma i sin tur började leta efter honom. Och visst ser skogen på bilderna rätt hotfull ut i scenerna där han plötsligt känner sig ensam. Söt liten berättelse för alla oss som gillar kaniner.
Kameleonten : en Eva Ekström deckare  Lundgren, Anders  5 (2017-02-20 22:04:12)
Det här är den fjärde boken i serien av fem om den unga privatdetektiven Eva Ekström och hennes fästman Kalle som löser brott i 60-talets Sverige. Det här är den andra gången som jag läser den här mycket spännande och humoristiska deckaren, och den är minst lika bra som första gången jag läste den.
En seriemördare härjar i Fjällbacka, en galen seriemördare som Eva försöker finna samtidigt som en liten flicka kidnappas. Detta blandas med svart underfundig humor och lite sex. En mycket spännande och humoristisk deckare som verkligen sticker ut i deckarträsket. Mycket tack vare de härligt udda personligheterna som förekommer, Tekla Orre som förekom redan i "Mord under julgranen" är utan tvekan en av de roligaste karaktärer jag någonsin läst om. Mycket bättre än Läckberg & co. Kan varmt rekommenderas!
Mitt betyg, blir en mycket stark 5:a!
Nu ska jag åter igen läsa den sista boken i serien!
Mysteriet på Hester Hill  Ohlsson, Kristina  2 (2017-02-20 18:38:21)
Jag tycker ungdomsböcker kan vara riktigt trevliga att läsa ibland, men den här tilltalar inte mig det minsta. Småspännande på sina håll, men historien i sig tråkar ut mig totalt. Sen tycker jag personligen inte att Kristina Ohlsson är en sådan fantastisk författare som vissa tycks tycka. Det här är den fjärde boken jag läser av henne och jag tycker faktiskt att hon är lite överreklamerad.
Mitt slutbetyg, en 2:a!
Historien om Sverige Från istid till kun  LIndqvist, Herman  5 (2017-02-19 09:20:15)
Lärorik och bra bok om Sveriges äldsta historia.
Kanske imorgon  Welander, Felicia  4 (2017-02-18 12:46:46)
En berörande roman om två kvinnor. Den ena gör allt för att dölja att hon är svårt sjuk och den andra har bestämt sig för att möta döden för att hon inte orkar med sina skuldkänslor efter sin lilla dotters död. De båda kommer att få en relation utöver det vanliga där en motorcykelfärd till Norrland kommer att spela stor roll. Det här är en roman som känns som en kamp för överlevnaden för att trotsa döden som i tankar och sjukdom ständigt är närvarande.
Älskade terrorist  Sundberg, Anna  5 (2017-02-18 09:10:58)
En oerhört intressant biografi om och av svenska Anna Sundberg som som ung konverterade till islam och gick med i den internationella jihadrörelsen och var en del av den i 16 år. Om hur en längtan och ett behov av enkla svar och tydliga ramar kan leda någon helt annanstans. Hon berättar enkelt och avskalat om sitt liv tillsammans med sina islamistiska bröder och systrar och någonstans mitt i allt det obegripliga blir en liten skymt av det hela faktiskt begripligt.
Björnbärssommar  Thayne, Raeanne  2 (2017-02-17 16:45:50)
Jag har läst några Harlequin-böcker tidigare som har varit riktigt bra och engagerande, men den här är endast tråkig och oengagerande. En bok vars innehåll jag utan tvekan glömt om några veckor. Uppläsaren gjorde inte heller saken bättre för min del.
Mitt betyg, en svag 2:a!
Lita på Mary!  Trosell, Aino  4 (2017-02-17 00:35:46)
En jättemysig ungdomsbok där man får följa med 11-åriga Mary på ett sommarlovsäventyr som hon sent ska glömma. Jättefin uppläsning av Kerstin Andersson också!
Stark 4:a! Kan rekommendera den till såväl stora som små!
I en mörk, mörk skog  Ware, Ruth  3 (2017-02-16 19:25:17)
Skaplig thriller, men definitivt ingen bladvändare. Lite för mycket av banal tonårsroman för att riktigt tillfredsställa mig. Jag hade föredragit att författarinnan skippat hela det där minnestramset och inriktat sig på den suggestiva spänningen där i själva skogshuset, kanske blandat in en galen psykotisk massmördare som gömde sig ute i skogen. Nu blir det endast en ganska skaplig thriller för mig som inte sticker ut nämnvärt, en bok som jag utan tvekan glömt om en månad.
Bra uppläsning av Maria Lyckow!
Medelbetyg för mig, en 3:a!
Modeslavar - den globala jakten på billi  Kärnstrand, Moa  4 (2017-02-16 16:37:50)
Arbetare i ett antal asiatiska länder tillverkar de kläder som vi sedan kan köpa billigt. De arbetar för många timmar, får alldeles för lite lön och far allmänt illa. Vatten och mark förstörs av gifter.
Hur det hänger ihop redovisas av två modiga journalister i denna skakande reportagebok. De har arbetat med den i några år.
Detta är undersökande journalistik av hög klass, men den ställer också krav på läsaren. Boken är bitvis lite jobbig att läsa, men i det stora hela högintressant.
Polskt socker från Norge  Ekerwald, Carl-Göran  4 (2017-02-16 11:17:08)
Här möter vi en biskop som gör skandal genom sina udda predikningar. Han vill avgå. Men en adjunkt övertygar honom att stanna kvar. På baksidan av boken står något om att det här är en rolig bok. Och det är det faktiskt. Lättläst och underhållande.
Våran hud vårat blod våra ben  Lindqvist, John  5 (2017-02-15 19:09:27)
Det här är en novell med olika skräckberättelser av John Ajvide Lindqvist.Det här är en av det bästa böcker han har skrivit speciellt Tjärven den är riktigt ruggig.
Näktergalen  Hannah, Kristin  4 (2017-02-15 16:33:36)
En historisk roman om två systrar under den tyska ockupationen av Frankrike. Jag hade ingen föreställning om hur hemskt det var. Romanen bjuder också på spänning och romantik. Trollbindande!
Nya Testamentet  ,  4 (2017-02-15 09:14:30)
NT 81 kallas den nyöversättning av Bibelns nya testamente som kom ut 1981 - och som sedan banade väg för den bibelöversättning som är aktuell i våra kyrkor idag. Berättelsen om Jesus och vad han uträttade på Jorden är inte det mest intressanta här. Mer då alla fotnoter och kommentarer - och där det även ryms en hel del kritik gentemot boken och dess budskap. Visste ni förresten att den summa som Judas Iskariot sålde Jesus för var exakt den summa som en slav kostade vid samma tid. Och på sätt och vis var ju Jesus uppgift att vara slav - det vill säga tjäna människan.
Modellmördaren  Lundgren, Anders  5 (2017-02-14 22:46:44)
Det här är den tredje deckaren av fem som Anders Lundgren skrivit om unga privatdetektiven Eva Ekström som i sent 50/tidigt 60-tal löser makabra brott i Sverige. Det här är andra gången som jag läser den här mycket spännande och blodiga deckaren som verkligen sticker ut bland mängden av ganska trista dussindeckare.
Jag tycker mycket om karaktärerna, Eva, hennes pojkvän Kalle och kommissarien Börje Grankvist. Även om det inte är lika mycket humor i den här boken som i föregångaren: Mord under julgranen- så finns där ändå en viss svart humor och det tillsammans med intrigen och det mycket speciella persongalleriet så gör det den här boken till en riktigt bra, spännande och humoristisk bladvändare där jag som läsare hela tiden måste få veta vad som ska komma att hända.
En mycket stark 5:a i betyg från mig. Kan varmt rekommendera den här samt författarens andra deckare. Men läs dem i ordning, man tjänar mycket på det!
Nu tänker jag fortsätta med bok 4 i ordningen!
Christofer Columbus Var han riktigt klok  Lindqvist, Herman  4 (2017-02-14 19:47:44)
Lättläst och trevlig bok om upptäckaren Columbus. Rekommenderas!
Kompa på gitarr II  Allander, Thomas  4 (2017-02-14 13:14:28)
I uppföljaren lär vi oss spela i tonarterna C respektive F-dur samt en hel del om varje tonarts mollparallel. Gitarrackorden är här mer tekniskt avancerade än i den förra delen av skolan - så också sätten att kompa. Något annat som tas upp i den här boken är kunskapen att transponera en sång från en tonart till en annan samt det att spela med capodaster. Även här spänner sångerna från alla tänkbara genrer. Enda skillnaden är att noterna till dessa finns separat längst bak. Ett litet minus är att författaren fastnat i låtar som var populära för cirka 40 år sedan - och där flera av dem dessutom blivit mer eller mindre bortglömda, svåra att finna på YouTube eller Spotify ifall man vill lära sig sjunga och spela dem.
Kompa på gitarr  Allander, Thomas  5 (2017-02-14 13:08:29)
Här är en gehörsinriktad gitarrskola för nybörjare. Vi får här lära oss spela sånger av olika genre i tonarterna D, A, G respektive E-dur samt de vanligaste ackorden i dessa. Vi får också lära oss olika spelsätt från det enkla att stryka strängarna upp respektive ner till mer tekniskt avancerade där det mer gäller att plocka med strängarna. Författaren använder sig av ett enkelt och pedagogiskt språk, vilket gör det lätt för oss som vill spela att lära.
God mat året om  Sidh, Birgitta  4 (2017-02-14 11:29:59)
Den här kokboken är uppbyggd i tre avdelningar. I den första presenteras själva råvaran. Vi får här bekanta oss med olika sorters frukt, grönsaker, ost och fisk samt lära oss lite om styckdetaljer när det gäller kött. I den andra kommer själva recepten. Här möter vi inte bara den klassiska husmanskosten utan får även bekanta oss med mat från andra länders matkulturer. En del av dessa recept ganska så exotiska, med tanke på när boken är tryckt. Sista avdelningen är mer tänkt som en köksskola, där det ges en hel del knep för att lyckas med baket, såsen eller vad det nu är man sysslar med. Även där finns givetvis recept.
Jag håller en liten bok i min hand  Block, Kerstin  3 (2017-02-13 19:39:42)
Den här lilla boken presenterar böner och bibelställen för de flesta tillfällen och situationer, som till exempel när man förbereder sig inför en längre resa, när man känner sig rädd, arg, ensam eller bara glad. Varje liten andakt avslutas med en psalmvers.
Skuggan av henne  E Wahlgren, Anna  2 (2017-02-13 18:00:03)
Jag gillar i vanliga fall psykologiska thrillers som riktigt kryper in under huden i stil med Inger Frimansson. Men den här boken är endast trist, förutsägbar & ospännande. Karaktärerna är dessutom totalt ointressanta och jag känner ingen sympati för någon av dem. Bra uppläsare däremot! Svag 2:a!
Levande Testamentet  Taylor, Kenneth N.  3 (2017-02-13 09:30:53)
Nya Testamentet översatt till modern svenska och där författaren mer väljer att återberätta de urgamla texterna om Jesus (människan som sedan blev en del av Gud) tanke för tanke än som i andra bibelöversättningar mer ord för ord. Allt som allt var det fyra skribenter som återgav berättelsen om Jesus. En av dessa hette Markus. I hans evangelium finns bland annat receptet på vad man ska göra ifall man inte vill komma till Himlen den dag man dör. En annan skribent hette Paulus. I Bibelns nya testamente finns mängder av brev bevarade, vilka han skrev till olika kristna församlingar i världen - och där han i dessa ger sin syn på olika sätt att leva. Frågan är den om människan behöver dessa skrifter på samma sätt som när Paulus levde. Många av dessa tankar känns direkt ålderdomliga.

Språket som Kenneth använder sig är tyvärr knastertorrt och mer likt ledarsidans i Dagens Nyheter än romanens. Och det är nog därför som jag tror att den här översättningen så snabbt försvann ur bokhandlarnas sortiment.
Korsets färger bära  Kjäll, Thorsten  2 (2017-02-13 09:17:49)
Med hjälp av utdrag ur tidningsartiklar, brev och andra avhandlingar vägleder bokens författare oss genom Frälsningsarméns historia fram till och med mitten utav 1970-talet. De två första banden i bokverket gavs ut i samband med organisationens 90-årsjubileum 1972, medan det tredje och avslutande släpptes först 1981. I detta finns en längre förteckning dels över Frälsningsarméns medverkan i radio och TV samt en över de LP-skivor som gavs ut på det egna skivmärket Festival. Boken är tyvärr mycket tungläst, vilket inte minst gäller alla dessa tidigare nämnda utdrag.
Memoarer  Dylan, Bob  4 (2017-02-13 08:03:34)
Bob Dylan upptäcker att det tar sin tid att bli känd musiker. Medlemmarna i banden han bildar försvinner snart igen och till sist inser Bob att det kanske är bättre att vara själv. Då han saknar bostad så blir det att använda vänners soffor till övernattning. Han upptäcker också böckernas värld den här tiden. Bob inleder precis som de flesta andra artister att det är små klubbar och tillfälliga möten som kan leda vidare.
Striden vid Pierre's Hole  Widén (red.), Albin  3 (2017-02-12 22:19:31)
Svenska indianklubben bjuder på en samling berättelser av varierande kvalitet om Nordamerika och dess urbefolkning. Ibland är det lättläst och underhållande. Ibland är det torrt som i en skoluppsats.
Resan till ljuset  Johansson, Sture  1 (2017-02-12 19:27:59)
En ovanligt läskig historia om en man som lämnar sin egen kropp, ser sig själv ligga i sängen och sova för att resa vidare till något som jag åtminstone upplevde som döden. Jag fick mardrömmar av eländet.
Erotica  de Hilliard, Ava  1 (2017-02-12 12:28:09)
Three small stories about Mara who works as a decorator and therefore visiting customers seeking guidance on colors in their houses. In these meetings there are sex as a central theme and Mara who is very interested in oral sex involved, where she has the opportunity
Hundralappen  Bross, Helena  3 (2017-02-12 12:20:09)
Bra och lite spännande
Biblisk historia del I och II  Henriksson, Alf  4 (2017-02-11 15:49:48)
Bra och allmänbildande om Gamla och Nya testamentet. Här presenteras de kändaste historierna från bibeln på ett lättbegripligt sätt. Den som läst dessa böcker känner till de viktigaste händelserna och personerna i judisk och kristen tradition. Läsvärd och allmänbildande bok som rekommenderas.
Allt du behöver veta om dinosaurier  Woodward, John  4 (2017-02-11 10:37:52)
En mycket intressant och lättläst bok som inte bara tar upp själva dinosaurierna. Vi får även läsa här om andra urtidsdjur samt något om Jordens utveckling.
Ge svar på tal : handbok i konsten att a  Mathlein, Anders  4 (2017-02-10 14:58:55)
Hur man får den som tror sig veta bäst att framstå som ett fån men också om hur man själv framstår som den främste. I princip hur man själv blir en besserwisser med risk att förlora alla sina vänner. Boken är mycket roande och jag ser den mest som ett tillfälle att skratta.
Krigsfartyg efter 1860  Lenton, H T  3 (2017-02-10 11:52:04)
En rikt illustrerad bok där mängder av fartygsmodeller presenteras i detalj (nästan lite för mycket), oavsett om de seglade på eller under vattenytan.
Tid för kärlek  Lundell, Ulf  3 (2017-02-10 09:27:20)
Ulf Lundell bjuder här på en rad ibland kul, ibland tänkvärda dikter. Ibland även både och. Det är inte så ofta vi ser Uffes poesi så här utan musik. Men dessa texter är helt klart lika läsvärda som "Den vassa eggen", "Måne över Haväng" och "I ett vinterland" är hörvärda plattor.
Hannas högra hand  Talvik, Liina  3 (2017-02-09 17:34:16)
När Hanna inte får studentrum så får hon bo hos sin syster och dennes familj. Men det blir kämpigt att vara där efter att systerns man våldfört sig på henne. Hon känner stor skuld för att hon inte kunde röra sin högra arm fast hon ansåg att hon borde kunna slå till honom. Hanna mår mycket dåligt och detta märker Alexa en skolkamrat till henne. Alexa lockar Hanna att följa med till Spanien.
Det här är en berättelse om hur en våldtäkt i familjekretsen blir mycket jobbig och hur en fysisk händelse leder till både psykiska och fysiska efterverkningar.
Mord under julgranen  Lundgren, Anders  5 (2017-02-08 22:31:58)
Det här är andra gången som jag läser Anders Lundgrens jättemysiga deckare: Mord under julgranen som är bok nummer 2 av 5 om den unga privatdetektiven Eva Ekström som ensam kvinna i en ganska mansdominerad värld löser brott i 50 och 60-talets Sverige.
Jag tycker lika mycket om den här boken nu en andra gång som jag gjorde när jag först läste den. Morden sker på löpande band, det är spännande och otäckt värre. Men till skillnad från många andra snustorra deckare blandar författaren skickligt in svart ganska makaber humor i texten tillsammans med riktiga underhållande karaktärer. Eftersom författaren ännu inte skrivit något ny deckare så läser jag med nöje om hans tidigare böcker. Jag börjar genast med bok nummer 3 i ordningen.
Jag kan varmt rekommendera "Mord under julgranen" till alla er som liksom jag älskar deckare, och som dessutom tycker om svart humor. En stark 5:a får boken i betyg av mig!
Grannen  Werkmäster, Johan  3 (2017-02-08 13:34:37)
Bengt bor i ett höghus och har koll på vad grannarna mitt emot gör. De flesta tittar på tv och äter chips men det finns också en ung kvinna som dricker något ur en flaska och sen ramlar ihop på golvet. Bengt blir så småningom bekant med kvinnan när han hjälper henne efter att hon stukat foten. Det visar sig att båda har drömmar de bär på. En kort lättläst novell som är enkel att förstå.
Supermobilen  Yngve, A.R.  4 (2017-02-08 13:02:09)
Jens önskar en mobiltelefon och en dag så kommer ett paket mitt framför honom. Han upptäcker att det är en mycket avancerad mobil. Den kommer från framtiden som är 180 år fram. Jens inser att han kan förändra världen genom att påverka världens ledare. Men allt blir så fel. Då börjar han ge meddelande till barn för att de ska få påverka och rösta. Det är en spännande berättelse som växer fram efterhand.
Tvinga mig  Child, Lee  4 (2017-02-07 20:05:07)
En bättre thriller igen av Child. Historien är relativt enkel och effektiv med drag från Vilda Västern. Bra karikatyrer på skurkarna. Det rullar på med bra driv och lakoniska kommentarer. Ingenting nytt under solen men det fungerar.
Glada Julparaden 1983  Disney, Walt  4 (2017-02-07 15:27:31)
Otur är den gemensamma nämnaren för flera av serierna här. Kalle Anka vill komma ifrån både snön, Ankeborg och Alexander Lukas och lyckas fixa en kryssning. Tyvärr så lyckas Alexander också fixa så att även han hamnar på samma kryssning. Långben tänker klippa gräsmattan sin, men överraskas av snö. Stora Stygga Vargen tänker banta och med det komma i bättre form av fånga grisarna, men blir snart bombarderad av godsaker. Och det är just detta som gör att serierna blir roliga. I alla fall för den här gången.
Det enda jag inte gillar hos zillober  Wennerström, Cecilia  4 (2017-02-07 13:56:25)
Zilloberna gör det mesta arbete på jorden men människorna förändras och lever inte lika länge längre. Det växer ut konstiga knutor på axlarna. Knutorna skärs bort av läraren som är en zillober. Det enda som inte känns bra är när läkaren lägger sina tentakler mot huden för då fastnar ett klet. Men så får någon veta att zilloberna ser människor som boskap och att knutorna kan försvinna med hjälp av en spray. Flera år senare ser en vetenskapsman något som han uppfattar som falska pandor. Det visar sig att jorden har besök från en främmande galax. Besökarna är ute efter uran.
Bra och spännande ungdomsbok.
Raseri  Ek, Andreas  4 (2017-02-06 21:32:37)
En mycket välskriven bok, som är spännande redan från de första sidorna vilket gör att den väldigt snabbt blir svår att lägga ifrån sig. Boken har en bra balans mellan verklighet och vad som är övernaturligt, och det är tydligt att författaren har gjort en bra research för att få handlingen så trovärdig som möjligt. Kan rekommenderas varmt!
Raseri  Ek, Andreas  4 (2017-02-06 21:32:37)
Alltid roligt att läsa en spännande roman som är skriven av en nydebuterad författare. Läsvärd!
Det finns alltid plats för en till  Schubert, Ingrid  4 (2017-02-06 13:50:50)
Bäver har byggt en båt. Den är liten och ynka. Alla de andra djuren skrattar åt honom. Då bygger Bäver en större. Den har plats för alla djuren. Tills Björn dyker upp. Då flyter den inte längre. Temat känns igen från en annan bok jag läst: God natt alla djur. Finns säkert fler som har samma tankegång. Den att alla ska med. Berömmer däremot de snygga teckningarna.
Guttasnejken  Johnson, Stina  3 (2017-02-05 19:08:56)
Denna grafiska novell handlar om den hyrda bostaden som delas med många fler. I det här fallet är det ett fallfärdigt hus med eternitplattor. Invändigt är det slitet och ruggigt och ungdomarna får frysa en hel del på vintern. Med enkla teckningar och ord växer ungdomarna leverne fram. Jag tyckte den var vältalande om just denna period.
Rum för resande  Gunnarsson, Hans  5 (2017-02-05 17:03:41)
Tilde är adopterad. När hon har gift sig och skaffat ett barn, så vill hon ta reda på vem som är hennes biologiska mor. Hon lyckas ta reda på att hon bor i en by i Småland. Hon beger sig dit för att söka upp henne.
Detta kunde ha varit en "alldaglig" historia med en mysig upplösning på slutet, men det är det INTE!
Författaren lyckas på ett mästerligt sätt bygga upp en stegrande mörk känsla genom boken. Man nästan vet att det här kommer att sluta illa, men man har ingen aning om vad.
Boken har samma mörka känsla, som finns i Hitchcocks Psycho, och som också finns i John Ajvide Lindqvists böcker. Läs de sista kapitlen med noggrannhet, där finns lösningen.
Rekommenderas!
Tillsammans kan vi  Schubert, Ingrid  4 (2017-02-05 09:08:17)
Bäver håller på att laga sitt bo. Helt plötsligt sker en olycka. Bäver trillar och kan plötsligt inte gå. Björn och Igelkotte hjälps åt att bära in honom i Björns bo. Då kommer Igelkotte på en idé. Han och Björn ska överraska Bäver genom att ge honom ett nytt bo. Men vad vet egentligen björnar och igelkottar om hur bävrar bor? Och nog tycker jag allt att Igelkotte i det här fallet är ovanligt lat. Det är Björn som får göra allt jobbet. Saga med överraskande slut. Särskilt för Bäver. Kul som allt annat med dessa figurer.
The Shadow Over Innsmouth  Lovecraft, H. P.  4 (2017-02-04 13:41:19)
A man is curious about the derelict fishing town of Innsmouth, and visits it. There he heard about people who have fish characteristics and can live in the water. There is a supernatural cult engaged in human sacrifice. The strong fish smell is everywhere and when he is forced to stay overnight he fears for his life. He takes off into the night where unpleasant fish characters are hunting for him. Later, he discovers to his horror something that affects his family. An exciting story.
Massakern på Norrmalmstorg  Bergstrand, Claes-Göran  3 (2017-02-04 10:29:21)
Boken behandlar ett bondeuppror år 1743 i Sverige. Dalabönderna tågar till Stockholm för att protestera mot "galna" krig, skatter och adelsvälde. Resultatet blir att 144 bönder skjuts ihjäl på Norrmalmstorg.
Författaren har gjort en fantastisk research, då alla personer och händelser som förekommer i romanen är tagna ur verkligheten, endast dialogerna är fiktiva. Bergstrand ska ha en stor eloge för detta grundläggande och omfattande arbete.
Boken blir emellertid lite för omfattande och fylld med lite för mycket dialoger mellan huvudpersonerna. Lite sovring hade inte skadat.
Det är en mustig och intressant historia, som väl är värd att läsas.
sova borta  Bross, Helena  4 (2017-02-03 13:52:43)
Bra
Björn hittar tre ägg  Schubert, Ingrid  5 (2017-02-03 08:38:04)
En dag hittar Björn tre ägg. Han tar med dem och visar sin vän Igelkotte. Björn lägger sig ner och ruvar dem. Snart kläcks dem och ut kommer tre gässlingar. Björn måste lära dem allt. Bland annat att lära sig flyga. Just den scenen är helfestlig. Bilden med fisken som stirrar på den simmande Björn är också den värd sina poäng. Jag tror även att jag ska lära mig flyga. Som Björn.
Den lilla boken om demens  Åstrand, Ragnar  4 (2017-02-02 20:53:58)
En bok som i text och bilder beskriver hur kroppen påverkas av demens. Det finns röntgenbilder på hjärnan och förklaringar. En hel del fallbeskrivningar och småtrevliga teckningar av personer. I slutet finns exempel på läkemedel. Jag tycker boken beskriver demens mycket bra. De flesta känner till demens och har säkert någon släkting som drabbats av detta och den här boken ger kunskap och inblick. Det finns hjälp att få att fördröja och det är viktigt att veta. Även den som är drabbad i ett tidigt skede kan ha nytta av att veta så mycket som möjligt.
Historien om Sveriges alla drottningar  Lindqvist, Herman  4 (2017-02-02 18:04:12)
Trevlig och underhållande bok om Sveriges alla drottningar från Erik Segersälls tid fram till vår egen drottning Silvia. Många olika kvinnor skildras allt ifrån helgonlika kvinnor till hänsynslösa maktspelare. Många dessvärre djupt olyckliga i sina äktenskap. Bra bok.
Det är ett hål i min hink  Schubert, Ingrid  5 (2017-02-02 09:16:13)
Blommorna utanför Björns bo slokar. Han behöver vatten. Men tyvärr så är det hål i hinken. Han måste laga den. Vännen Igelkotte dyker upp. Han föreslår att man kan laga hinken med halm. Men för att kunna göra det måste man först ha en sax. Och för att kunna slipa den måste man ha vatten. Men utan en hel hink funkar det inte. Just då börjar det regna. Kul berättelse. Och det på grund av Björns dumhet. Snyggt tecknad dessutom.
Birgit Johanssons dagbok : ingen människ  Fogelberg Nelson, Maria  5 (2017-02-01 22:52:08)
I Maj förra året läste jag den här jättegulliga boken för första gången, och jag har haft en sådan längtan efter boken och speciellt Birgit att jag nu åter läst den. En jättefin, härlig bok med en underbart trovärdig karaktär vid namn Birgit som jag som läsare snabbt tar till mitt hjärta.
Så här skrev jag om boken när jag läste den för första gången:

Det här är utav tvekan en av de trevligaste böcker jag har läst på mycket länge, där man som läsare får följa Ericson-anställda Birgit Johansson vars liv är grått och tråkigt. Hennes man har lämnat henne för en annan kvinna. Barnen har vänt henne ryggen. Och som om det inte räckte så befinner hon sig dessutom i klimakteriet. Men så en natt drömmer hon en dröm. Hon är egentligen inte svenska utan fransyska, och hennes riktiga namn är Brigitte! Detta är enbart början på denna väldigt charmiga och tänkvärda bok. Maria Fogelberg Nelson skriver jättebra och lättläst. Jag har ömsom kommit på mig själv att skratta högt, vilket sannerligen inte är alltför vanligt trots att jag läser mycket böcker. Just humor är något som ofta saknas i böcker. Men jag har också fått mig en och en annan tankeställare. Hur samhället behandlar oss medelålders kvinnor. Hur man blir nästintill osynlig efter femtio. Hur dagens ungdom behandlar oss, ser ner på oss. Jag kände igen mig skrämmande mycket faktiskt! Kan varmt rekommendera boken till alla som gillar lättlästa humoristiska böcker med ett visst mått allvar emellan. Speciellt medelålders kvinnor som jag själv borde definitivt läsa Marias böcker! Stark 5:a!

Jag kan inte annat än hålla med om de ord jag redan skrivit. En jättebra och rolig bok som jag riktigt varmt kan rekommendera!
En klar 10-poängare för mig!
Lilla Lollo  Nordqvist, Margareta  3 (2017-02-01 18:34:44)
Bra och kul
Några feta  Bielecki, Jan  2 (2017-02-01 12:59:06)
Den här grafiska novellen är inte bara mörkt tecknad utan den beskriver också några ungdomar som känns en aning hjärnskadade av missbrukande. Som beskrivande av dessa ungdomarnas dekadenta liv så kan jag se att den visar detta väl men ingen kul läsning precis även om en och annan teckning känns roande.
Amos barnbarn  Fjällstedt, Linnéa  4 (2017-02-01 12:31:54)
Märit är sex år när berättelsen börjar. Hon får uppleva hur det är att vara ett utomäktenskapligt barn. Hos morfadern Amos är vare sig Märit eller hennes mor Bodil välkomna. I kyla och hunger försöker de två nå en fristad. När Bodil erbjuds ett arbete som kocka i Västerbottens skogar så kan de i all fall få mat och tak över huvudet under vintern och ram till våren. Sen följer de med Einar som Märit uppfattar som gammal och ful för att bosätta sig på ett arrendetorp. Märit får uppleva lite lycka med grannfamiljen men hon besväras hela tiden av klådan som hennes mor bara nonchalerar.
Jag tycker den här berättelsen ganska väl skildrar 1940-talets hårda liv för en ensam mor med barn. Den känslokyla som beskrivs hos modern var i mycket det sätt som mödrar hade mot sina barn då. Lilla Märit hade ändå tur som fick uppleva kärlek från andra människor. Märit och hennes känslor och fantasier beskrivs väl. Jag tyckte om boken.
Addition  Jordan, Toni  1 (2017-02-01 10:22:10)
Jag gillar att räkna, så jag började läsa den här boken med stor förväntan. Men allt räknande i boken är tråkig och huvudpersonerna lyckas inte ta tag i mig. Vilken besvikelse.
The Lessons  Alderman, Naomi  3 (2017-02-01 10:03:03)
Det här är en ganska märklig bok. Huvudpersonen är mycket blek och otydlig, som om han inte har någon personlighet. Jag förstår inte varför hans vänner tycker om honom, vad han bidrar mer än att han är snygg. Språket är vackert och historien tar tag i mig, men den är lite för dyster för att verkligen tycka om.
Eva & Adam - En historia om plugget, kom  Gahrton, Måns  3 (2017-01-30 16:48:16)
Adams pappa är från Polen och därför har Adam ett konstigt efternamn. Adam är lite osäker på det där med tjejer men när han ser Eva så blir han varm. Han tror att han är kär i henne. Men han undrar vad man gör sen ifall man blir ihop. Det här är en fin berättelse som beskriver den osäkerhet som man som nästan tonåring kan känna inför det andra könet. Men den visar också den glädje som finns om känslor är besvarade.
Tack & Förlåt  Ulvegren, Frida  3 (2017-01-30 16:38:47)
En berättelse om den första riktiga kärleken i tonåren. Det är stort att hålla i handen när man är kär. En kärlek som är varm och försiktig med en liten puss på magen och en puss på munnen. Han som var tjugo tog ansvar och förstod att hon ännu var ett barn i en fjortonårings kropp. När sen hon debuterar med sex i vuxen ålder med en betydligt äldre man så känns det orent på något sätt. Hon som enbart har sex för att lära sig. Berättelsen skildrar väl hennes känslor i textrutor och bilder.
Det goda inom dig  Olsson, Linda  5 (2017-01-29 16:49:42)
Marions möte med den lille pojken Ika blir omtumlande för henne. Det gör att hon drar sig till minnes vad som hände i hennes egen barndom. Hon har förträngt det mesta men nu bubblar minnena fram. Hon minns hur hon fick lämna sin älskade morfar och allt det hemska som hände sen när hon fick en lillebror. När hon en dag finner Ika nere vid vattnet och att han är full med blåmärken så tar hon med honom hem till sitt hus där hon vill att han ska stanna. Men fullt så enkelt är det inte. Även i Nya Zeeland finns myndigheter som bestämmer. Det här är en mycket bra roman.
Eva & Adam - Sista pyjamaspartyt  Gahrton, Måns  4 (2017-01-29 16:31:26)
Adam och Eva blir förtvivlade när Adams pappa söker jobb i Stockholm. Adam vill inte flytta från Eva. Det är många tankar och undringar om ur det ska bli. De beslutar sig för att Adam måste ha ett pyjamasparty. Det här är en berättelse som mycket bra beskriver barns känslor inför en förväntad flytt från kompisar.
Eva & Adam - Jul jul pinsamma jul  Gahrton, Måns  3 (2017-01-28 16:55:44)
När Adam följer med Evas familj till fjällen för att fira jul så upptäcker han att det blir jobbigt med alla gräl. Eva verkar vara ut humör hela tiden och det blir aldrig lugn och ro som det brukar vara i Adams familj. Och så längtar han efter mamma.
En liten bok som nog många kan känna igen sig i. Den beskriver väl den vardagsdramatik och känslostorm som kan finnas i familjen.
Böjelser och begär  James, P. D.  3 (2017-01-28 12:50:10)

Adam Dalgliesh får i den här boken finna sig i att ha en mindre roll i detektivarbetet än annars. Han tillbringar sin semester på den ärvda kvarnen och tar sina strövtåg på stranden. Där kommer han att upptäcka en mördad kvinna som har visslarens signum. Visslaren är det namn som getts seriemördaren som härjat i trakten. Den mördade kvinnan arbetar på kärnkraftverket precis som några tidigare offer. Men allt är inte så enkelt som det tycks och det finns åtskilliga misstänkta. Adam Dalgliesh har sina aningar. Det finns många intressanta karaktärer i berättelsen. Boken är bra som förströelse men är inte en av P. D. James bästa.
Glöm mig  Schulman, Alex  2 (2017-01-27 16:28:42)
Ja, det är synd om Alex. Jag tycker inte berättelsen är läsvärd hela vägen. Mycket är samma, samma.
Ett olidligt tillstånd  Fogelberg Nelson, Maria  5 (2017-01-27 14:37:22)
Jag läste "Ett olidligt tillstånd" för första gången i april förra året, och nu har jag åter igen läst om den.
Jag tycker att det är en sådan jättebra bok. Rolig som gripande. Väldigt allmänbildande dessutom. Jag lider med stackars ångestfyllda Eva som både lider av klimakteriebesvär och att maken bedrar henne med en yngre kvinna och så njuter jag också av Evas slutgiltiga hämnd. En jättemysig klim-lit roman av Maria Fogelberg Nelson som jag varmt kan rekommendera!
Stark 5:a!
Nu tänker jag läsa om bok nr 2 av hennes tre klim-lit romaner!
Konsten att vara Caroline  Barlach, Peter  3 (2017-01-27 12:35:11)
En feelgoodbok som hade humor, sorg och charm på samma gång. Boken var i början en aning seg men efter några kapitel kom den igång. Gillar du mat ska du läsa denna bok, för Caroline är en grym kock.
Kattas ungar  Nordqvist, Margareta  3 (2017-01-26 18:15:00)
Den var bra och spännande
Jul i Ankeborg  Disney, Walt  2 (2017-01-26 13:36:47)
Kalle Anka försöker skapa julstämning i Ankeborgs hamnkvarter, men misslyckas. Samma gäller även när Farbror Joakim skickar honom och Knattarna till landet Transolvanien för att köpa hem en lokal delikatess. Inte heller lyckas Kalle Anka vinna tävlingen som TV anordnar - och där man som vinst får en gratis jul. Detta på grund av Alexander Lukas. Samtliga av albumets serier har tidigare varit publicerade i Kalle Anka & C:o. I samtliga fall handlar det också om nyare serier - och dessa är tyvärr inte lika bra som de äldre. Alla goda idéer tar ju slut nån gång.
Walt Disney's julalbum: Jul i Ankeborg  Disney, Walt  3 (2017-01-25 21:42:02)
Det påstås att Musse Pigg ska vara Ankeborgs smartaste person. Men här tycks det som om Svarte Petter lyckats överlista honom och till och med få in honom i fängelse för medhjälp till tågrån. Stora stygga vargen försöker i sin tur skaffa julskinka genom att fånga in sin sons bästa vänner. Han klär nämligen ut sig till gris. En så kallad släkting. Kalle Anka och Alexander Lukas försöker fixa en päls åt Kajsa. Men det blir allt Knattarna som får tag i den först. Samtliga serier har tidigare publicerats i Kalle Anka & C:o. Och med tanke på blandningen känns det här mer som om jag läste en förstorad upplaga av tidningen än ett seriealbum. Serien om Musse Pigg gillades bäst här.
Walt Disney's julalbum: Jul med Björnlig  Disney, Walt  3 (2017-01-24 19:28:57)
Ankeborgs mest inbrottssäkra byggnad sägs vara Joakim von Ankas pengabinge. Björnligan har många gånger försökt att ta sig in i den, men misslyckats. Den här gången tar de hjälp av trolldom. Madame Mim kokar ihop en dryck som ska göra dem lika små som myror. På så vis lyckas de ta sig in bland Joakims pengar och knycka hans turkrona. Blir alltid lika glad när det sker. Kanske för att jag själv är en riktig liten rackarunge. En annan gång är det Joakim som tar hjälp av Oppfinnar-Jocke. Han bygger en robot, som lätt kan frakta Joakims pengar från hans kassavalv till banken. Men Björnligan känner en som är smartare. Och snart förlorar den girige ankan ytterligare slantar. Visst jublar rackarungen i mig. Men samtidigt så tycker jag att det blir en aning tjatigt. Fem serier på exakt samma tema blir lite grann för mycket av det goda.
Raul Wallenberg i Budapest  Levine, Paul A.  4 (2017-01-24 17:26:09)
Raul Wallenberg gjorde en fantastisk insats i Budapest under slutet av 1944 o början av 1945 o räddade massvis med judar undan Förintelsen.
Denna bok ger en annorlunda syn på Wallenbergs insats. Författaren ser inte ner på honom, utan är en stor beundrare, men Levine vill få ner Raul Wallenbergs insats på en rimlig nivå. Han tar fram flera av dem som arbetade för svenska ambassaden i Budapest under andra världskriget: Carl Ivan Danielsson, Per Angerer m fl och som gjorde en lika stor insats för judarna.
Boken grundar sig helt på skrivet material och inte alls på vittnesmål från överlevande från Budapest.
En givande bok, lång och tätskriven, men klargörande på många sätt.
Vikingahistorier  Ohlmarks, Åke  3 (2017-01-24 17:00:34)
En samling bestående av ett axplock olika berättelser som utspelar sig på vikingatiden. Dessa berättelser tillhör vårt kulturarv och är något som alla bör känna till. Trevlig bok.
The Picture in the House  Lovecraft, H. P.  4 (2017-01-23 10:56:56)
In November 1896 a man had to find a shelter from the storm and rain. He found an old building and make his way inside. On a table he saw a very old book. But the house wasn't empty, a old short man with a long beard was living there. He talked about the book and showed a very terrifying picture.
This is a short and good story.
Spegeln  Berthelius, Jenny  4 (2017-01-21 20:47:15)
Åter igen en riktigt bra och spännande bladvändare av Jenny Berthelius. Kanske hennes mest spännande bok faktiskt. Jag gillar den psykologiska spänningen, maktkampen som utspelas mellan Julia och Vera.
Ett litet minus för slutet. Även om jag uppskattar slut som inte är förutsägbara, och här blev det verkligen en tvist på slutet- så hade jag ändå önskat ett lyckligare slut. Men livet är inte alltid lyckligt, och kanske blev det mer realistiskt så här.
En stark 4:a får boken i betyg av mig. Kan varmt rekommendera den här samt andra deckare av Jenny Berthelius!
Walt Disney's julalbum Nr. 2  Disney, Walt  4 (2017-01-21 19:04:54)
Farbror Joakim tar med sig Kalle och Knattarna till en söderhavsö, där han tänker fiska svarta pärlor. Resultatet blir att de får fira julen där på grund av att båten deras har fastnat. En annan jul tänker han (snål som han är) fixa snö till familjens julfest. Men tyvärr så visar det sig att det ska bli mildväder denna helg. Och när Kalle och Knattarna en tredje jul tänker fira julen hemma hos farmor är det Knattarna som plötsligt ger bort all julmat och alla julklappar åt en fattig familj. Fem serier med Kalle Anka och hans vänner - och där endast två av dem publicerats tidigare i Kalle Anka & C:o. Bara det gör albumet läsvärt.
Med gud på vår sida:religion och våld ge  Armstrong, Karen  1 (2017-01-20 18:43:57)
En bok full av faktafel och där författarens värderingar lyser igenom på ett alltför ogenerat sätt. Författaren framställer Muhammed som en mysfarbror och islam som en fredens religion som aldrig gjort något ont. All eventuell ondska från islams sida skylls på kristna. Fick avsmak för boken och ångrar djupt att jag inte lånade boken istället för att köpa den. Det får bli soptunnan eftersom den inte är läsvärd för någon.
2017 OXEN  Nair, Karmel  3 (2017-01-19 21:17:11)
Författaren berättar hur hon kom i kontakt med tarot och hon hur kom att bli en tarot-tolkare. Hon beskriver också tarotkortens historia. Korten användes först som spelkort för att sen utökas med ytterligare kort och kom sen att användes som spådomskort.
Oxen = Översteprästen. Boken beskriver vem oxen bäst passar ihop med. Sen kommer månad för månad om vad som ska hända 2017 om kärleksliv, hälsa, ekonomi, karriär och andlighet. Författaren poängterar att man kan ändra sitt förutspådda öde genom att förändra sina tankar eller handlingar.
The Tenant of Wildfell Hall  Bronte, Anne  3 (2017-01-18 13:01:41)
Gilbert Markham falls in love with the new residents widow Helen. She lives in a ramshackle building where some rooms are adapted for her and her son and a housekeeper. Gilbert notice that Helen also has feelings for him, but still she encounters him away. Finally, Helen gives him a diary that will explain that she can not accept his love. She has run away from her husband.
This novel describes how hard a woman could have it this time and man power to do as he pleased with his family and his wife's money. Well worth reading if you are interested in the living of aristocratic playboy life with hunting, gambling, drinking and women. And how the wife feels about it,
Coming up for Air  Orwell, Georg  3 (2017-01-18 12:14:51)
It is a casual and low-key story where George Bowling thinks back to his childhood and his two years older brother. George loved to fish and read. It is this time George looks back to where he is now in his forties with false teeth and big belly examines himself in the mirror. He thinks about his girlfriend before the war, and in his meeting with his current wife. Then he decides to secretly visit his hometown and seek pond where the big fish was as long ago but his experience is not as he intended. Time has not stood still. Before he goes from there something bad happens. I think the book accurately describes events and thoughts that many had at the time.