bokrecensioner boktips

Den farliga leken

Författare: Mari Jungstedt
Genre: Roman
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789100124397


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

När den gotländska gymnasietjejen Jenny upptäcks av en modellagentur slungas hon in i en värld fylld av pengar, kändisfester och glamour. För den några år yngre Agnes har det inte gått lika bra. Också hon har drömt om ett liv i rampljuset, nu är hon på väg att tyna bort av svåra ätstörningar.

Men tragedin väntar också den framgångsrika Jenny. Under en fotografering på den karga gotländska halvön Furillen utsätts hennes pojkvän, modefotografen Markus, för ett brutalt mordförsök.

Jenny och Agnes är länge ovetande om att deras liv är inflätade i varandra. Men det finns någon som håller ögonen på dem. Någon som planerar att ingripa i deras öden.

Kommer Markus att överleva? Och kan han hjälpa kommissarie Knutas att hitta gärningsmannen innan det är för sent?Medelbetyg: 3,08 (12 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den farliga leken :
2010-05-31 12:47
Boken tar upp det allvarliga ämnet ätstörningar och det som kan förorsaka det: Fotomodeller och agenturernas orimliga krav på deras vikt och utseende.

Detta ämne hade kunnat lindas in väl i handlingen men nu tog det överhanden och hela boken blev på något sätt en chiclit-deckare.

Precis som i den förra boken i serien så envisas författarinnan med superkorta kapitel som hugger sönder handlingen. Istället för att gå på djupet blir det bara en ytlig story som inte lämnar mer än ett medelmåttigt intryck.
Betyg 3
2010-06-27 19:41
Boken är helt ok, men inte mer.

Enligt mig är den mycket förutsägbar och själva upplösningen i slutet går så fort och sen är boken slut bara sådär. Om några veckor kommer jag troligen glömt bort bokens handling.

Dock tycker jag om storyn om Agnes, flickan som har anorexi, som känns trovärdig och gripande. Så boken får en 3:a pga detta, och att den ändå är ganska underhållande för stunden.
Betyg 3
2010-08-08 20:35
Att modevärlden och ätstörningar går lite hand i hand är inget nytt. Bra att ämnet tas upp även om det blir i en deckare.
Jag gillar boken och författarens sätt att skriva. Kanske lite väl många att hålla i sär till en början men jag känner inte av de korta kapitlen som en recensent tidigare skrev om då jag lyssnat på boken på cd.
Ser redan fram emot nästa bok av Mari Jungstedt.
Betyg 5
2011-05-12 23:58
jo, den här boken är bra. när jag läser baksidetexten så har jag svårt att förstå att det är en bok jag skulle uppskatta men den är fasikens bra. en av hennes bättre. läs den.
Betyg 4
2011-09-02 17:43
Den glamourösa modevärlden, ätstörningar och mord.
Spännande för stunden men lär glömmas lika fort.

Detta är den åttonde boken om kommissarie Knutas och hans poliskår på Gotland.

Betyg 3
2011-09-20 13:19
Förutom mordfallet så var det en jättebra story parallellt med det.
Betyg 4
2012-09-11 19:09
Njae, nu har det gått bakåt igen, tycker jag. Får lite känslan av att författaren bara står och stampar, upprepar allt igen och igen. Jag vill gärna gilla det, men det går liksom inte fullt ut. Jungstedt är ok som tidsfördriv med ett visst mått spänning, inte mer.
Betyg 2
2013-12-10 14:07
Helt ok bok men aldrig riktit spännande
Betyg 3
2016-12-29 19:42
Löjeväckande politiskt korrekt fånbok som egentligen skulle ha nollats om det inte vore för det någorlunda spännande slutet.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Den farliga leken
Liknande böcker:
Inte utan min syster
 Å. Hellberg
De oskyldiga
 M. Sandemo
Mona på varvet
 A. Trosell
Psmith ordnar saken
 P. Wodehouse
Hon dansade en sommar
 P. Ekström
Flicka, 1983
 L. Ullmann
Tjejmiddagen
 M. Marc
Memento mori
 M. Spark