bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Den dubbla tystnaden
Den döende dandyn
Den farliga leken
Den inre kretsen
Den man älskar
Den mörka ängeln
Den sista akten
Det andra ansiktet
Det fjärde offret
Det förlovade landet
Du går inte ensam
En mörkare himmel
Ett mörker mitt ibland..
I denna ljuva sommartid
I denna stilla natt
Jag ser dig
Liknande böcker:
Stormvarning
 M. Adolfsson
selfies
 J. Adler-Olsen
Dödens flod
 D. McTiernan
Inland
 A. Dahl
De hängda hundarna
 J. Jensen
Nemesis
 A. Christie
Äventyret med julpuddi..
 A. Christie
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDen du inte ser

 
Författare: Mari Jungstedt
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9100120065
 
Spänning:  7
Sorglig:  2

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Det är blomstrande försommar i Visby. Gotland inväntar turistsäsongen. Efter att ha bråkat med sin pojkvän på den årliga sommarfesten går Helena Hillerström ut med sin hund. Någonstans på den dimmiga stranden möter hon sin mördare. När småbarnsmamman Frida Lindh rapporteras saknad och sedan hittas död inser Anders Knutas vid Gotlandspolisen att han har med samma mördare att göra. Någon som kommer att döda igen. Hela Sverige följer händelseutvecklingen. Medias framfart skapar en panik som är på väg att lamslå både öns bofasta och de kommande turisterna. Knutas söker febrilt ledtrådar när han får det besked han mest önskat slippa -- ännu ett offer har hittats... Mari Jungstedt har arbetat som journalist inom radio och tv i tio år, bland annat på Ekot och Rapport, och nu som nyhetsankare på SVT:s regionala nyhetsprogram ABC. Spänningsromanen Den du inte ser är hennes författardebut.

Medelbetyg: 3,47 (45 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Den du inte ser :


inca 2003-12-22 10:16
En riktigt spännande och bra debutroman. Man vill inte gärna lägga ifrån sig den.
Betyg 4

Rosa 2004-01-14 12:32
Spännande och småmysig - speciellt om man just har varit på Gotland på semester och kan se omgivningen framför sig. Hoppas på en fortsättning med samma huvudrollsinnehavare.
Betyg 5

Eva 2004-07-25 20:02
Gotlandskildringen är behållningen av den här boken, som deckare betraktad är den inget vidare. Inte särskilt spännande och så lätt får det inte vara att klura ut vem mördaren är!
Betyg 2

Olof H 2005-10-28 02:09
Jag föll verkligen för Mari Jungstedts debut "Den du inte ser" som bjuder på en härligt spännande berättelse som i sin tur inbjuder till sträckläsning och mersmak. Nu är ju bara frågan: När ringer filmbolagen? Boken skulle nog, med sina miljöskildringar från Gotland och sitt persongalleri, göra sig väl i filmatisering. Den som lever får se och tills dess läser jag Jungstedts fortsatta alster.
Betyg 4

Synnez 2005-11-05 14:49
Bra och spännande deckare. Läste I denna stilla natt innan jag läste denna men tycker denna var minst lika bra. Ser fram emot att få läsa "trean" också.
Betyg 4

njosnavelin 2005-12-11 17:22
En helt ok deckare.
Betyg 3

sny0525 2006-02-26 12:38
Jag tyckte mycket om boken. Den passar bra för att sträckläsas!
Betyg 4

deer 2006-03-12 12:28
Spännande, man vill bara vidare i läsningen vill inte gärna lägga boken ifrån sig. Bra debut av Mari Jungstedt jag väntar på nästa.
Betyg 4

Nonne 2006-03-15 12:55
Underbara miljöbeskrivningar (läser den nu när det är senvinter och jag längtar enormt efter lite vår, sol o sommar) och sköna trådar vid sidan av den röda deckar-tråden. Jag gillar att få en insikt i mördarens tankar och upplevelser och det utan att man får reda på vem mördaren är. Jag har väldigt svårt att lägga boken ifrån mig, får stålsätta mig för att inte komma försent till jobbet eller att ligga vaken hela natten och läsa.... Jag vill läsa mer av Mari Jungstedt!!
Betyg 5

Phenomena 2006-03-27 18:35
Detta är en bok jag hade svårt att lägga ifrån mig. Ramlade raskt in i handlingen. Det lätta språket och de korta kapitlerna gjorde att den kändes ovanligt lätt att läsa.
Handlingen är förlagd till Gotland. Med tanke på Gotlands sköna och alldeles speciella natur tycker jag, tyvärr, att miljöskildringarna var något platta.
För övrigt var historien underhållande med en lagom dos av spänning.
Kastar mig nu över nästa bok i serien…
Betyg 4

Jenny 2006-06-20 10:12
Förutsägbar historia som utspelas på Gotland.

En ung kvinna mördas när hon är ute och rastar hunden. Efter några dagar mördas fler kvinnor på liknande sätt och polisen misstänker att en seriemördare är i farten.
Betyg 3

enAnnan 2006-11-20 16:32
Det handlar om yxmord, föräldra-ansvar och mobbning.

Bra för en debut och jag ska naturligtvis läsa fortsättningen för att se om hon tar sig ännu mer.

Lite förutsägbar...
Men helt okej.
Bra vyer från Gotland - skulle säkert passa att filmas.

Väldigt lättläst och en bok att starta med om man inte läst deckare förr men ändå är intresserad av genren.
Betyg 3

Asta 2007-01-29 21:32
Jag har bott på Gotland i två och ett halvt år så det här var ju jättekul tyckte jag. Och det var kul att läsa om saker och ting som man känner igen.

Men jag tyckte att boken i sig blev lite långtråkigt. Författaren hade plockat fram en bra historia och det är bara att erkänna att när jag fick saker och ting klart för mig så tyckte jag nästan att mördaren hade rätt. Det var i och för sig ganska starkt av författaren. Men ändå lite långtråkigt. Måste testa flera av hennes böcker för jag tycker det verkar finnas något där ändå.
Betyg 3

chabo 2007-01-31 22:51
Väldigt spännande och rekommenderas starkt om man gillar svenska deckare!
Betyg 5

dsebbe 2007-02-21 17:11
för att var en debut så tycker jag att den håller väldigt hög klass, många författare skriver i många år och når sällan den här kvaliteten. har börjat läsa flera böcker av serien och kan bara konstatera att mari jungstedt är en av de bästa av svenska deckarförfattare.
Betyg 4

marcus_1 2008-05-04 19:59
”Den du inte ser” är Mari Jungstedts debutroman och första delen i bokserien med huvudpersonerna kriminalkommissarie Anders Knutas och TV-journalisten Johan Berg.

Det är sommartid på Gotland. Allt står i grönska. Sommargästerna har börjat anlända. Den vackra ön skakas dock av tre brutala kvinnomord. Det första mordoffret är Helena Hillerström, som huggs ihjäl på en dimmig strand. Frida Lindh, det andra offret, mördas efter en sen utekväll med sina väninnor. Gunilla Olsson, keramiker, blir det tredje mordoffret när hon mördas i sin arbetsateljé.

Gemensamt för alla de tre kvinnorna är att de fått sina trosor intryckta i munnen efter att de bragts om livet. För kriminalkommissarie Anders Knutas står det klart att han och hans kollegor har med samme gärningsman att göra. Medieuppbådet är stort och paniken sprider sig över ön. Poliserna tvingas arbeta frenetiskt mot klockan och påtryckningarna från olika håll ökar för varje dag som går. Väljer mördaren sina offer slumpvis, eller finns det en plan – och om det gör det, vem får sätta livet till nästa gång?

Jag är nöjd med Mari Jungstedts debutbok. Det var kul och intressant att få stifta bekantskap med en ny författare. Den var ganska lättläst och luftigt uppbyggd med mycket nya stycken. Historien var hyfsat komplicerad och lagom finurlig. Tillbakablickarna kryddade handlingen och att de stod i kursiv stil var bra. Det enda negativa med boken som jag kan komma på är att det på vissa ställen var lite för många upprepningar. Det finns ytterliggare fem delar i serien om Anders Knutas, och det ska bli roligt att få läsa fler av Maris böcker och se vilken klass de håller jämfört med den första.
Betyg 3

millennium 2008-05-04 22:07
Länge sedan jag läste den här.
Minns i alla fall att den var bra!

Betyg 4

Tittih 2008-05-30 12:25
Spännande och lättläst deckare. Absolut värd en 4:a.
Betyg 4

LindaJ 2008-06-10 08:56
Lättläst, men lite för banalt språk och alldeles för lätt att klura ut hur det hela hängde ihop, men bra tidsfördriv ändå
Betyg 2

lottaliza 2008-08-08 14:52
Nä, hur deckarbiten jag än är går barnspråk bort. Jungstedts karaktärer känns dessutom löjliga och tråksvenska (fördomsfullt?) Min 4-åring formulerar sig bättre - och är oftast även intressantare att lyssna på.
Betyg 1

Ninni_1960 2008-08-22 11:44
Första Mari Jungstedt jag läser och det gav mersmak. Jag ska absolut läsa resten av hennes böcker också.
Den var spännande, gripande och bra på många sätt.
Tyvärr var det ingen bra uppläsning av Bo Jonsson men sånt får man ta då man vill lyssna istället för att läsa.
Betyg 3

soffilina 2008-09-10 17:16
en av maris bästa böcker tycker jag efter att ha läst allihopa. lättläst och en bra deckarhistoria. dock var det lite förutsägbart vem mördaren var, samtidigt tycker jag om när det finns en chans att lista ut det, istället för att det mot slutet plötsligt dyker upp en helt ny roll i boken.
Betyg 4

Navigo 2008-10-14 14:46
Lite seg ibland. Tillräckligt bra för att vilja läsa mer av henne.
Betyg 3

h. 2008-12-20 20:49
det här var den första jungstedtboken jag läste och blev helsåld direkt, en deckare jag absolut rekomenderar! läs den!
Betyg 4

Flygplan 2009-08-30 18:39
Spännande värre!

Letar du efter en bok att sträck-läs: välj denna!!!!!

Oväntad upplösning...

Lätt-läst.

Ser redan fram emot att läsa bok nummer två om herr Knutas! :)
Betyg 4

tetris 2010-01-11 20:36
Vi hade den här som högläsningsbok och den lämpar sig mycket väl för denna användning. Bra skildringar av Gotland, intressant persongalleri och flera mord som ger upphov till en intressant utredning att följa. Några bitar av boken är lite väl orealistiska men det är ändå en fyra för oss.
Betyg 4

kali05 2010-05-23 17:44
En lättläst, förutsägbar och väldigt enkel kriminal roman.
Det handlar om mord, kärlek och mobbing och det kan ju vara bra ingredienser i en deckare, men det finns för många brister i handlingen och historien fängslade mig inte alls.
Betyg 1

samladdalmas 2010-08-02 23:27
Lite Enid Blyton över Jungstedt. Fruktansvärt förutsägbart och orealistiskt. Dock är miljöskildringen och personerna intressanta. Men som deckare är den knappt värd en etta. Totalt en tvåa.
Betyg 2

PennTroll 2010-08-10 22:15
Förutsägbar och bristande handling. Dock lättläst och (som många har nämnt) sympatiska karaktärer. Om jag vill ha något lättsmält i förbifarten typ. Ger den andra boken i serien en chans så får vi se...
Betyg 2

TusendelFörsent 2011-09-01 14:50
En fantastisk deckare med en välarbetad story. Den här boken rekommenderar jag starkt!
Betyg 5

Otimala 2012-09-11 19:08
Jungstedt tycker jag är en typisk svensk deckarförfattare av idag. Snabbläst och snabbglömt, men ger en stunds förströelse och är rätt bra medan det pågår. Språket har väl en del övrigt att önska.
Betyg 3

Anfield 2013-11-08 09:07
En bra deckare.
Betyg 4

BlommigaBarbro 2016-12-18 13:57
Så fruktansvärt politiskt korrekt att det nästintill är skrattretande. Språket är inte heller någon direkt höjdare, ganska banalt faktiskt. Katarina Ewerlöf som uppläsare räddar dock den här ganska ordinära och förutsägbara dussindeckaren från att helt gå under.
Betyg 2

gun 2017-06-10 19:04
En riktigt spännande deckare. Flera mord inträffar på Gotland och Anders Knutas och hans kollegor söker febrilt efter gärningsmannen. Turistnäringen är hotad då människor bokar av sina resor dit. Journalisten Johan åker till Gotland för att bevaka händelserna och det blir också han som leder poliserna till målet. Det här var en bok jag gillade att läsa.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Den du inte ser


  Köp boken som film på cdon: