bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Den du inte ser
Den dubbla tystnaden
Den döende dandyn
Den farliga leken
Den man älskar
Den mörka ängeln
Den sista akten
Det andra ansiktet
Det fjärde offret
Det förlovade landet
Du går inte ensam
En mörkare himmel
Ett mörker mitt ibland..
I denna ljuva sommartid
I denna stilla natt
Jag ser dig
Liknande böcker:
Mormors val
 K. Branzell
De kommer att drunkna..
 J. Anyuru
1794
 N. Natt och Dag
Äventyr på kryssningsb..
 A. Örtengren
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
Tokyo blues
 P. Hintze
En klimakteriekärrings..
 E. Wigenheim-Westman
Du tysta du glädjelika..
 D. Östlund
Sanning och skvaller
 C. Sittenfeld

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDen inre kretsen

 
Författare: Mari Jungstedt
Genre: Roman
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9100106984
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


En grupp arkeologistuderande från olika länder deltar i en internationell utgrävningskurs på Gotlands västkust. Under den heta högsommarsolen gräver de med hackar och spadar ut en vikingatida hamn som visar sig vara rik på fynd.

Så hittas en av studenterna, 21-åriga holländskan Martina Flochten, mördad ute på en fågelholme inte långt ifrån utgrävningsplatsen. Märken på kroppen tyder på att mordet har rituella drag.

Kriminalkommissarie Anders Knutas och hans kollegor undersöker om den unga kvinnans död har något samband med en halshuggen ridhäst som hittas av några småflickor i en hage. Hästens huvud saknas och när det dyker upp spetsat på en påle utanför huset till byggnadsnämndens ordförande tätnar mystiken ytterligare.

Fallet får stor uppmärksamhet i medierna och TV-reportern Johan Berg, som under sommaren är stationerad på Gotland, rapporterar om händelserna. Samtidigt försöker han få förhållandet med gotländskan Emma Winarve att fungera.

I det fördolda samlas en snäv krets människor för att utöva sin tro - några av dem går för långt.

Medelbetyg: 3,53 (19 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Den inre kretsen :


Rosa 2005-10-25 16:59
Detta är den tredje boken i serien om kriminalkommissarie Anders Knutas och hans kolleger samt om journalisten Johan Berg.

Liksom i de tidigare böckerna är handlingen förlagd till Gotland och det i sig skapar en härlig stämning och gemyt. Och väl är det för handlingen i sig var den här gången ingen höjdare. Det blev ganska tamt och tandlöst tycker jag.

Det blir trots allt en fyra för den härliga miljöbeskrivningen och den vardagliga och naturnära stilen.
Betyg 4

Synnez 2006-01-23 20:47
Jag gillar Marie Jungsteds tidigare deckare och har väntat länge på att få läsa denna. Den var minst lika bra och spännande som de två innan och det religiösa inslaget sammanvävt med det historiska var ruggigt och intressant! Hoppas hon kommer med fler böcker inom en snar framtid för hon är en av de bättre svenska deckarförfattarna jag läst!
Betyg 4

Phenomena 2006-08-01 16:10
Ännu en lättläst kriminalroman med kriminalkommissarie Anders Knutas och tv-reportern Johan Berg i huvudrollerna. Tycker att berättelsen är något platt och väl lättsmält. Spänningen infinner sig aldrig riktigt, trots de fornnordiska och rituella inslagen. Ett okej tidsfördriv men inte mer…
Betyg 3

chabo 2007-01-16 10:55
Ännu en bra och spännande bok med Mari Jungstedt. Hon har en tendens att få en att längta hem för att läsa ut boken!
Betyg 4

dsebbe 2007-03-01 16:20
lika bra som de övriga böckerna med knutas och gänget, gillar både personligheterna och de olika historiernas sammanvävning, något som jungstedt lyckas bra med iu alla hennes böcker.
Betyg 4

millennium 2008-05-04 22:11
Bra !
Betyg 4

Tittih 2008-06-12 19:39
Läsvärd, liksom de övriga deckarna av Mari Jungstedt.
Betyg 4

marcus_1 2008-07-26 22:08
Den inre kretsen är den tredje boken av Mari Jungstedt om kriminalkommissarie Anders Knutas på Gotland.

Mitt i den tryckande högsommaren gräver en grupp arkeologistuderande från olika länder ut en vikingatida hamnplats på Gotlands västkust. Den visar sig vara rik på fynd. En sen kväll försvinner 21-åriga holländskan Martina Flochten spårlöst. Hon påträffas senare mördad på en fågelholme nära utgrävningsplatsen, och skadorna på kroppen tyder på rituella inslag – hon har mördats på tre olika sätt. Kriminalkommissarie Anders Knutas och hans kollegor undersöker om Martinas död har något samband med en halshuggen häst som hittats av några flickor i en hage. Knutas tar hjälp av en rättspsykiater för att tolka de skrämmande spåren vid brottsplatserna. Journalisten Johan Berg, som under sommaren är stationerad på Gotland, bevakar den dramatiska utredningen och försöker samtidigt få sitt förhållande med gotländskan Emma Winarve att fungera.

Jag tänker ”bara” ge en tvåa i betyg till ”Den inre kretsen”. Det är egentligen inget större fel på handlingen och intrigen – dock tycker jag att man skulle kunna ha gjort mycket mer av det hela. Precis som i den andra boken i romanserien – ”I denna stilla natt” – så tar det ganska lång tid för handlingen att ta fart. Jag tycker att slutet var en liten besvikelse – det tog slut alldeles för abrupt och motiven till morden kändes lite oklara. Boken hade såklart också positiva sidor, men dessa räcker inte riktigt till för att höja betyget.
Betyg 2

soffilina 2008-08-25 00:48
den här boken tyckte jag om! den grep tag i mej lite extra, stor del pga incidenterna med hästarna *rysa*. hittils den bästa boken jag läst av jungstedt, och börjar fastna mer och mer för personerna i boken, främst blir jag nyfiken på johan och emmas förhållande.
Betyg 4

Ninni_1960 2008-09-08 12:51
Mari Jungstedts tredje deckare tar oss med på arkeologiska utgrävningar på Gotland där en av deltagarna försvinner mystiskt.
En häst får sitt huvud avhugget och handlingen leder in på fornnordiska ritualer och fler mord begås.
Anders Knutas och Johan Berg jobbar med morden i sina olika yrken medan vi får följa med. De möts då och då och inte alltid är deras relation den bästa.
Johans och Emmas förhållande är också tidvis jobbig.

Boken är bra och det har säkert krävts mycket forskande av författarinnan för att få till arbetet med de arkeologiska utgrävningarna trovärdiga. Jag gillar boken och författaren växer i mina ögon.
Betyg 5

h. 2008-11-20 18:26
har blivit mer och mer förtjust i jungstedts böcker. de är välskrivna och har ofta någon twist som gör att de förblir väldigt spännande och beroendeframkallande.
Betyg 3

helena2 2009-04-14 17:24
Jag hörde den som ljudbok och tyckte inte att den var speciellt bra. Det tog låååång tid innan det hände något och då var boken nästan slut. Nej, den rekommenderar jag inte.
Betyg 2

Flygplan 2009-08-25 22:52
Svår att lägga ifrån sig!! Sträck-läste även denna! 2 dagar tog det. Alltid en oväntad upplösning, som är svår att räkna ut i förväg. Gärningsmannen är aldrig den man först tror. Bra jobbat av författaren!

Längtar redan tills jag kan börja med nästa bok om Knutas.

Jungstedt skriver så fantastiskt bra och lätt-läst! :)

Denna bok rekommenderas varmt!
Betyg 4

Otimala 2012-09-11 19:09
Den här är rätt seg, trots det lättlästa formatet. Det händer inte så mkt, åtminstone inte i början. Johans privatliv intresserar mig måttligt...
Betyg 3

Anfield 2013-11-15 11:30
Bra bok !
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Den inre kretsen


  Köp boken som film på cdon: