bokrecensioner boktips

Den dubbla tystnaden

Författare: Mari Jungstedt
Genre: Roman
ISBN: 9789100122607


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Försommaren blomstrar och de goda vännerna från det välmående villaområdet i Visbys utkant reser iväg på sin traditionella semestertripp. I vardagen delar de allt: barnpassning, trädgårdsskötsel, middagar, fester och motionspass. Vänskapen är gränslös och banden dem emellan tycks orubbliga efter åratal av gemenskap. Årets utfärd går till Fårö där Bergmanveckan stundar och sedan vidare mot Stora Karlsö där sillgrissleungarna lyfter i tusental från de branta kalkstensklipporna.
Men något går väldigt snett under resan - en kvinna försvinner under en cykeltur i Bergmanlandet kring Hammars, en åldrad man flyter iland i den lettiska staden Ventspils på andra sidan Östersjön.
Kommissarie Anders Knutas med kollegan Karin Jacobsson får ett svårgripbart fall att ta tag i som för dem långt bortom gängse normer.


Medelbetyg: 3,08 (12 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den dubbla tystnaden :
2009-08-17 07:40
Handlingen är som vanligt förlagd till Gotland och trakterna däromkring. Smart drag. Miljöbeskrivningarna är härliga!

Vi får följa tre par som åker på semester tillsammans och givetvis händer det hiskeliga saker.

Den här boken var inte bra. Kapitlen var patetiskt korta. Lättläst, javisst, men det kändes nästan som twitter från författarinnans sida. Det blev hafsigt och rörigt och man kom inte personerna in på livet. Handlingen, som hade kunnat vara bra och spännande, föll platt.

Polisernas privatliv brukar vara en huvudingrediens i böckerna men var inte intressant den här gången. Det kunde ha varit det men återigen så blev allting så rumphugget med de korta kapitlen.

Ett minus till författarinnan som försöker rida på Ingmar Bergmans namn. Hon snyltar på honom boken igenom. På var och varannan sida nämns hans namn. Har hon så dåligt självförtroende så att hon inte vågar lita på sin egen person och sitt författarskap?

Det kan bara bli en trea i betyg.

Betyg 3
2009-09-29 22:15
jag tycker om dessa jungstedt-böcker.. dock inte lika bra som östlundhs, som kör samma gotlandstema
Betyg 3
2009-10-06 15:40
Jag tyckte den här boken var bra liksom Mari Jungstedts andra böcker. Då jag lyssnade på den så märkte jag inte av några kort kapitel som tidigare recensenter gjort.
Härliga naturbeskrivningar gör att jag känner att jag måste till Gotland snart jag med för att se naturen med egna ögon.
Personbeskrivningarna var bra och en bra handling som höll intresset vid liv.
Betyg 4
2009-10-21 13:21
Börjar tröttna lite på den här serien. Läser ändå igenom den utan att den fastnar. En bok man inte kommer ihåg efter ett tag.
Betyg 3
2010-07-27 12:04
Det är lätt att läsa denna bok - korta kapitel, snabbt driven handling som byggs upp mer ju längre boken lider. Många historier pågår parallellt, både inom den medelåldersgrupp som boken handlar om och inom polisen och övriga återkommande personer i serien.

Ingen toppupplevelse, men en svag fyra blir mitt betyg.
Betyg 4
2010-08-28 01:23
Ännu en lättläst, lättsmält kriminalroman av Jungstedt. Jag gillar hennes sätt att skriva. Jag gillar Gotland och jag gillar korta, korta kapitel.
Detta är bok nummer sju om Anders Knutas och hans kollegor.
Betyg 3
2011-08-20 14:09
Jag har inte läst alla de här böckerna, jag tror det här var min fjärde, men det här var helt klart den sämsta hitJag tycker att de upprepade samma saker nästan hela tiden, och de första 200 sidorna var mordutredningen platt och man fick bara läsa om Karin och Anders som beklagade sig på det, sedan var det alldeles för mycket om Anders privatliv tycker jag, i varje kapitel nämnde han hur mycket det känns som att han och hans fru glider ifrån varandra. Sedan tycker jag att jämfört med de andra böckerna var det sämst personbeskrivningar i den här boken.
Kom igen Jungstedt, du kan bättre!
Betyg 2
2012-09-11 19:09
Ännu en medelmåttig bok, inget att yvas över. Lättläst men lite seg ändå. Inget som hänger kvar när boken är slut, precis som vanligt.
Betyg 3
2013-11-26 08:38
en helt ok Deckare, men inte riktigt lika bra som dom innan.
Betyg 3
2016-12-29 19:42
Småspännande och lättläst.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Den dubbla tystnaden
Liknande böcker:
Äkta kärlekar
 T. Jenkins Reid
Smartare smalare snygg..
 G. Furumark
Bye bye äppelpaj
 A. Eklund Lykull
Åh William
 E. Strout
Damm på hjärnan
 E. Ramm
Båten
 L. Lundberg