bokrecensioner boktips

Det fjärde offret

Författare: Mari Jungstedt
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789174330908


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En stilla sensommarmorgon begås ett väpnat rån mot en värdetransport utanför Sparbanken i den slumriga idyllen Klintehamn på Gotlands västkust. Rånarna flyr på motorcykel och tar sin tillflykt till ett ödetorp på landsbygden. När polisen så småningom letar sig fram till gömstället hittas en av rånarna mördad och dådet beskrivs i medierna som en ren avrättning.
Till en början koncentreras spaningarna mot Gotlands motorcykelklubbar. Men det är något som inte stämmer. Vilka är de två övriga rånarna och har de något att göra med mordet på sin medbrottsling? Gick något fel vid råntillfället eller finns motivet längre bak i tiden? Kommissarie Anders Knutas börjar leta efter samband i det förflutna samtidigt som han försöker hålla tillbaka sina allt starkare känslor för kollegan Karin Jacobsson. Journalisten Johan Berg dras obevekligt in i ett livsfarligt spel där insatserna blir allt högre. Och hela tiden finns risken att gärningsmannen slår till igen - en gärningsman som vet något polisen inte vet.

Med sin nionde kriminalroman befäster Mari Jungstedt sin position i den absoluta deckartoppen. Hennes böcker har sålt i mer än 1,7 miljon exemplar enbart i Sverige och utkommer i tjugo länder.


Medelbetyg: 3 (11 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Det fjärde offret :
2011-05-12 23:47
Njae.. Ingen höjdarbok. Tycker man kan kräva mer av Jungstedt, då hon levererat betydligt bättre än så här tidigare.
Betyg 3
2011-06-08 07:57
Nja, sådär. Det var en helt OK bok att fördriva tiden med men jag saknade det lilla extra. Kan bara bli en medelmåttig trea i betyg.
Betyg 3
2011-10-31 11:29
I den här boken får man både följa rånarna, polisen och en journalist.
Jag gillar när själva brottsutredningen varvas med huvudpersonernas privatliv. Det blir lite mer levande och verkligt då.
Betyg 4
2012-09-11 19:10
Jag tror aldrig att Jungstedt kommer att nå riktigt ända fram till mig. Det blir för mkt trams hela tiden, och däremellan rätt ytligt beskriven mordhistoria. Kanske skulle det blivit bättre om jag hade mer känsla för den gotländska miljön, då många tycks uppskatta just detta? Men vill man ha Gotland som inramning, ska man nog ändå välja Håkan Östlundh, som är en fantastisk bra författare. Det här duger en stund, men inte mer.
Betyg 3
2012-09-11 19:17
Ett väpnat rån mot en värdetransport, mord och blod. En tragisk historia rullas upp.

Bok nummer nio om kommissarie Knutas och journalisten Johan Berg på Gotland.
En bra och spännande historia.
Betyg 3
2012-10-26 18:46
En typisk deckare, med parallellhandlingar, relationer, bra Gotlandsbeskrivningar och med korta kapitel som för handlingen fram snabbt och gör det svårt att lägga ifrån sig boken.

Bokens huvudperson är Teresa, som är hamnat snett i livet sedan barndomen och som inte får någon ordning på sitt liv efter det.

För mig är det en stark 4 i betyg.


Betyg 4
2013-05-23 07:52
Jag är överraskad. Jag trodde inte det gavs ut så här dåliga böcker. Lånade den för att jag ville ha något lättläst under en resa - men det finns ju gränser. Anonyma klichéartade personer, ospännande story och avsaknad av språkstil. Även dåliga deckare brukar vara något av bladvändare för att man vill veta vad som händer på slutet, men inte ens den känslan infann sig. Det sämsta jag läst på minst tio år.
Betyg 1
2013-12-13 10:09
Denna var överaskande bra, känns som hon vänder trenden med denna.

Betyg 4
2015-09-26 21:02
Boken är fint upplagd med de döda personerna som upptäcks i huset redan på första sidan. Det är korta kapitel som varvas med tillbakaglimtar och nutid som vävs samman med ett bankrån som sker på Gotland.
Polisernas arbete med små händelser från deras vardagsliv. Det blev det också blickar in i motorcykelklubbens värld. Alla olika trådar blev till sist sammanbundna och lösningen blev ganska självklar. Boken var avkopplande som deckare och lättläst.
Betyg 4
2016-12-29 19:40
Bedrövligt dålig!
Betyg 1Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Det fjärde offret
Liknande böcker:
Städerskan
 N. Prose
Arnes julhelvete
 C. Olséni
Den som offrar sig
 S. Ventus
En otrogen man
 P. Hammesfahr
Hermelinleken
 A. Richter
Häxans död
 C. Barling
Stilla vatten
 N. McCrery