bokrecensioner boktips

Innan molnen kommer

Författare: Mari Jungstedt
Genre: Deckare
Ämnesord: politik, mord, kärlek, spänning, spanien
Utgivningsår: 2020
ISBN: 9789100183257


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En helt ny serie av deckardrottningen Mari Jungstedt!

En kontroversiell spansk åklagare, gift med en svenska, hittas mördad i en ravin i bergsbyn Ronda, ovanför Marbella på den spanska solkusten.

Lärarinnan Lisa Hagel, som just har flyttat till Spanien från Stockholm, dras in i utredningen. Lisa dumpades plötsligt av sin man efter trettio års äktenskap och har köpt ett hus i en liten bergsby för att försöka börja om.

På en flamencokurs träffar hon polisen och änkemannen Hector Correa som även han har ett sårigt förflutet. Tillsammans börjar de nysta i det mystiska mordet på åklagaren.

Snart inträffar ännu ett mord, och spåren leder dem ända tillbaka till general Franco och Spaniens blodiga historia.

Medelbetyg: 2 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Innan molnen kommer :
2020-08-23 14:48
Jag vet ärligt talat inte varför jag fortsätter läsa Mari Jungstedts böcker varje år. De är inte särskilt välskrivna och de senaste böckerna hon skrivit har faktiskt varit riktiga bottennapp för mig. Ändå har det blivit lite av en tradition för mig att lyssna på en av hennes böcker varje sommar och när jag såg att hon kommit ut med en ny serie tänkte jag att jag skulle ge den en chans.
Som roman skulle den kunna vara helt okej. Lisa som flytt Sverige efter ett havererat äktenskap, träffar den spanska änklingen Hector, tycke uppstår, lite förväxlingar, dans, musik, spansk kultur, mat och vin. Jag tror faktiskt att den skulle ha kunnat vara ganska charmig då.
Deckarbiten förstör dock totalt. Den är både extremt förutsägbart, jag insåg redan innan mittendelen av boken hur det hela låg till- samtidigt som den är extremt krystad och slutet var rena rama snyftsentimentaliteten.
Jag gillar ju annars när man blandar in historiska event i deckare, men dessa tillbakablickar till general Francos tid kändes enbart slarvigt och inte särskilt intressant.
Hela tiden jag hade den här boken i öronen så kunde jag inte låta bli att fundera över vad en författare som Ingrid Hedström hade kunnat briljera med en och samma historia. Det klarar inte Jungstedt av. Det ska gå fort fram genom berättelsen.
Även om den är extremt lättläst, så tror jag inte att jag hade orkat läsa den här boken för hand. Men under en intensiv tvättdag samt med alla andra av dagens göromål så gick det ändå bra att lyssna på den här boken. Och Jungstedt lyckas ju alltid sälja sina böcker, så den här boken kommer säkerligen också få en mängd läsare som kommer komma att älska den.
Personligen är detta ingenting som jag kan rekommendera.
Slutbetyg, en 2:a!
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Innan molnen kommer
Liknande böcker:
Den tysta fågeln
 P. Mohlin
Fruset guld
 C. Börjlind
De första tolv
 D. Rudberg
Iskall sol
 L. Sigurðardóttir
Hör mig viska
 M. Kallentoft
Det tyska huset
 A. Indridason
Akrobaten
 A. Sundkvist
Grissly
 M. Kallentoft
Mörkare än midnatt
 M. Connelly