bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Den du inte ser
Den dubbla tystnaden
Den döende dandyn
Den farliga leken
Den inre kretsen
Den man älskar
Den mörka ängeln
Det andra ansiktet
Det fjärde offret
Det förlovade landet
Du går inte ensam
En mörkare himmel
Ett mörker mitt ibland..
I denna ljuva sommartid
I denna stilla natt
Jag ser dig
Liknande böcker:
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Surbrunnsgåtan
 K. Pettersson
Saknad, förmodad död
 S. Steiner
En högre rättvisa
 . Hjorth
Dvalan
 C. Grebe

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDen sista akten

 
Författare: Mari Jungstedt
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789100127671
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


När den omstridda debattredaktören på en av Sveriges största dagstidningar, Erika Malm, hittas mördad på ett hotellrum i Visby väcker dådet stor uppståndelse. Mordet sker mitt under den myllrande Almedalsveckan. Utredningen pekar åt olika håll; ett hotbrev från nynazister, ett mystiskt besök på Romateatern och spår av en hemlig älskare.
Kriminalkommissarie Anders Knutas och kollegan Karin Jacobsson tar sig an fallet. Men inte bara utredningen vållar de båda poliserna huvudbry. Vad ska de göra åt den kärlek som börjat spira mellan dem?
Journalisten Johan Berg är polisen hack i häl samtidigt som han försöker lappa ihop vardagen efter tragedin som drabbat hans familj.
Under tiden rör sig en gärningsman i kulisserna. Någon som själv vill avgöra slutet på den sista akten.

Medelbetyg: 2,88 (8 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Den sista akten :


Otimala 2012-09-11 19:24
Jungstedts deckare är snabblästa, och saknar på intet sätt spänning. Samma karaktärer figurerar bok efter bok, och det är väl vad man förväntar sig och också uppskattar. Dock tycker jag att hennes gestaltande av dem har försämrats på slutet, det känns mer som att det beror på att man läst tidigare böcker att du alls får liv. Lite snabbt och oengagerat tycker jag att det börjar kännas. Något som jag tycker fått alltför mkt meningslöst utrymme i böckerna, är Johan Bergs familj. Att journalisten själv figurerar i utredningar är en sak och helt ok, men familjen kan vi väl lämna därhän? Nu kanske ser det kanske ut som om det också blir så i nästa i bok... För det är visserligen lätt att tro, att titeln syftar till att det blir den sista. Det tror inte jag, jag tror att den syftar till teatertemat i boken. Jungstedt har genom alla dessa böcker varit en stående trea för mig. Inget speciellt, men helt ok deckare som är spännande och kul för stunden, men inte hänger kvar när boken är slut. Så det blir en trea även denna gång.
Betyg 3

Phenomena 2013-08-23 20:51
En känd journalist hittas mördad på sitt hotellrum. Kriminalkommissarie Knutas och hans kollegor grubblar över motivet till dådet.

En lättläst, spännande och bitvis obehaglig historia.
Bok nummer tio i serien.
Betyg 3

Anfield 2013-12-13 10:11
En bra bok
Betyg 4

BlommigaBarbro 2016-12-29 19:38
Något så infernaliskt trist får man leta efter! Jag somnade om och om igen i flygplansstolen av denna skitbok. Att hon enbart skriver för att tjäna pengar är ju ganska uppenbart, men att ett stort förlag kan ge ut sådan naiv och barnsligt skriven smörja är helt vrickat. Men ändå inte. De vill ju också tjäna stålar, och M. Jungstedt är ju ett känt namn. Men hur kommer det sig egentligen att människan har lyckats? Den Sista Akten som mer påminner om tantsnuskfjoll inom Harlekingenren, är så pinsamt dåligt skriven att det är ett hån mot verkligt skickliga författare. Noll stjärnor vill jag ge det här skräpet!
Betyg 1KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Den sista akten


  Köp boken som film på cdon: