bokrecensioner boktips

Uppgörelsen

Författare: John Grisham
Genre: Roman
Utgivningsår: 2003


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Clay Carter arbetar som offentlig försvarare i Washington. Han drömmer om någonting bättre, om ett jobb på någon av de stora advokatfirmorna. När han motvilligt åtar sig att försvara den unge Tequila Watson, som gripits för ett till synes slumpartat mord på öppen gata, anar han inte vilka följder detta ska få.
Plötsligt befinner sig Clay i hetluften, mitt uppe i ett rättsfall som gäller ett av världens mäktigaste läkemedelsbolag och som kan visa sig bli hans stora vinstlott i livet, hans chans att kamma hem mer pengar än han någonsin kunnat drömma om.
Men när man väl fått allt man drömt om finns det bara en sak som är farligare: att vilja ha mer…
John Grishams nya megabestseller skildrar en värld där advokater köps, rättvisan säljs och girigheten styr juridiken.

Medelbetyg: 3,4 (10 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Uppgörelsen :
2004-01-26 21:56
Jag har en slags hatkärlek till John Grishams böcker. Det är absolut ingen stor litteratur, även om det är ett bra flyt i berättandet. Men ändå så kittlar de genom sina beskrivningar av en värld som ligger mycket långt ifrån min egen verklighet.
Denna bok känns dessutom extra intressant genom att den tar upp fenomen som grupptalan, astronomiska skadestånd och omåttlig girighet. Något som vi tyvärr har fått stifta bekantskap med även i Sverige den senaste tiden med skandaler i Skandia, ABB etc.
Men som sagt, det är ingen bok som man läser för dess egen skull eller av litterärt intresse, man kan istället nästan mer se den som ett inlägg i samhällsdebatten och som en initierad beskrivning av ett (lyckligtvis) än så länge främst amerikanskt fenomen.
Betyg 3
2004-06-07 10:55
Vad gör pengar med en människa egentligen? Hur långt är man beredd att gå för att få MYCKET pengar?
Det här är en ganska intressant historia även om temat är gammalt. Clay är en sympatisk person, men så kommer pengarna in i hans liv...
En bra bok, tycker jag.
Betyg 4
2004-10-06 22:30
Lyssnade på den här boken som cd bok. Jag vet inte ritktigt vad jag ska sätta för betyg på den, men det får bli en svag trea. Tyckte att den var helt okej, men inte så speciell. Känns som många av Grishams advokat historier är väldigt lika varandra.
Betyg 3
2007-11-13 16:18
I längden känns det lite utjatat och tråkigt med att det bara handlar om att stämma och stämma hela tiden, men det går inte att undgå en viss fascination för den här bokens tema. Absolut läsvärd om du gillar Grishams andra böcker!
Betyg 3
2008-08-16 04:41
Visar hur sjukt det amerikanska processsystemet är. Bra bok
Betyg 4
2009-04-09 15:53
Jag tyckte om denna bok, fast jag tycker att han lämnar läsaren lite i sticket i slutet. Det skulle kunna gjorts annorlunda. Nu blev det mellanmjölk. En modern ikarosberättelse, kan vi väl säga.
Betyg 4
2010-03-07 19:18
Nä, jag brukar tycka om Grishams böcker, men det här blev för mycket. Till viss del spelade in att jag gillade huvudpersonen och att allt gick åt skogen, men jag tyckte att det blev tjatigt. Dessutom hade han kunnat göra mer av slutet...

Betyg 2
2011-10-08 22:50
Det invecklade amerikanska rättssystemet är en miljardindustri med en uppsjö av vinnare och förlorare. Det finns således mängder av människoöden att beskriva. Den som gjort det uppdraget till sin livsuppgift är John Grisham.

"Uppgörelsen" är ännu ett juridiskt drama med stora förväntningar på enorma förtjänster, en berättelse om orättvisa och kanske framför allt girighet.

Clay Carter är en högst trovärdig karaktär med de där skygglapparna som är så gångbara bland unga ambitiösa amerikaner. Historien är noggrannt doserad och spänningen stiger i takt med att pressen på vår unge huvudperson ökar. Typisk Grishambok.

Bra kvalitet i vanlig ordning men lite träig.

Betyg 3
2011-11-08 13:38
Mycket bra Grisham bok. Stor del av boken är att föjla processer som huvudpersonen inte rår om, så det blir till en skildring av rättsystemet med grupptalan. Stundtals tyckte jag att det skulle vara en 5:a men boken sänktes av utdragna processer.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Uppgörelsen
Liknande böcker:
Den långa våren
 S. Salminen
Landa, andas, lev
 M. Fogelberg Nelson
Var finns Mr. Goodbar?
 J. Rossner
En vilsen själ
 G. Redin
Flicka saknad
 N. Gerami
Rolf
 M. Lindroth
Nuckans hjärtespalt
 M. Lindroth
För såna som oss
 H. Karlsson
Det sällsamma fallet B..
 F. Fitzgerald