bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
A painted house
Advokaten
Agenten
Bekännelsen
Brödraskapet
Camino Island
Coachen
De utvalda
Den oskyldige mannen
Den samvetslöse
Det målade huset
Domarens brev
Domen
Dödscellen
Firman
Försvararen
Gray mountain
I mullbärsträdets skugga
Julfritt
Klienten
Partners
Pelikanfallet
Processen
Regnmakaren
Svindlaren
Liknande böcker:
Flickan som sa nej
 E. Seeberg
Hallonfallet
 G. Tunström
Ensamheten
 I. Andersson
Den andra munnen
 C. von Zweigbergk
En mors bekännelse
 K. Rimmer
Julys folk
 N. Gordimer
Julys folk
 N. Gordimer
Julys folk
 N. Gordimer
Under floden
 S. Nordstrand
Makten
 N. Alderman

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerUppgörelsen

 
Författare: John Grisham
Genre: Roman
Utgivningsår: 2003
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Clay Carter arbetar som offentlig försvarare i Washington. Han drömmer om någonting bättre, om ett jobb på någon av de stora advokatfirmorna. När han motvilligt åtar sig att försvara den unge Tequila Watson, som gripits för ett till synes slumpartat mord på öppen gata, anar han inte vilka följder detta ska få.
Plötsligt befinner sig Clay i hetluften, mitt uppe i ett rättsfall som gäller ett av världens mäktigaste läkemedelsbolag och som kan visa sig bli hans stora vinstlott i livet, hans chans att kamma hem mer pengar än han någonsin kunnat drömma om.
Men när man väl fått allt man drömt om finns det bara en sak som är farligare: att vilja ha mer…
John Grishams nya megabestseller skildrar en värld där advokater köps, rättvisan säljs och girigheten styr juridiken.


Medelbetyg: 3,4 (10 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Uppgörelsen :


Martin 2004-01-26 21:56
Jag har en slags hatkärlek till John Grishams böcker. Det är absolut ingen stor litteratur, även om det är ett bra flyt i berättandet. Men ändå så kittlar de genom sina beskrivningar av en värld som ligger mycket långt ifrån min egen verklighet.
Denna bok känns dessutom extra intressant genom att den tar upp fenomen som grupptalan, astronomiska skadestånd och omåttlig girighet. Något som vi tyvärr har fått stifta bekantskap med även i Sverige den senaste tiden med skandaler i Skandia, ABB etc.
Men som sagt, det är ingen bok som man läser för dess egen skull eller av litterärt intresse, man kan istället nästan mer se den som ett inlägg i samhällsdebatten och som en initierad beskrivning av ett (lyckligtvis) än så länge främst amerikanskt fenomen.
Betyg 3

Margut 2004-06-07 10:55
Vad gör pengar med en människa egentligen? Hur långt är man beredd att gå för att få MYCKET pengar?
Det här är en ganska intressant historia även om temat är gammalt. Clay är en sympatisk person, men så kommer pengarna in i hans liv...
En bra bok, tycker jag.
Betyg 4

lillamy 2004-10-06 22:30
Lyssnade på den här boken som cd bok. Jag vet inte ritktigt vad jag ska sätta för betyg på den, men det får bli en svag trea. Tyckte att den var helt okej, men inte så speciell. Känns som många av Grishams advokat historier är väldigt lika varandra.
Betyg 3

Hanz 2007-11-13 16:18
I längden känns det lite utjatat och tråkigt med att det bara handlar om att stämma och stämma hela tiden, men det går inte att undgå en viss fascination för den här bokens tema. Absolut läsvärd om du gillar Grishams andra böcker!
Betyg 3

vikingo 2008-08-16 04:41
Visar hur sjukt det amerikanska processsystemet är. Bra bok
Betyg 4

Uffeman 2009-04-09 15:53
Jag tyckte om denna bok, fast jag tycker att han lämnar läsaren lite i sticket i slutet. Det skulle kunna gjorts annorlunda. Nu blev det mellanmjölk. En modern ikarosberättelse, kan vi väl säga.
Betyg 4

tetris 2010-03-07 19:18
Nä, jag brukar tycka om Grishams böcker, men det här blev för mycket. Till viss del spelade in att jag gillade huvudpersonen och att allt gick åt skogen, men jag tyckte att det blev tjatigt. Dessutom hade han kunnat göra mer av slutet...

Betyg 2

Spaniard 2011-10-08 22:50
Det invecklade amerikanska rättssystemet är en miljardindustri med en uppsjö av vinnare och förlorare. Det finns således mängder av människoöden att beskriva. Den som gjort det uppdraget till sin livsuppgift är John Grisham.

"Uppgörelsen" är ännu ett juridiskt drama med stora förväntningar på enorma förtjänster, en berättelse om orättvisa och kanske framför allt girighet.

Clay Carter är en högst trovärdig karaktär med de där skygglapparna som är så gångbara bland unga ambitiösa amerikaner. Historien är noggrannt doserad och spänningen stiger i takt med att pressen på vår unge huvudperson ökar. Typisk Grishambok.

Bra kvalitet i vanlig ordning men lite träig.

Betyg 3

Thomas72 2011-11-08 13:38
Mycket bra Grisham bok. Stor del av boken är att föjla processer som huvudpersonen inte rår om, så det blir till en skildring av rättsystemet med grupptalan. Stundtals tyckte jag att det skulle vara en 5:a men boken sänktes av utdragna processer.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Uppgörelsen


  Köp boken som film på cdon: