bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
A painted house
Advokaten
Bekännelsen
Brödraskapet
Camino Island
Coachen
De utvalda
Den oskyldige mannen
Den samvetslöse
Det målade huset
Domarens brev
Domen
Dödscellen
Firman
Försvararen
Gray mountain
I mullbärsträdets skugga
Julfritt
Klienten
Partners
Pelikanfallet
Processen
Regnmakaren
Svindlaren
Testamentet
Liknande böcker:
Lösning i London
 L. Deighton
Nattviol
 N. Leavy
Den yttersta rättvisan
 D. Öhrlund
Jungfrustenen
 M. Mortimer
Nattens vittne
 H. Kritz
Ett steg för långt
 F. Faulkner
Spring för livet!
 G. Dahl
Dunkelt förebud
 L. Weström
Doft av ondska
 A. Rambach
Clara
 J. Lönnaeus

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerAgenten

 
Författare: John Grisham
Genre: Thriller
Ämnesord: politik, spänning, italien
ISBN: 9100107786
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Under sina sista timmar i Ovala rummet benådar den avgående presidenten en ökänd Washington-agent, Joel Backman, som tillbringat de senaste sex åren i ett federalt fängelse. Vad ingen vet är att presidenten gör detta efter enorma påtryckningar från CIA. Det verkar som om Backman under sina glansdagar lyckats få tillgång till hemliga fakta som äventyrar världens mest sofistikerade system för satellitövervakning.
Backman smugglas i tysthet ut ur landet i ett militärt transportplan, förses med ett nytt namn, en ny identitet och ett nytt hem i Italien. När han väl är där kommer CIA att läcka information om hans vistelseort till israelerna, ryssarna, kineserna och saudierna. Sedan är det bara för CIA att vänta. Någon möjlighet att Backman kommer att överleva finns inte. Frågan är bara: vem kommer att döda honom?


Medelbetyg: 2,84 (19 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Agenten :


sgs 2006-01-11 14:41
En advokat som sitter i fängelse släpps plötsligt och hjälps ur landet av CIA. Han hålls under uppsikt av en massa agenter från flera länder.
Tunn och icke trovärdig historia som dock är underhållande och lättläst. Beskrivningen av livet i Italien är intressant - man får uppfattningen att boken skrevs för att Grisham ska få en aneldning att besöka Italien.
.
Betyg 3

Ninni_1960 2006-09-21 14:06
En lugn thriller. Inte mycket spänning i den men underhållande ändå. Kan det kanske gå till så här? Det känns inte omöjligt. Advokaten Backman som blir benådad och hamnar i Italien där han måste lära sej italienska för att sedan kunna smälta in i miljön, och inte sticka ut alltför mycket, för att ha en chans att överleva och inte bli hittad av alla som tydligen är ute efter honom.
Han lever sitt stillsamma liv med språklektioner innan han till sist tar saker och ting i egna händer och då börjar boken bli lite spännande.

Jag har inte läst så mycket av Grisham tidigare men kan tänka mej att läsa någon mer av hans böcker. Den här lyssnade jag på.
Betyg 3

sirfreddan 2006-11-05 16:28
Ok!
Betyg 3

jarvna 2006-11-24 17:56
Seg start, men blir riktigt spännande fast det inte händer så mycket.
Roande läsning. Har inte läst någon mer av Grisham, men det kommer jag defenetivt göra. Om de är bättre än Agenten så är de väldigt bra.
Betyg 3

Nessa 2006-12-20 16:45
Jag tycker boken började lite segt, men det lossnade lite efter ett tag. Grisham har skrivit bättre böcker än så här, men den får ändå godkänt betyg.
Betyg 3

Arsenal 2007-04-04 17:08
En defensiv thriller som aldrig riktigt kommer igång.
Mycket kretsar kring Agentens eviga knatande i de Italienska städerna där man får ta del av hans italienska språklektioner.

Vem kommer att döda honom? Jag hade föreställt mig en intensiv jakt med kluriga kast fram och tillbaka, men det blev en lång raksträcka med en och annan parkeringsficka.

Betyg 2

Hanz 2007-05-25 16:51
Helt okej bok, enkel spännande underhållning. Ibland är det lite väl mycket av att Joel bara springer runt och runt för att fly.
Betyg 2

Kaj08 2008-02-10 23:28
Spännande bok av Grisham trots att tempot är väldigt lågt. Bra personbeskrivningar av Grisham och för egen del är det kul att boken utspelar sig i stor del av Bologna. Har personligen lite koppling dit och känner igen mig i det som huvudpersonen i boken beskriver om staden. John Grisham lär själv varit här under tiden han skrev boken för att kunna ta intryck av staden :)
Betyg 3

Thomas72 2008-04-06 12:56
John Grisham är alltid bra och lättläst. Så även denna men han kom inte upp i toppform. Det känns som handlinen inte håller.
Men jag ger han änd en 4 för hans förmåga att fängsla läsaren även ifall det inte händer något i boken.
Betyg 4

lottaliza 2008-05-12 11:50
Första Grisham från mig - och av ovanstående recensioner anar jag att denna kanske inte är helt representativ. Om den är det kan jag verkligen inte förstå mannens popularitet. Nu är ju agent-historier inget jag brukar gilla, men nog har jag tagit mig igenom några Baldacci o.s.v. Denna är dock totalt ointressant och platt. Läste den på originalspråk, men var varken imponerad av det eller intrigen.
Betyg 2

vikingo 2008-08-02 03:39
Inte en av hans bästa men helt ok ändå
Betyg 3

tetris 2009-02-01 20:10
Tidvis lite seg bok. Inte en av Grishams bättre böcker, men jag är ändå glad att jag har läst den.
Betyg 3

Uffeman 2009-04-09 15:51
En av mina favoriter av Grisham. Den avviker lite från många av de tidigare böckerna eftersom de rättsliga inslagen är närmast obefintliga.
Betyg 4

Spaniard 2011-08-20 19:11
Grisham försöker sig på en "Ludlum" om en agent som försöker försvinna. Han lyckas inte fullt ut. Det är ganska trevlig läsning men det tar aldrig fart. Det som räddar upp betyget är att handlingen utspelar sig i Bologna, Italien. Gamla inkörda historier blir rätt fräscha när man placerar dom på nya platser.

Grisham kan dock bättre.
Betyg 3

jaepbok 2011-12-04 22:03
Grishams okunskaper blir alldeles för tydliga. Han har fått för sig att en smartphone kan kallas för "datormobil" och "mobil med dator". Han kan inte skilja på en CD och en diskett. Han klarar inte heller att skilja på E-post och chat.

Annars så handlar den bara om en snubbe som går runt och äter och fikar, konstigt nog lyckas han hålla sig smal.
Betyg 1

Hammondie 2012-02-12 22:44
Älskar hur Grishams övervaknings-thriller möter varma skildringar av norra Italien. En av mina favoritböcker av Grisham. Mer spioneri och mindre juridik jämfört med många av hans andra böcker. Tyckte om bokens uppbyggnad och hur man verkligen blev nöjd med slutet. Rekommenderas!
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Agenten


  Köp boken som film på cdon: