bokrecensioner boktips

Agenten

Författare: John Grisham
Genre: Thriller
Ämnesord: politik, spänning, italien
ISBN: 9100107786


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Under sina sista timmar i Ovala rummet benådar den avgående presidenten en ökänd Washington-agent, Joel Backman, som tillbringat de senaste sex åren i ett federalt fängelse. Vad ingen vet är att presidenten gör detta efter enorma påtryckningar från CIA. Det verkar som om Backman under sina glansdagar lyckats få tillgång till hemliga fakta som äventyrar världens mest sofistikerade system för satellitövervakning.
Backman smugglas i tysthet ut ur landet i ett militärt transportplan, förses med ett nytt namn, en ny identitet och ett nytt hem i Italien. När han väl är där kommer CIA att läcka information om hans vistelseort till israelerna, ryssarna, kineserna och saudierna. Sedan är det bara för CIA att vänta. Någon möjlighet att Backman kommer att överleva finns inte. Frågan är bara: vem kommer att döda honom?

Medelbetyg: 2,84 (19 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Agenten :
2006-01-11 14:41
En advokat som sitter i fängelse släpps plötsligt och hjälps ur landet av CIA. Han hålls under uppsikt av en massa agenter från flera länder.
Tunn och icke trovärdig historia som dock är underhållande och lättläst. Beskrivningen av livet i Italien är intressant - man får uppfattningen att boken skrevs för att Grisham ska få en aneldning att besöka Italien.
.
Betyg 3
2006-09-21 14:06
En lugn thriller. Inte mycket spänning i den men underhållande ändå. Kan det kanske gå till så här? Det känns inte omöjligt. Advokaten Backman som blir benådad och hamnar i Italien där han måste lära sej italienska för att sedan kunna smälta in i miljön, och inte sticka ut alltför mycket, för att ha en chans att överleva och inte bli hittad av alla som tydligen är ute efter honom.
Han lever sitt stillsamma liv med språklektioner innan han till sist tar saker och ting i egna händer och då börjar boken bli lite spännande.

Jag har inte läst så mycket av Grisham tidigare men kan tänka mej att läsa någon mer av hans böcker. Den här lyssnade jag på.
Betyg 3
2006-11-05 16:28
Ok!
Betyg 3
2006-11-24 17:56
Seg start, men blir riktigt spännande fast det inte händer så mycket.
Roande läsning. Har inte läst någon mer av Grisham, men det kommer jag defenetivt göra. Om de är bättre än Agenten så är de väldigt bra.
Betyg 3
2006-12-20 16:45
Jag tycker boken började lite segt, men det lossnade lite efter ett tag. Grisham har skrivit bättre böcker än så här, men den får ändå godkänt betyg.
Betyg 3
2007-04-04 17:08
En defensiv thriller som aldrig riktigt kommer igång.
Mycket kretsar kring Agentens eviga knatande i de Italienska städerna där man får ta del av hans italienska språklektioner.

Vem kommer att döda honom? Jag hade föreställt mig en intensiv jakt med kluriga kast fram och tillbaka, men det blev en lång raksträcka med en och annan parkeringsficka.

Betyg 2
2007-05-25 16:51
Helt okej bok, enkel spännande underhållning. Ibland är det lite väl mycket av att Joel bara springer runt och runt för att fly.
Betyg 2
2008-02-10 23:28
Spännande bok av Grisham trots att tempot är väldigt lågt. Bra personbeskrivningar av Grisham och för egen del är det kul att boken utspelar sig i stor del av Bologna. Har personligen lite koppling dit och känner igen mig i det som huvudpersonen i boken beskriver om staden. John Grisham lär själv varit här under tiden han skrev boken för att kunna ta intryck av staden :)
Betyg 3
2008-04-06 12:56
John Grisham är alltid bra och lättläst. Så även denna men han kom inte upp i toppform. Det känns som handlinen inte håller.
Men jag ger han änd en 4 för hans förmåga att fängsla läsaren även ifall det inte händer något i boken.
Betyg 4
2008-05-12 11:50
Första Grisham från mig - och av ovanstående recensioner anar jag att denna kanske inte är helt representativ. Om den är det kan jag verkligen inte förstå mannens popularitet. Nu är ju agent-historier inget jag brukar gilla, men nog har jag tagit mig igenom några Baldacci o.s.v. Denna är dock totalt ointressant och platt. Läste den på originalspråk, men var varken imponerad av det eller intrigen.
Betyg 2
2008-08-02 03:39
Inte en av hans bästa men helt ok ändå
Betyg 3
2009-02-01 20:10
Tidvis lite seg bok. Inte en av Grishams bättre böcker, men jag är ändå glad att jag har läst den.
Betyg 3
2009-04-09 15:51
En av mina favoriter av Grisham. Den avviker lite från många av de tidigare böckerna eftersom de rättsliga inslagen är närmast obefintliga.
Betyg 4
2011-08-20 19:11
Grisham försöker sig på en "Ludlum" om en agent som försöker försvinna. Han lyckas inte fullt ut. Det är ganska trevlig läsning men det tar aldrig fart. Det som räddar upp betyget är att handlingen utspelar sig i Bologna, Italien. Gamla inkörda historier blir rätt fräscha när man placerar dom på nya platser.

Grisham kan dock bättre.
Betyg 3
2011-12-04 22:03
Grishams okunskaper blir alldeles för tydliga. Han har fått för sig att en smartphone kan kallas för "datormobil" och "mobil med dator". Han kan inte skilja på en CD och en diskett. Han klarar inte heller att skilja på E-post och chat.

Annars så handlar den bara om en snubbe som går runt och äter och fikar, konstigt nog lyckas han hålla sig smal.
Betyg 1
2012-02-12 22:44
Älskar hur Grishams övervaknings-thriller möter varma skildringar av norra Italien. En av mina favoritböcker av Grisham. Mer spioneri och mindre juridik jämfört med många av hans andra böcker. Tyckte om bokens uppbyggnad och hur man verkligen blev nöjd med slutet. Rekommenderas!
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Agenten
Liknande böcker:
X
 P. Engman
Röd signal
 J. Brännström
Dödsdansen
 M. Grund
Dödsdansen
 M. Grund
Blickfångarna
 M. Kallentoft
Öster om avgrunden
 T. Engström
Mirakelkammaren
 A. Kim
Samanthas svåra val
 K. Daniel
Ond tro
 A. Bailey
Vad hände med Barry?
 J. Lowery Nixon