bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
A painted house
Advokaten
Agenten
Bekännelsen
Brödraskapet
Camino Island
Coachen
De utvalda
Den oskyldige mannen
Den samvetslöse
Domarens brev
Domen
Dödscellen
Firman
Försvararen
Gray mountain
I mullbärsträdets skugga
Julfritt
Klienten
Partners
Pelikanfallet
Processen
Regnmakaren
Svindlaren
Testamentet
Liknande böcker:
Det finns inga lyckopi..
 B. Malmsten
Flickan som sa nej
 E. Seeberg
Hallonfallet
 G. Tunström
Ensamheten
 I. Andersson
Den andra munnen
 C. von Zweigbergk
En mors bekännelse
 K. Rimmer
Julys folk
 N. Gordimer
Julys folk
 N. Gordimer
Julys folk
 N. Gordimer
Under floden
 S. Nordstrand

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDet målade huset

 
Originaltitel: A Painted House
Författare: John Grisham
Genre: Roman
Utgivningsår: 2001
ISBN: 9170010102
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Amerikanska södern på 1950-talet. Bomullens Arkansas. Hetta och skyfall. Svarta hemligheter och vita lögner. Och en pojkes väg från oskuld till mognad. Luke Chandler är sju år och bor med sina föräldrar och farföräldrar i bomullsdistriktet i Arkansas, i ett litet hus som aldrig blivit målat. De arrenderar åttio tunnland, och när det är dags att skörda lejer de lantarbetare - mexikaner och bergsbor - för att klara av allt arbete. Familjens framtid hänger på hur det går med skörden. I sex veckor plockar de bomull tillsammans, slåss mot hettan, regnet, tröttheten - och med varandra. Det blir en händelserik, kanske alltför händelserik tid för Luke. Han får se och höra saker som aldrig varit ämnade för hans ögon och öron. Ska han våga avslöja de hemligheter han går och bär på? Och kommer familjens liv kanske snart att förändras för alltid? Det målade huset är en sällsynt självklar berättelse... stark, stundtals överväldigande.

Medelbetyg: 3,46 (13 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Det målade huset :


efwa 2004-05-26 09:45
Berättaren är en sjuårig pojke på femtiotalet i USA. Han berättar om familjens liv under en sommar när de plockar bomull på fälten, lyssnar på radion för att se hur det går för basebollaget och allt som händer i deras liv. Kanske får han se och höra mer än vad som är bra för en så liten kille men han verkar vara väldigt smart och mogen för sin ålder. Kanske till och med lite lillgammal. Ganska bra bok men den ger inga större känslor efter.
Betyg 3

lillamy 2004-10-06 22:32
En bok som inte är som Grishams " vanliga " advokathistorier. Nu var det ungefär ett år sedan jag läste den, men jag tänker ofta på den ändå. Såg nu senast när jag skulle hyra dvd att den fanns på dvd, blev tyvärr inte den för mitt sällskap tyckte den verkade trist.. men jag ska försöka se den någon dag. Även om man sannolikt blir besviken när man läst boken och gillade den.
Betyg 4

Emma 2004-12-05 16:16
Boken var bra men det var lite seg, men det vad något som gjorde att jag inte kunde sluta att läsa den, vet dock ej vad.
Betyg 3

Pingu 2004-12-27 03:07
Flöt på bra framför mina ögon. Hade tidvis lite svårt att lägga ner den, vilket förefaller mig mystiskt i efterhand, eftersom 75% av boken består av att de plockar bomull och pratar om den lokala baseballserien... Intressant att läsa ur ett historiskt/socialt perspektiv, men annars gav den faktiskt inte mycket.
Och en intressant parentes är att boken heter "A painted house" på engelska... Får en att undra. Jag ser absolut ingen anledning till ändringen i den svenska titeln. Någon annan som gör!?
Betyg 3

koala_75 2005-12-06 13:15
Historien är berättad av en sjuårig pojke om hans liv under en säsong då de plockar bomull. Som någon annan skrev så är de mest ute och plockar bomull och pratar om baseballserien.
Men det är ändå något som håller mig kvar i historien.

pojken , Luke får veta många hemligheter under denna tid i och med hans nyfikenhet. Dessa hemligheter blir värre och värre och kanske till sist kommer att förändra hela familjens liv.

En lagom roman

Betyg 3

Kaj08 2008-02-25 12:36
En helt ok bok av Grisham. Lyssnade på den här som ljudbok med Bo Jonsson som uppläsare, och tyvärr var han ytterst tråkig och intentsägande att lyssna på vilket nog förstörde boken en hel del.
Betyg 3

okidoki 2008-02-25 19:00
En mer än lagom roman tycker jag. Det var några år sedan jag läste den, men minns den som mycket gripande och "målande". Jag var där i hettan och tristessen på landet. Pojkens bror var med i Koreakriget och andra hade lämnat bakvattnet för storstaden. En värld i förändring, en epok som avslutas, en pojke som tvingas bli vuxen och möter livets grymhet. Grisham själv är uppvuxen i den här miljön och här skriver han inte för att tjäna storkovan. Han har något på hjärtat.
Betyg 4

Dina.Tiger 2008-11-24 17:38
Det här är den allra första deckaren jag läst, och jag upptäckte tidigt att det inte var mycket till deckare. Anledningen till att jag inte tagit mig an någon bok med mord som handling är att jag helt enkelt inte förstår varför en tredjedel av böckerna i världen handlar om blod och mördare, den ene värre än den andre. Finns det inget vettigare att skriva om?
Därmed kan jag säga att jag gillade den här boken DÄRFÖR att den inte var mycket till deckare. Det var mer en berättelse om en sommar i en 7-årings liv som blir lite mer händelserik än vanligt.
Trevlig bok.
Betyg 3

hencka 2009-05-12 13:44
Det här var nog det segaste och tråkigaste jag läst av Grisham.Han borde definitvt hålla sig till thriller-genrén.Med den här sentimentala lantishistorien blev det magplask.
Betyg 2

Spaniard 2014-09-23 13:49
Efter en lite trött inledning utvecklar sig det här till ett fint glesbygdsdrama. En stark, kompakt och varm berättelse om människor i den amerikanska södern på 50-talet.

Grishams val att använda ett 7-åringsperspektiv är djärvt men smakfullt. Det blir charmigt blåögt och varje vardagsdrama tar lika stor plats.

Välskrivet och läsvärt drama.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Det målade huset


  Köp boken som film på cdon: