bokrecensioner boktips

Bekännelsen

Författare: John Grisham
Genre: Thriller
Ämnesord: politik, mord, spänning
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789100126360


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


För varje oskyldig som skickas till fängelse så finns det en skyldig som klarar sig undan.
1998 våldtog och ströp Travis Boyette en omtyckt cheerleader i östra Texas. Han grävde ner hennes kropp så att den aldrig skulle hittas, sedan följde han fascinerat hur polisen och åklagaren häktade och dömde Donté Drumm, en ung fotbollsstjärna, till döden.
Nu, nio år senare, har Travis frisläppts i Kansas för ett annat brott - och Donté har fyra dagar kvar till sin avrättning.
Travis lider av en dödlig hjärntumör och för första gången i sitt liv bestämmer han sig för att göra något etiskt rätt, nämligen syndabekänna.
Men hur kan en skyldig man övertyga advokater, domare och politiker att de är på väg att avrätta en oskyldig man?
Medelbetyg: 3 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Bekännelsen :
2012-02-08 22:54
Det är välskrivet men berättelsen är alldeles för utdragen med sina 490 sidor.Det kunde ha komprimerats till hälften. Onödiga longörer och kallprat. Verkade därför stundom segt. Jag tycker att det här är en av Grishams svagare böcker på sistone. Det blir en svag trea.
Betyg 3
2012-02-26 11:11
Det här är en politisk partsinlaga och jag sympatiserar helt och hållet med dess syfte - att få bort dödsstraffet. Som historia är boken dock väldigt segdragen, det hade gått att berätta historien på hälften så många sidor. Det är det som drar ner betyget.
Betyg 2
2012-09-29 19:13
En mycket bra streckläsarbok. Spännande och berörande, och den tar upp ett viktigt ämne-dödstraffet. Någon längre recension blir det inte. Jag tycker den är väldigt bra även om de sista 100 sidorna blev lite väl mkt tillslut.
Betyg 4
Liknande böcker:
De kapabla
 K. Ekman
Spegelmannen
 L. Kepler
Angelika
 T. Giron
Lockdown
 P. May
Anfall som försvar
 M. Cameron
Priset för ett liv
 U. Adelsohn
Priset
 A. Fichtelius
Gränsmark
 A. Trosell
På jakt efter Kitty
 T. Haugen