bokrecensioner boktips

I mullbärsträdets skugga

Originaltitel: Sycamore Row
Författare: John Grisham
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2014
ISBN: 9789100141677


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Seth Hubbard är en mycket förmögen man som är döende i lungcancer. Han är en ensling som bor en bit utanför staden Clanton, han litar inte på någon och ingen litar på honom. Strax innan han tar livet av sig och hänger sig i ett mullbärsträd på sina ägor skriver han ett nytt testamente, för hand. Hans sista vilja väcker fler frågor än svar och kommer att skapa stora konflikter bland alla inblandade, hans vuxna barn och hans svarta hemhjälp Lizzie Lang. Varför ville Seth Hubbard skänka nästan hela sin förmögenhet till sin hemhjälp? Har hans medicinering påverkat hans omdöme? Han vill också att man söker efter hans sedan länge försvunna yngre bror, därför att de delar en hemlighet från barndomen. Jack Brigance, som vi minns från Grishams första roman Juryn, tar sig an fallet. Återigen utsätts han för obehaglig rasism och fördomar från förr i den lilla staden i Mississippi.
Medelbetyg: 3,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av I mullbärsträdets skugga :
2015-05-20 14:38
Det är driv i berättelsen. Många personnamn, särskilt på advokater, sveper förbi. Det är 1988 i sydstaten Missisippi. Sympatiskt att romanen speglar de rasmotsättningar som finns, då som nu. Ingen tvekan om var författaren står.
Betyg 3
2015-07-20 18:17
Det här är en rik och mustig roman med episka drag som fångade intresset och hade bra flyt. Persongalleriet är rikt och boken består av 540 sidor men det kändes inte segt eller utdraget. Bra persongestaltningar som får historien att leva. Ett gott hantverk av Grisham.
Betyg 4
Liknande böcker:
Den vidrige
 A. Wahl
Vinterland
 K. Faber
De tre friarna
 M. Sandemo
Hälsa till mamma
 S. Lindqvist
Jag tänker ofta på pin..
 M. Stalbohm-Stieger
Det mystiska bandet
 A. Doyle
Lanthandeln
 K. Johansson
En fallen man
 H. Lindgren
Skamvrån
 S. Sarenbrant