bokrecensioner boktips

Processen

Originaltitel: The Litigators
Författare: John Grisham
Genre: Thriller
Ämnesord: humor, spänning, juridik
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789100130145


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Oscar Finley och Wally Figg har på någon sätt lyckats få sin lilla advokatbyrå i Chicago att överleva. Småhugg håller dem flytande och de väntar på det stora lyftet. När en utbränd och berusad David Zinc står på deras tröskel är det överraskande nog inledningen på en ny era för byrån. Zinc blir snart byråns tredje advokat.
Nu känner de sig redo att hantera ett rejält fall, som i bästa fall kan se till att de slipper fundera mer på pengar och rättssalar. De har hört talas om en kolesterolmedicin, Krayoxx, som används av överviktiga. Medicinen omsätter närmare hundra miljarder varje år för läkemedelsföretaget, och ryktet säger att ett flertal patienter har råkat ut för hjärtattacker efter att ha tagit medicinen.
Wally känner doften av pengar.
Allt som de tre kompanjonerna behöver göra är att hänga på en planerad masstämning som en annan byrå i Florida jobbar med, hitta personer som drabbats av hjärtattacker och tar Krayoxx, övertala dem att bli klienter och ingå i stämningen.
Det verkar nästan vara för bra för att vara sant.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Processen :
2013-03-29 09:10
En helgjuten och underhållande historia som hör till det bättre som Grisham presterat på sistone. Han målar upp en cynisk och svart humoristisk bild av advokatyrket, med träffande persongestaltningar och bra dialoger. Hyfsat upplägg. Kändes inte utdraget heller med 458 sidor. Om man gillar Grisham är det här nog ett säkert kort.
Betyg 4
Liknande böcker:
De kapabla
 K. Ekman
Spegelmannen
 L. Kepler
Angelika
 T. Giron
Lockdown
 P. May
Anfall som försvar
 M. Cameron
Priset för ett liv
 U. Adelsohn
Priset
 A. Fichtelius
Gränsmark
 A. Trosell
På jakt efter Kitty
 T. Haugen