bokrecensioner boktips

Camino Island

Originaltitel: Camino Island
Författare: John Grisham
Genre: Roman
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789100174484


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Ett ovärderligt originalmanuskript till F Scott Fitzgeralds Den store Gatsby stjäls från ett bibliotek. Tjuvarna fångas men manuset tycks spårlöst försvunnet och ett företag anlitas för att försöka ta reda på vart manuset kan ha tagit vägen.
Bruce Cable äger en populär bokhandel på Camino Island i Florida. Rykten säger att han i sin källare har en skattkammare av oväntat slag: mängder med manus och exklusiva böcker.
Den inte så framgångsrika författaren Mercer Mann får i uppdrag att infiltrera bokhandeln. Hon har skrivkramp och tvivlar på sin talang som författare, dessutom är hon pank. Mercer lovas en rundlig ersättning om hon kan ta reda på vad Brucce Cable har i sin källare. Uppdraget går inte alls som planerat - Mercer dras snabbt in i Bruces förtrollande värld av litterära samtal och långa överdådiga middagar med både lokala och världskända författare.
Medelbetyg: 2 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Camino Island :
2019-07-29 12:22
Tänk att han som skrivit nagelbitare som Firman och Juryn inte kan motstå att publicera bättre böcker än såhär numera. Har han ens skrivit detta själv?

En insiderhistoria i bokhandelsmiljö i en pittoresk semesterort låter ju som ett bra underlag men berättelsen är både orealistisk och uddlös.

Värdefulla manuskript blir stulna och jakten på att hitta dom blir nästan en sidohistoria bland allt feelgood-drama i småstaden. Mycket blek roman.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Camino Island
Liknande böcker:
Bedårarna
 S. Eklund
Mitt liv som man
 P. Roth
Jävla karlar
 A. Walden
Färden till västern
 W. Cheng'en
Rakbladstårar
 S. Cosby
Silverviken
 J. Moyes
Studie i mänskligt bet..
 L. Anderssom