bokrecensioner boktips

De utvalda

Författare: John Grisham
Genre: Deckare
Ämnesord: politik, hälsa, psykologi, kärlek, spänning, vetenskap
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9100103381


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Tolv män och kvinnor har valts ut minutiöst.
De ska bestämma vem som bär skulden.
De är
Juryn de utvalda.

Men det tycks finnas någon bland de tolv som har förmågan att kontrollera och styra de andra. Någon som kan dra rättegången åt vilket håll han vill; en ytterst viktig rättegång som just inletts i Mississippi. Ett tobaksbolag anklagas för att ha vållat storrökaren Jacob Woods död, och en hel industris framtid står på spel. Och det är ingen på båda sidor om skranket som känner sig bekväm med att någon i juryn har bollen. Vem är han? Och vad vill han?


De Utvalda nu som storfilm med John Cusack, Gene Hackman, Dustin Hoffmann och Rachel Weisz! I filmen handlar det om vapenindustrin, en industri med samma profithunger och samvetslöshet som tobaksindustrin.

John Grisham världens idag mest läste författare visar gång på gång att hans intriger är ständigt aktuella,
och spänningen är olidlig.

BONNIERS
Medelbetyg: 3,67 (12 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av De utvalda :
2004-09-20 13:05
En bra bok som man inte kan lägga ifrån sig men då och då kommer vissa avsnitten som kan bli dödligt tråkiga men sen är man inne i handligen igen och är beredd att förlåta författaren för alla utsvängningar han kan tänkas göra. Personligen läste jag den en helg när regnet öste ner och ingen fanns i stan, passade mig precis... En helt okej bok som kan bli lite tråkig mellan varven.
Betyg 4
2005-11-08 02:01
Detta var den första boken av John Grisham jag har läst. Jag beslutade mig för att läsa den innan jag så filmen. Dock kunde inte filmen nå upp till de höga förväntningarna jag hade på den.

Jag tycker att boken bjuder på en mycket spännande historia med intriger inom domstolsväsendet. I målet mot ett tobaksbolag är det någon som på ett soffistikerat sätt ser till att sätta press på juryn. Detta är något som gillas av varken målsägande- eller svarandesidan. Vem i juryn är det? Och vad vill han? Snart inleds ett spel som varken kärandesidan eller tobaksbolaget hade räknat med. Utgången för det här målet ser inte längre så förutsägbart ut längre.

Jag tycker det är en helt klart läsvärd bok, en av de bättre jag läst faktisk. Det är nästan så att jag ger den en femma men jag tycker att det är något som fattas i den för att ge den full poäng men det är en stark fyra jag ger den.
Betyg 4
2008-02-28 09:47
Alldeles för mycket domstolstjafs och intriger i juryn som för en utomstående inte är allt för intressant. Boken handlar om ett stort domstolsmål mot tobakindustrin och sekretessen i de utvalda i juryn är stor. Trots detta finns det 2 personer som får styra och ställa som de vill, och det hela blir störtlöjligt. Inte är det så lätt att manipulera allt o alla utan att någon säger ifrån. Speciellt inte när det handlar om så stora pengar och mål där alla framstår som proffs.

Boken är dessutom alldeles för seg och på tok för lång. Den klart sämsta av Grishams böcker.
Betyg 1
2008-02-28 11:20
Lite väl många detaljrika juridik/tekniskt rättegångsavsnitt i den här boken. Hoppas alla inser att det inte går till på samma sätt i en svensk domstol.

Jag har tröttnat på Grishams böcker. De första var bra men sen har det bara havererat.

Det blir en medeltrea på denna. Tråkig, med andra ord.
Betyg 3
2008-08-16 04:45
Jag tycker om denna bok. Bra inblick i hur en jury kan funka.
Betyg 4
2009-02-01 20:12
Den här boken tilltalade mig något oerhört. Rökning, domstol och ett FETT skadestånd. Kan det bli bättre, speciellt som handlingen är mycket spännande!
Betyg 5
2009-04-26 19:44
En av hans bästa.
Betyg 4
2010-06-05 10:18
Bra bok. Handlar om något viktigt.
Betyg 4
2010-08-02 20:38
välskriven
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till De utvalda
Liknande böcker:
En bondes död
 N. Naseh
Islossning
 A. Dahl
Mörk flod
 D. Meyer
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Det trettonde fallet
 Å. Edwardson
Ökenstjärna
 M. Connelly