bokrecensioner boktips

Försvararen

Författare: John Grisham
Genre: Thriller
Ämnesord: spänning
Utgivningsår: 2000
ISBN: 9176436160


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Michael hade gjort en snabb karriär som advokat i Washington. Han tjänade bra - och ville gärna tjäna mera. Han var en stjärna på uppgång och hade inte tid att stanna, inte tid att tänka efter. Inte tid att ha ett samvete. Men en våldsam konfrontation med en hemlös man förändrar allt. Michael överlever - det gör inte hans angripare. Vem var han? Vad ville han? Michael börjar gräva efter sanningen och hittar bevis för skumma affärer där hans egen advokatfirma är inblandad. Snart står han på gatan som de förvarslösas försvarare på flykt undan den dröm som en gång var hans egen ...
Medelbetyg: 2,67 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Försvararen :
2006-06-20 09:36
Den här boken är tråkig. Jag menar, den har ingen riktig "gåta" eller stegrande spänning. Den liksom bara flyter på. Vad handlar den om? Jo, Michael Brock är stjärnadvokat på en megastor advokatfirma som heter Drake & Sweeney. Han tjänar mycket pengar men vill tjäna mer. En dag tas han som gisslan med åtta andra advokater på firman, av en uteliggare som de kallar "Herrn". Dramat avslutas när polisen skjuter ihjäl "Herrn". Efter den här händelsen vill Michael ta reda på mer om denna mystiska uteliggare. Vem var han egentligen? På sin väg kommer Michael i kontakt med fakta som visar att "Herrn" tillsammans med andra blivit illegalt vräkta och därmed hemlösa. Vräkta av Michaels arbetsgivare. Efter denna upptäckt bestämmer han sig för att ta timeout från sitt jobb och börja jobba som volontär i ett soppkök. Han arbetar också vidare som välgörenhetsadvokat.

Grisham skriver i efterskriften i "Försvararen" att "innan jag skrev denna roman hade jag inte bekymrat mig särskilt mycket om de hemlösa". Den här boken är kanske ett sätt att lätta på sitt samvete? Boken stannar kvar i minnet ett tag, men jag har läst betydligt bättre böcker av Grisham.
Betyg 2
2008-05-25 22:01
En av Grishams sämre böcker. Men den får knappt en 3:a.
Betyg 3
2008-08-16 04:43
En sådär bok, inte en av hans bästa
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Försvararen
Liknande böcker:
Murgrönan
 M. Stewart
Sista planet till Norge
 Å. Cederberg
Den som fruktar snön
 H. Palladino
Mardrömmar
 G. Maupassant
Friheten
 A. Dahl
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron