bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
A painted house
Advokaten
Agenten
Bekännelsen
Brödraskapet
Camino Island
Coachen
De utvalda
Den oskyldige mannen
Den samvetslöse
Det målade huset
Domarens brev
Dödscellen
Firman
Försvararen
Gray mountain
I mullbärsträdets skugga
Julfritt
Klienten
Partners
Pelikanfallet
Processen
Regnmakaren
Svindlaren
Testamentet
Liknande böcker:
Kevin & Schröder 2 - D..
 B. Danielsson
Requiem på Dimön
 M. Lindstein
Mytomanen
 S. Sarenbrant
I spindelns nät
 L. Lippman
Lösning i London
 L. Deighton
Nattviol
 N. Leavy
Den yttersta rättvisan
 D. Öhrlund
Jungfrustenen
 M. Mortimer
Nattens vittne
 H. Kritz
Ett steg för långt
 F. Faulkner

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDomen

 
Författare: John Grisham
Genre: Thriller
Ämnesord: politik, mord, humor, spänning
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9100103810
 
Spänning:  5
Humor:  4

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


De dömde honom till livstid. Han dömde dem till döden ...
1970 blir en ung mor våldtagen och mördad i Ford County, Mississippi. Ett brott som i all sin ohygglighet slås upp stort av lokaltidningen och dess chefredaktör, som driver en hård kampanj för att få mördaren, Danny Padgitt, fälld. Padgitt döms till livstids fängelse - och hotar jurymedlemmarna med vedergällning. Och i 70-talets Mississippi betyder "livstid" inte alltid "livstid": efter nio år benådas Padgitt. Och dödsdomen mot juryn börjar verkställas ...


Medelbetyg: 3 (11 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Domen :


poby 2006-01-19 20:46
Willie Traynor köper en landsortstidning, som just har gått i konkurs. Han är 23 år och vet nästan ingenting om tidningar. Ett mord i den lilla staden gör att hans tidning får många nya prenumeranter. Willie skildrar mordet och den efterföljande rättegången. Den åtalade får nio års fängelse, och lovar att han kommer att döda alla jurymedlemmarna när han kommer ut. Strax efter att den dömde har kommit ut, så skjuts en av jurymedlemmarna.....

Boken skildrar på ett mycket förjänstfullt sätt befolkningen i den lilla "byhålan". Stadens kamp mot "utvecklingen". Författaren är också mycket kritisk mot många av de amerikanska lagarna, som emellanåt ger helt horribla resultat. Det händer emellertid rent för lite i boken. Den går på tomgång långa stunder. Rättegången är spännande och bra skildrad, och slutet är väl OK. Dessemellan trampar boken luft. Författaren försöker fylla utrymmet med allting, som händer i stan, stort som smått (mest smått!). Nja, inte min smak. Dessutom har författaren en svagt ironisk "touch" på boken, som jag inte tycker passar.
Betyg 2

evalasse 2006-02-05 17:14
Inte den bästa av Grishams böcker, kanske den sämsta men jag har inte läst alla. Särskilt mittenpartiet går på tomgång.

Noteringar:
Originalets titel är "The last Juror".
499 besökare på amerikanska Amazons hemsida har bedömt den och givit den i snitt 3 poäng av 5 möjliga.
Betyg 2

limpan 2006-04-24 00:04
tycker att den beskriver George W Bush´s , Göran Perssons och andra makthavares profittänkande. De talar om integrering. Samhället byggs på staka viljor varje individs egen tro och eget tänkande. Skatten betalas av de som arbetar inte av avsatta politiker som får ambassadörstjänster och åker i gräddfil ,ngn skrev att inget händer i boken innan sid319 när slakten och hämnden börjar. Tycker själv att man kan sluta läsa efter sid 319 eller så, då kan man lika gärna kolla Rambo. Skall till att läsa slutet nu hoppas ungarna gör revolt5+
Betyg 5

Thomas72 2008-05-25 21:58
En mycket bra bok! Det händer inte så mycket i denna bok men rycks med och man brar älskar karaktärerna:-)
Betyg 4

vikingo 2008-08-11 23:58
En av de bättre av grishams böcker och jag gillar han
Betyg 4

tetris 2008-12-31 08:56
Jag gillar Grishams böcker! Den här är precis som de andra mycket välskriven vad gäller den beskrivande biten. Han beskriver rättegången och han beskriver livet i en småstad. Början och slutet är det som är det bästa medan mittenpartiet kan bli lite segt och det drar ner betyget. En helt ok bok dock!
Betyg 3

aldebaran 2009-03-28 15:34
Något ojämn, men ändå en spännande historia som beskriver unge Willies liv i söderns Clanton dit han kommer som ny ägare av tidningen och sedan bygger upp till något riktigt bra. Väl värd sin trea i betyg.
Betyg 3

capricorn 2009-06-27 20:19
Jag är ganska besviken på den här boken. Inte en av de bättre böckerna Grisham har skrivit. Den är något förutsägbar och man sitter bara och väntar på slutet. Man vet inte exakt hur den kommer att sluta, men på ett ungefär, vilket för mig drar ner betyget. I sina beskrivningar, i denna bok, tenderar Grisham att berätta sådant som inte alltid är så intressant och i vissa fall irrelevant för berättelsen.

Jag kan tyvärr inte ge denna boken mer än en 2:a!
Betyg 2

Daniel_Target 2009-07-28 14:43
"Domen" av John Grisham är min första av nämnda författare. Boken har sina styrkor på vissa spännande passager men saknar nästan helt igenom ett sätt att förmedla känslor. Grisham känns trygg och stabil i sitt författande och det är kanske just det som är problemet - att inte våga ta ut svängarna. Trots det, en helt okej, bra bok.
Betyg 3

Spaniard 2011-07-28 00:06
Grisham brukar trivas i orättvisans miljö och då är ju en amerikansk småstad i Missisippi på sjuttiotalet ett mycket lämpligt tillhåll.

"Domen" är på många sätt en klassisk historia berättad på ett klassiskt vis. Inga konstigheter. Faktiskt känns det uppfriskande i vår sensationstörstiga tid.

Läsvärd.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Domen


  Köp boken som film på cdon: