bokrecensioner boktips

Svindlaren

Originaltitel: The Racketeer
Författare: John Grisham
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2013
ISBN: 9789100136468


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

"Raymond Fawcetts kropp hittades i den lilla källaren till ett skärgårdshus. Ett hus han hade byggt själv och som han besökte varje helg. När han inte kom till sitt jobb som domare i tingsrätten på måndagen ringde hans assistent FBI. Mordscenen visade inga tecken på brott, bara två döda kroppar. Domare Fawcett och hans unga sekreterare. Jag kände inte domare Fawcett, men jag vet vem som dödade honom, och varför. Jag är åklagare och jag sitter i fängelse."

Malcolm Bannisters tillstånd innan för murarna ser inte så bra ut, men han har ett ess i rockärmen. Han vet vem som dödade Domare Fawcett, och han vet varför. FBI vill veta och Malcolm vill berätta. Men allt har ett pris. Speciellt så explosiv och farlig information som Malcolm känner till...
Inget är som det ser ut att vara i den här ytterst smarta nya thrillern av John Grisham!
Medelbetyg: 4 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Svindlaren :
2013-11-10 18:45
En fullträff av författaren. Ett bra tecken på att boken är spännande är ju att man sträckläser den, som i det här fallet. Läckert upplägg med en advokat i fängelset som träffar en uppgörelse med FBI och går med i vittnesskyddsprogrammet. Det är mycket underhållande och spännande. Länge sedan Grisham skrivit en så här bra bok.
Betyg 5
2013-12-02 16:44
Jag har länge tyckt att Grisham är väldigt ojämn. Det här är förvisso en spännande bok, men den känns väldigt mycket mer osannolik än de flesta av hans andra böcker. Det här är dessutom en historia som börjar på ett sätt, för att sedan helt byta skepnad. Jag antar att det är ett sätt för författaren att försöka föra läsaren bakom ljuset, men det är inte gjort med särskild stor finess. Grisham kryddar dessutom denna bok med rätt mycket publikfrieri, vilket kanske gör att den säljer bättre - men känslan efteråt lämnas därhän. Det här är endast tänkt som underhållning för stunden utan djupare mening eller tanke. Det kan förstås räcka om det är det du är ute efter.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Svindlaren
Liknande böcker:
Murgrönan
 M. Stewart
Sista planet till Norge
 Å. Cederberg
Den som fruktar snön
 H. Palladino
Mardrömmar
 G. Maupassant
Friheten
 A. Dahl
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron