bokrecensioner boktips

Prövningen

Originaltitel: The Reversal
Författare: Michael Connelly
Genre: Deckare
Ämnesord: mord
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789113037295


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Försvarsadvokaten Mickey Haller trodde inte att det fanns någonting som skulle kunna få honom att jobba för åklagarsidan. Men så får den dömde barnmördaren Jason Jessup ännu en chans - en ny rättegång baserad på DNA-bevis.

Haller är övertygad om att Jessup är skyldig och tar sig an fallet på villkor att han får arbeta med sin halvbror, den ärrade polisen Harry Bosch. Jessup anlitar, i sin tur, en kändisadvokat som vet allt om hur man manipulerar media.

Nyckelvittnet från den förra rättegången har försvunnit, och trots febrila eftersökningar kan inte Bosch hitta honom. Jessup kommer ut mot borgen. På dagarna följs han tätt i hälarna av pressen, men vad gör han på nätterna? Bosch och Haller fruktar det värsta: att det här är en mördare som bara har börjat .

Medelbetyg: 3,5 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Prövningen :
2012-01-22 14:03
Jag tycker om Michael Connelly och har läst de flesta av han böcker. Men den här var nog den absolut sämsta av alla de böcker han skrivit. Den känns krystad och slutet är för all del fyllt med några vändningar, men de bidrar bara till ett enda stort antiklimax. Det blir med nöd och näppe en tvåa. En besvikelse.
Betyg 2
2012-03-07 17:45
Jag är av litet annan åsikt än Uffeman. Connelly lyckas rätt bra i den här senaste boken, eftersom dom 3 senaste böckerna innan varit något svagare.Connelly skriver dock alltid bra och håller relativt hög "lägsta nivå".
Här är upplägget ganska bra, med både Bosch och Haller på arenan.Det är klassiskt Connelly. En stor del av romanen utspelas igen i rättssalen,vilket kanske tidvis var litet segt. Intrigen var ändå ganska enkel men samtidigt spännande, inte för skruvad heller. Slutet var typiskt "överraskande". Visst har Connelly skrivit bättre böcker. Jag skulle placera den här i genomsnittet av hans produktion.Det blir en svag fyra.
Betyg 4
2012-07-30 09:17
Mycket bra som vanligt, lite svagt slut !
Betyg 4
2012-09-27 17:49
Det här tycker nog jag är den bästa boken med Haller. Den förra, Gatans lag, tyckte jag var sådär, fast det tror jag främst berodde på att Connelly klämde in Bosch som ngn slags statist i handlingen. Jag blev nog förorättad av hans vägnar helt enkelt. Men här för han vara med lite mer på riktigt, och ja - jag gillade det. Riktigt spännande lyckades det bli ibland också.
Betyg 4
Liknande böcker:
De tre friarna
 M. Sandemo
Hälsa till mamma
 S. Lindqvist
Jag tänker ofta på pin..
 M. Stalbohm-Stieger
Klippdockan
 R. B. Parker
Sherlock Holmes versus..
 A. Conan Doyle
De som dör först
 A. Marinina
Stjärnfall
 F. Mellvig
Liket i biblioteket
 A. Christie