bokrecensioner boktips

Pansarhjärta

Författare: Jo Nesbø
Genre: Roman
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789164203243


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

När man blir levande begravd i ett snöskred och bröstkorgen trycks så hårt samman av snön att lungorna inte kan fyllas, har man bara syret i ?blodet kvar att leva på. Det räcker i ganska exakt fyra ?minuter. Tillståndet kallas pansarhjärta.

Två kvinnor hittas mördade i Oslo, bägge har drunk?nat i sitt eget blod. Mysteriet som polisen står inför är att sticksåren i ansiktet på de döda har tillfogats från insidan av munnen.

Kaja Solness vid Oslopolisen skickas till Hongkong för att leta upp den man som är Norges enda specialist på seriemord. Den alkoholiserade polismannen har gömt sig någonstans i miljonstaden, på flykt från demonerna i ett tidigare mordfall, minnena av kvinnan han älskar och den kinesiska maffian. Hans namn är Harry Hole.

Högst motvilligt och tvärtemot ledningens uttryck?liga order drar Harry igång en egen utredning tillsammans med Kaja. De hittar snart ett tydligt samband: ett flertal personer, däribland de mördade kvinnorna, befann sig för en tid sedan på fjälltur och övernattade i samma stuga. Och en efter en mister de livet.

Medelbetyg: 4,22 (9 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Pansarhjärta :
2010-05-25 17:53
Så får vi då åter möta Harry Hole. Denne försupne och komplicerade man som jag inbillar mig att de flesta kvinnor i verkligheten skulle sky men som i böckernas värld blir en riktig kvinnomagnet.

Författaren vet att leverera. Boken är bra!!! Mycket tuff och tät intrig som måste ha krävt otroliga mängder fantasi och uppfinningsrikedom.

Läs och njut!
Betyg 5
2010-07-06 12:25
Först av allt, jag gillar den här Norske författaren eftersom jag så här långt inte har läst en enda dålig roman av honom. Det är således med stor förväntan man öppnar den senaste Harry Hole romanen. Och som vanligt när det gäller Nesbö, gör han inte mej besviken på en enda punkt.
Intrigen är lysande, Miljöerna är fantastiska och Hole är en fascinerande huvudperson.
Perfekt semesterbok.
Betyg 5
2010-08-14 13:11
japp, då har man njutit sig igenom en hole igen. kan inte säga annat än att nesbö är oöverträfflig i sin förmåga att gång på gång på gång byta riktning och få en att totlat tappat fattningen. genialiskt! underbart från början till slut! tack!
Betyg 5
2010-09-30 21:56
En mycket bra bok av Nesbö. Är nog den bästa Harry Hole boken jag läst.
Betyg 4
2011-05-27 19:50
Jag älskar verkligen antihjälten Harry Hole! Handlingen är riktigt otäck, och ohyggligt spännande, och den tar slut och börjar om på nytt gång på gång. Allt känns liksom klappat och klart, innan Nesbø trilskas och skruvar till det på nytt. Jag har läst samtliga Hole-böcker och de har bara blivit bättre och bättre. Frågan är hur länge till det kan hålla, för det här är nog den bästa bok jag läst!
Betyg 5
2012-08-09 12:32
En mycket bra och spännande bok , första boken av Jo Nesbö som jag läser.
Verkligen mycket bra och välskriven, nu måste jag genast läsa en till!
Betyg 5
2012-10-28 16:48
Tjock, välskriven och utan allt för många logiska luckor. Men ack så förutsägbar - Harry Hole super men reser sig, löser fallet men låter andra få äran, föälskar sig men rider ensam mot skymningen med blödande hjärta. Till och med Snömannen, från den förra boken, har en roll i den här. Och tyvärr kan man av slutet ana att det kommer minst ytterligare en bok med samma grepp.
Betyg 3
2013-04-15 16:15
En deckare med mycket sjuka tankar och handlingar. En psykopat som formats av sin barndom snärjer även in polisen i sitt nät.
Harry Holt har som i tidigare böcker problem med sin alkoholism.

Det är åtskilliga som mister livet i denna bok. De flesta blir själv medverkande till att de dör och på så sätt skaffar sig mördaren att alibi för tidpunkten.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Pansarhjärta
Liknande böcker:
Stormberget
 L. Marklund
Bedårarna
 S. Eklund
Mitt liv som man
 P. Roth
Jävla karlar
 A. Walden
Färden till västern
 W. Cheng'en
Rakbladstårar
 S. Cosby
Silverviken
 J. Moyes