bokrecensioner boktips

Doktor Proktors pruttpulver

Författare: Jo Nesbø
Genre: Humor
Ämnesord: humor
ISBN: 9789164202840


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

"Har du någonsin hört talas om en professor som försöker uppfinna ett pulver mot hösnuva och så visar det sig att han istället har uppfunnit ett pruttpulver? Nej, jag kunde väl tro det", säger doktor Proktor. Det är nämligen tämligen sällsynt. Åtminstone om det är ett pruttpulver som gör så att man med raketfart flyger rakt upp i himlen och skrämmer slag på alla kråkorna.

Doktor Proktor bor på Kanonvägen, granne med flickan Lise. En solig dag straxt före nationaldagen 17 maj ser Lise en flyttbil köra upp vid ett annat grannhus. In flyttar Bulle, en allt annat än vanlig pojke och dessutom alldeles ovanligt liten till växten.
Det blir början på en otrolig historia om förlorad kärlek, ruskiga anakondor, dystra fängelsehålor, skumma skurkar och inte minst: världens starkaste pruttpulver.
Medelbetyg: 4,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Doktor Proktors pruttpulver :
2011-03-19 15:28
Den handlar om Bulle (som bara är några decimeter lång) och Lise. Bulle flyttar in på Kanonvägen. Det är där han blir kompis med Lise. Sen träffar de Doktor Proktor. Han gör ett pruttpulver. Boken är väldigt rolig!
Betyg 5
2013-03-08 14:24
En charmerande bok om den lille, lille killen Bullen som blir vän med doktor Proktor och grannflickan Lise. Tillsammans säljer de pruttpulver som doktor Proktor uppfunnit. Men ett par elaka pojkar i samma gata ställer till ständiga problem. Inte nog med att de håller Bullen över dricksvattenfontänen utan de ser också till att doktor Prokter blir inspärrad. En del äventyr kommer att utspela sig i avloppsnätet där en jättelik orm finns.

Det här är en bok som fashinerar 6-7 åringar och får dem att sitta andäktigt och lyssna.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Doktor Proktors pruttpulver
Liknande böcker:
My Dad Wrote a Porno
 R. Flintstone
Vuxenkruxet
 T. Järvheden
Dickie Dick Dickens
 R. Becker
Drottningen i kassan
 E. Petersson
Tackar som frågar - Hi..
 J. Dielemans