bokrecensioner boktips

Huvudjägarna

Författare: Jo Nesbø
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, kärlek, spänning
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789164203465


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Roger Brown är om han får säga det själv Norges bästa och mest underbetalda headhunter, han har en alldeles för vacker hustru, en alldeles för dyr villa och måste därför stjäla alldeles för mycket konst för att kunna upprätthålla sin livsstil.
Clas Greve är den perfekta kandidaten till alla slags toppjobb, en man med både kvinnotycke och en Rubensmålning i hundramiljonersklassen. Om Roger Brown får tag på den målningen är hans ekonomiska problem lösta och hans hustru Diana kommer vara honom evigt trogen.
Diana vill ha sitt konstgalleri. Och ett barn.
Alla vill ha något. Ingen får det gratis. Inte utan att gå över lik. Någons huvud kommer rulla i den jakt som börjar.

I augusti 2011 går filmen Headhunter (som bygger på Huvudjägarna) upp på biografer över hela Skandinavien.
Medelbetyg: 3,58 (12 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Huvudjägarna :
2011-01-26 20:03
Recension av Jo Nesbøs bok Huvudjägarna

Boken är utgiven på Piratförlaget 2011 och innehåller 283 sidor.

Jo Nesbø är en av nordens mest framgångsrika författare. Hans kriminalromaner om Harry Hole finns idag utgivna i över fyrtio länder. Bara i Sverige har böckerna sålt i över 850 000 exemplar under de tre senaste åren.
Filmen som bygger på Huvudjägarna kommer på biograferna i augusti 2011 över hela Skandinavien.

Handling: Berättelsen handlar om en av Norges främsta headhunter Roger Brown. Roger Brown berättar själv i jagform vad som händer. Roger har en vacker hustru som kräver dyra saker. En vacker villa i Oslos bästa område som egentligen är alldeles för dyr. Hon vill ha en konstateljé också på bästa område. För att kunna ge henne allt detta måste han stjäla dyrbar konst. De stora företagen och ledande koncernerna som behöver tillsätta nya ledande personer vänder sig till Roger Brown för att han ska intervjua dem. Då passar Roger Brown på att förhöra dem om de äger dyrbar konst, och när det passar åker Roger dit och byter ut tavlorna. Allt fungerar bra tills en viss Claes Greve kommer in i hans liv. Roger Brown får reda på att Claes Greve äger en Rubens värd ca 100 miljoner. Om Roger får tag i den kan han ge allt som hans hustru önskar sig.
Nu är inte Claes Greve den bästa personen att jobba med. Efter att de blivit bekanta blir livet en jakt på liv och död, där allt är tillåtet.
Flera mord och identitetsförväxlingar sker. Våldsamma jakter som slutar helt oväntade. Slutet känns väldigt märkligt och det leder nog till många funderingar.

Jo Nesbø har aldrig tillhört mina favoritförfattare. Tycker ofta att han har med för mycket oväsentligt ”prat” och handlingarna är också långdragna. Denna bok föll mig inte heller i smaken. Mycket ”prat” och det tog lång tid innan någon spänning kom. När så äntligen det började hända något, så blev det för mycket av det goda och handlingen kändes väldigt orealistisk. Även slutet var mycket komplicerat. Tyvärr kommer inte Jo Nesbø högre upp på min författarlista efter att jag läst denna bok.

Betyg 2/5 Kristina Simar 2011-01-25 (6) www.kristinasimarlektor.se
Betyg 2
2011-02-04 14:29
Den här gången får vi klara oss utan Harry Hole eftersom detta är en fristående bok sidan om Harry Hole-serien.

Det är en mycket bisarr historia. Tät intrig, mycket fantasifull story, högt tempo. Stundom är den mycket grov och jag kan tänka mig att det är väldigt bra stoff att göra film av. Ska bli kul att se filmen senare i höst!
Betyg 5
2011-05-27 19:40
Här har Jo Nesbø ofint nog övergivit Harry Hole, och egentligen gillar jag inte alls storyn. Roger Brown är inte direkt en huvudperson i min smak, jag föredrar nog människor som någotsånär håller sig inom lagen. Men Nesbø kan konsten att hitta på en bra story, och jag anser att han är en lysande berättare. Bokens slut gjorde mig först helt förvirrad, innan jag insåg att jag - sannolikt helt enligt författarens manus - tillåtit mig att dra en del förhastade slutsatser. Ja, det ÄR trots allt en mkt spännande bok, och det för mig oväntade slutet lyfte boken från en trea till fyra.
Betyg 4
2011-10-22 00:00
Jag höjer denna Nesbö till de högsta av skyar. Med eller utan Hole så är hans berättande helt genialiskt! Är min i särklass favoritförfattare, all time! Enjoy!
Betyg 5
2011-12-23 15:30
Har mycket svårt att se storheten hos Jo Nesbo. Pratigt, icke trovärdiga dialoger, som t.ex i slutet av boken mellan huvudpersonen och hans fru, drar ned intrycket av hans böcker rejält. Tycker annars att boken började bra, men borde ha kunnat fullföljas bättre. Med knapp nöd en trea här.
Betyg 3
2012-03-05 18:02
Roger Brown är en Headhunter som hjälper företag att få bra chefer och han stjäl tavlor för att ha råd att leva som han önskar.
Rogers fru Diana vill ha barn, men det vill inte Roger. Sen dyker det ultimata tillfället upp som kan lösa alla problem.
Det är en helt galen och bisarr historia, men den är rätt underhållande. Nesbø får ändå ihop det bra på slutet tycker jag.
Betyg 3
2012-08-15 11:07
Mycket snabb och bra bok !
Betyg 4
2012-10-27 14:28
Här blandas allt - mord i långa banor, osannolika händelsekedjor, konststölder som extraknäck, otrohet, en intrig så invecklad och otrolig att inte ens en thrillerfantast kan tycka det är kul. Och vad ska då jag tycka? Ja, det är väl lätt att förstå?
Betyg 2
2013-04-20 18:59
Roger Brown är på jakt efter de bästa chefsämnena till de företag som ger honom uppdrag. Hans fru Diana vill att Roger ska föreslå Clas Greve, en man som hon anser vara perfekt till ett visst företag. Roger Brown som även är taveltjuv börjar ana att hans fru och Clas Greve har ett förhållande. Detta efter att vid en tavelstöld i Clas Greves hem funnit bevis på att Diana varit där.
Det blir en ganska mord-rik historia där mycket osannolikt inträffar men allting vävs tillsammans till en mycket bra berättelse.
Betyg 4
2013-07-25 09:14
Den skandinaviska deckarscenens häftigaste satsmelodi? Ja, kanske.

"Huvudjägarna" är en spektakulär spänningsroman och Nesbö flätar flitigt samman några historier till en ganska invecklad knut. Tempot är förhållandevis högt och till sist känns det mer som ett filmmanus. Det är våldsamt och intensivt i överkant.

Sammantaget häftig underhållning.
Betyg 4
2014-04-16 13:25
Snabb, lättläst, enkel intrig, spänning, några svängar - ja... vad mer finns det att säga?
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Huvudjägarna
Liknande böcker:
Röd signal
 J. Brännström
Dödsdansen
 M. Grund
Dödsdansen
 M. Grund
Blickfångarna
 M. Kallentoft
Öster om avgrunden
 T. Engström
Mirakelkammaren
 A. Kim
Samanthas svåra val
 K. Daniel
Ond tro
 A. Bailey
Vad hände med Barry?
 J. Lowery Nixon