bokrecensioner boktips

Djävulsstjärnan

Författare: Jo Nesbø
Genre: Roman
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9789174295573


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En värmebölja har drabbat det semesterlugna Oslo. Hettan har lagt sig som ett lock över staden och det har inte regnat på flera veckor. I en lägenhet vid Vår Frelsers Gravlund börjar det att läcka från taket i etagevåningen. Det droppar rakt ner i en kastrull med potatis i våningen under. Det ser ut som små, svarta klumpar i det kokande vattnet.
Samtidigt - i sin lägenhet på Sofie gate - ligger kriminalkommissarie Harry Hole helt utslagen. Han är berusad, övergiven och uppsagd. Han har svikit alla sina närmaste i sin fanatiska men misslyckade jakt på att avslöja Tom Waaler - en kollega han misstänker ligga bakom en smugglarliga med flera mord på sitt samvete.
Harry Hole väcks ur sin fylla av ett telefonsamtal. Det är hans chef. En kvinna har hittats mördad - skjuten och med ett avklippt pekfinger. I hennes närhet finner man en femuddig röd ädelsten. Harry Hole har fått sitt sista uppdrag. Han ska lösa fallet tillsammans med den enda andra kriminalkommissarien som inte är på semester: Tom Waaler. Temperaturen i Oslo kommer garanterat att höjas under de kommande dagarna.

Medelbetyg: 3,82 (11 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Djävulsstjärnan :
2004-12-06 07:46
Detta är en otroligt bra och spännande kriminalhistoria. En av de bästa som jag har läst på länge.

Språket flyter på bra, handlingen är mycket väl uttänkt och genomarbetad och som läsare blir man överraskad på ett positivt sätt. Det finns en del sidospår men de är lätta att hålla isär och springer inte iväg från huvudhandlingen och allting knyts vackert ihop på slutet. Just när man tror att man vet så händer något oväntat.

Mycket bra och läsvärd! Norrmännen kan!
Betyg 5
2006-06-20 10:16
En seriemördare härjar i sommarheta Oslo. Bäst i början, sen blir boken lite småtrist.
Betyg 3
2008-12-10 10:54
Den här var mycket bra - men den höll inte ändra fram.
Betyg 4
2010-08-18 15:18
weee, vilken höjdarbok! allt möjligt händer, -som vanligt. helt underbar!
Betyg 4
2012-06-30 23:05
En spännande berättelse. Den rymmer så mycket, mord, alkoholproblem, vapensmuggling m.m. Att huvudpersonen Harry Holt klarar att fungera över huvud taget känns lite underligt då han sov så lite. Men i deckare är ju ofta huvudpersonen lite som en stålman. Mycket bra bok.
Betyg 5
2012-08-13 10:24
Lite seg ! Inte något Pansarhjärta !
men blev mycket bättre mot slutet.
Betyg 3
Liknande böcker:
Mamma i soffa
 J. Virdborg
Quichotte
 S. Rushdie
Nej och åter nej
 N. Lykke
Misstagens bok
 S. Bjerg
evangelium enligt pantera
 h. linderholm
Renoveringsobjekten
 E. Åhman Owetz
Nattavaara
 T. Engström