bokrecensioner boktips

Gengångare

Författare: Jo Nesbø
Genre: Deckare
ISBN: 9789164203809


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Gengångare är den nionde boken om kriminalkommissarien Harry Hole. Bokserien har översatts till 45 språk, fått mängder av priser och utmärkelser och sålts i tolv miljoner ex.
Harry Hole kommer tillbaka från Hongkong efter tre år. Han återvänder med ett enda ärende: att undersöka ett i praktiken uppklarat mord i narkotikamiljö eftersom han vägrar tro att polisen gripit rätt gärningsman.
Han får snart träffa den misstänkte mördaren. Det är en pojke på arton år som han inte har sett på länge och knappt känner igen: Oleg, sonen till Harrys stora kärlek Rakel.
I Oslo har polisen samordnat en stor insats mot narkotikaförsäljningen på gatorna och lyckats minska heroinet kraftigt. Men i dess ställe har fiolin dykt upp, en drog som ger färre dödsfall men är desto mer beroendeframkallande.
Det som från början såg ut som ett vanligt drogrelaterat mord växer till en omfattning som Harry inte kunnat förutse. Ett välorganiserat, våldsamt och väldigt farligt nätverk styr Oslo med järnhand. Ingen vill komma i deras väg och ingen vill avslöja något om dem eftersom det sker med livet som insats.
Men alla spår pekar i en riktning - mot mycket högt uppsatta personer i staden.
Medelbetyg: 3,5 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Gengångare :
2012-09-05 15:09
Mycket Mycket Bra!
Betyg 5
2012-10-24 21:41
Ganska välskriven. Ganska trovärdig. Ganska säker komposition. Ganska spännande. Ganska lång. Och ganska säkert den sista Harry Hole-thriller jag läser.
Betyg 3
2013-04-19 16:58
Harry Hole har lyckats avstå helt från sprit några år och har stärkt sin kropp. När han kommer tillbaka till Norge så börjar han känna suget efter alkohol igen. Livet känns hårt då pojken som han nästan betraktar som sin egen son sitter häktad för mord på en knarkare. Harry Hole upptäcker snart att han är hett villebråd. Nu jagar han inte bara mördare och knarkkungen utan får själv se upp för alla som är ute efter honom.
Precis som i tidigare böcker så kantas Harry Holes väg av döda personer.
Boken har ett bra upplägg och är läsvärd.
Betyg 4
2014-06-11 23:27
Efter att ha njutit av Huvudjägarna och hört en hel del gott om karaktären Harry Hole var det med höga förväntningar jag tog mig an denna tegelsten till deckare.

Osmart. Jag menar att det förmodligen var ett dåligt titelval.
Det är gediget och intrikat, välskrivet och spännande. Men.

Det är trots allt en deckare i en deckarserie, och det blir mainstream. Hur mycket har vi inte läst om mord och poliser som arbetar utan bricka? Det ger mig kort sagt inga bestående intryck.

Det som stör mest är den utdragna och komplicerade finalen. Hade boken varit hundra, eller två hundra sidor kortare hade jag nog uppskattat den mer.
Betyg 3
2015-03-24 12:23
Väldigt intressant och man vill bara läsa vidare om hur spännande boken är. Dock kan den bitvis vara ganska seg och oengagerad. Jag vill ha lite mer action.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Gengångare
Liknande böcker:
Arnes julhelvete
 C. Olséni
Den som offrar sig
 S. Ventus
En otrogen man
 P. Hammesfahr
Hermelinleken
 A. Richter
Häxans död
 C. Barling
Stilla vatten
 N. McCrery
En fråga om skuld
 F. Fyfield