bokrecensioner boktips

Sonen

Författare: Jo Nesbø
Genre: Deckare
Ämnesord: mord
ISBN: 9789164204363


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Sonny Lofthus är en professionell syndabock. Han erkänner andras brott och sonar deras fängelsestraff mot dagliga heroindoser. Han har suttit på Norges mest flyktsäkra fängelse i tolv år när han får höra något som förändrar allt. Sonny rymmer från fängelset. Och han har mycket att hämnas.
För Sonny kom livet att förändras när han var sexton år och hans far en av de bästa brottsutredarna någonsin sköt sig själv till döds. Fadern efterlämnade ett brev där han erkände att han var i händerna på heroinligor och människohandlare. Sonny liv rasade samman och han blev narkoman.
I Sonen skildrar Jo Nesbø än en gång ett Oslo i de mörkaste toner, där de mäktiga inom politik, näringsliv, polis och domstolar sätter sig över lagen.
Jo Nesbø är en av världens mest lästa kriminalförfattare.
Han har sålt 25 miljoner böcker över hela världen och har toppat New York Times bästsäljarlista. Han har bland annat skrivit den internationella succéserien om Harry Hole och barnböckerna om Doktor Proktor.
Sonen är Jo Nesbøs tolfte thriller.
Medelbetyg: 4 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Sonen :
2015-03-03 16:44
Mycket bra !
Betyg 5
2015-08-15 12:31
Det ska erkännas att jag påbörjade denna bok med ett visst mått skepsis - jag är inte direkt en deckarläsare. Men boken och dess gradvis mer komplexa handling växte under resans gång, och Nesbø tycks enligt min mening även undvika alltför många deckarklichéer som annars brukar avskräcka mig från genren. Bitvis går berättelsen på sparlåga, och avslutningen är jag både nöjd och inte nöjd med, men sammantaget är det (ur min synvinkel) en förvånansvärt bra kriminalroman med mycket berättarglädje.
Betyg 4
2016-05-08 07:38
Efter en ganska komplex och lite rörig början, med många personer och dramatiska händelser, blir slutet mycket bättre. Mycket blod och våld drar ner totalbetyget för mig.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Sonen
Liknande böcker:
Den tysta fågeln
 P. Mohlin
Fruset guld
 C. Börjlind
Iskall sol
 L. Sigurðardóttir
Hör mig viska
 M. Kallentoft
Det tyska huset
 A. Indridason
Akrobaten
 A. Sundkvist
Mörkare än midnatt
 M. Connelly
Mord i Bohuslän
 S. Blomberg
Offer 2117
 J. Adler-Olsen