bokrecensioner boktips

Frälsaren

Författare: Jo Nesbø
Genre: Roman
ISBN: 9789174295511


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En man blir ihjälskjuten under Frälsningsarméns konsert, mitt i julstressen på Oslos mest kända gata. Brottet är obegripligt, vem vill se frälsningssoldaten Robert Karlsen död?
Bildupptagningar från platsen pekar ut en misstänkt, men polisens identifikationsexpert förvirras av att ansiktet förändrar sig från bild till bild. Snart visar det sig att man har att göra med en ansiktslös torped, känd som Lilla frälsaren under Balkankriget.
Att Robert Karlsen och Frälsningsarmén skulle ha något mörkt i sitt förflutna förefaller osannolikt, men Harry Hole och hans kollegor nystar långsamt upp en historia som leder dem in i Oslos mörka nattvärld. Genom stadens bistra vintergator går den andlöst spännande jakten på mannen utan ansikte. Och det är bråttom, för det är tydligt att mördaren inte har avslutat jobbet än.

Medelbetyg: 4,22 (9 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Frälsaren :
2007-08-04 19:31
Återigen en underbart härlig bok om polisen Harry Hole. Bra intrig, spännande. Läs den!
Betyg 5
2008-04-05 14:52
Spännande historia, intressant persongalleri som leder till inlevelse med personerna. Bra miljöskildring av Oslo (såvitt jag kan bedöma) men jag ser staden och platserna framför mig. Alltid extra intressant när religiositet och brotttslighet sammanförs. Kommer att läsa mer av Nesbö, detta var min första.
Betyg 4
2010-08-14 17:37
ojojoj, det här var boken som fick mig förstå nesbös kommande storhet. en genialiskt skriven deckare, innehåller allt som sig bör.
Betyg 5
2012-08-28 10:24
Mycket Mycket Bra !
Betyg 4
2013-04-08 19:55
I denna bok får Harry Hole verkligen en intrig att klara upp när en frälsningssoldat blir skjuten. Det visar sig att fel person blivit mördad och mördaren gör allt för att finna rätt person. Flera personer kommer att mördas och den stora frågan blir om det handlar om samma mördare.
Boken beskriver en del av kriget mellan bosnier och serber och hur det format en person som sen väljer att bli yrkesmördare för att få ihop ett kapital.
Frälsningsarmen och dess strikta levnad utåt sett visar hur barn i religiösa hem kan få svåra psykiska skador som följer dem sen även i vuxen ålder.
Boken tycker jag är mycket bra.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Frälsaren
Liknande böcker:
Syster Josephine
 J. Traynor
Allegro Pastell
 L. Randt
Svarta Änglar
 R. Chance
Skamgrepp
 M. Crichton
Skamgrepp
 L. Joelson
Drömmen om Ngong
 L. Hagerfors
Framåt natten uppklarn..
 L. Hagerfors
Natten
 S. Gordan