bokrecensioner boktips

Lutherska badet

Författare: Unni Drougge
Genre: Roman
ISBN: 9789176070864


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

”Tänk vilka vackra barn ni skulle få”, tjatar Barbaras mamma.
Fast hur skulle det gå till? Barbara, 46-årig psykoterapeut som mäter 183 cm i strumplästen, har för länge sedan gett upp hoppet om att hennes vackre man Björn ska vilja bli pappa. Han vill inte dela Barbaras uppmärksamhet med någon annan, det räcker väl alldeles utmärkt med bara de två i soffan framför videon?
Och för den delen har Barbara annat än bebisar att tänka på. Zeppo, till exempel, den döve poolvakten på Sicilien som blev hennes livs hittills enda otrohet. Eller Farton, den nya sekreteraren på mottagningen som förvrider huvudet på alla män. Och Ulla, kvinnan på Lutherska badet som hostar fram bittra cynismer om det opålitliga manssläktet.
Plötsligt tycks Barbaras välordnade tillvaro förvandlad till ett inferno av obesvarade frågor. Och varför kommer aldrig mensen...?


Medelbetyg: 3,6 (10 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Lutherska badet :
2004-05-16 22:06
Jag gillade den här boken! En mycket stark trea får den av mig. Huvudpersonen heter Barbara och berättelsen utspelar sig i badhuset, på hennes jobb och i hennes familj. I början gillade jag mest avsnitten som utspelade sig i Barbaras familj, men efterhand kom jag att gilla de andra avsnitten mer och mer. Och mer. Intressant hur författaren får ihop det på slutet. Bokens slut har bara lite för sötsliskig karaktär, till och med för mig som gillar sliskiga slut. Bra bok!
Betyg 3
2004-07-19 12:53
Nja, kanske att jag hade för stora förväntningar på den här boken efter att ha läst Slyngstad Events som jag tyckte var både slagfärdig och smart.... Jag tycker inte att det här känns trovärdigt. Det är en lättsam och trevlig och så smått rolig bok att läsa, men det inramas av nåt gulle-gull som jag inte fattar varför Unni Drogge har lagt dit. Nix, jag gillade boken för stunden men den gav mig ingen större läsupplevelse.
Betyg 3
2004-10-06 10:35
Det är en rolig, spännande men också allvarlig bok om mänskliga relationer.
Betyg 4
2004-11-16 16:44
En klockren bok av Unni. Tycker denna är den bästa hon skrivit av de jag läst hitintills. Jag blev bara på så bra humör av att läsa den.
Betyg 5
2005-08-19 15:33
Hej
Ganska hyfsad nutidsbok om relationer. Otrohet, kärlek, moderskap och vänskap.
Unni Drougge skriver bra, men historien i sig är inte mer än sådär. Boken är iallafall läsvärd.

Betyg 3
2006-06-30 14:08
Det här är en varm berättelse om Barbara, hennes man, hennes arbetskamrater och hennes släktingar. Berättandet sker i snabbt och rappt tempo. Jag vet ingen som har en sådan svada som Unni Drougge! Hon är underbar att läsa och den här boken var ju nästintill rumsren för ovanlighetens skull!

En mycket trevlig feel-good-roman!
Betyg 4
2009-10-24 11:09
En mysig historia. Jag gillar hur problemen mellan Barbara och Björn framställs och jag gillar Barbaras klienter. Drougge är bra på att beskriva roliga karaktärer. Blir lite besviken på slutet - känns som om författaren försöker för mycket. Läsvärd bok.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Lutherska badet
Liknande böcker:
Två människors rike
 A. Wahlgren
Ormens år
 U. Ewerman
Läget under kontroll
 G. C-O Claesson
Små bitar av lycka
 A. Østby
Äkta kärlekar
 T. Jenkins Reid
Smartare smalare snygg..
 G. Furumark
Bye bye äppelpaj
 A. Eklund Lykull
Åh William
 E. Strout