bokrecensioner boktips

Boven i mitt drama kallas kärlek

Författare: Unni Drougge
Genre: Roman
Ämnesord: kärlek
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9789176070918

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Unni lever ensam med sina fem barb. Hon har landat i tillvaron efter en uppslitande skilsmässa, är etablerad som författare, flitigt anlitad som föreläsare och har många vänner. Så träffar hon Niclas, och det blir besinningslöst förälskade. Han är ung och vilsen, men Unni stöttar honom-hon anar bara inte till vilket pris. Utåt är det ett lyckligt par, men hemma är tillvaron helt annat än idyllisk. Hon reser runt i Sverige och föreläser om mäns våld mot kvinnor men lever själv i ett misshandelsförhållande. Samtidigt som hon hjälper Niclas att bygga upp en framgångsrik karriär som litterär agent offrar hon sin egen. Niclas svartsjuka styr snart hela hennes liv. Bit för bit släpper hon taget om det viktigaste hon har: barnen, vännerna, skrivandet...

Utdrag ur boken:
Men när jag fick syn på dig den gången blottade jag mitt underliv av ren instinkt
Medelbetyg: 4,17 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Boven i mitt drama kallas kärlek :
2008-08-31 17:50
Unni Drougge har alltid varit min favorit författare så det var en självklarhet för mig att kasta mig över Boven i mitt drama kallas kärlek. Detta är inte bara en bra bok utan den är helt unik, jag har aldrig läst något som är så naket, så ärligt att det blir fult och sen vackert igen. Unni har gått igenom ett helvete med den bok delar hon med sig av sin styrka till sina medsystrar.
Betyg 5
2009-01-07 22:37
Min första bekantskap med Unni Drougge. Boken var praktisk omöjlig att lägga ifrån sig.
Något så självutlämnande har jag aldrig läst. Jag blev väldigt gripen och det gjorde nästan ont att läsa vissa delar. Men jag kunde inte för mitt liv förstå varför Unni blev kär i Niclas överhuvudtaget, och ofta kom frågor om hur hon kunde göra så mot barnen.
Jag beundrar Unni Drougge för hennes öppenhet och anser att det en viktig bok för alla som levt i ett misshandelseförhållande. Att sätta betyg på den är dock svårt. Boken är för lång, ibland slarvigt skriven, men det finns ett driv i berättelsen och sonnens inlägg är intressanta.
Jag valde mellan en stark trea och en svag fyra.
Betyg 4
2009-02-16 16:14
Gripande och självutlämnande. Jag fattar bara inte varför hon inte stack långt innan.
Betyg 4
2011-11-15 14:11
Tittih: det är väl precis det som boken vill förklara...
Betyg 4
Liknande böcker:
Kirke
 M. Miller
Spärrad gräns
 G. Gränström
Amado Mio
 P. Pasolini
Fiskande kattens gata
 J. Földes
Vända hem
 Y. Gyasi
En doft av jasmin
 E. Nord
Här är vi
 G. Swift