bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Andra sidan Alex
Boven i mitt drama kal..
Fällan
Förkunnaren
Hella Hells bekännelser
Heroine
Jag, Jag, Jag
Kärlek ända in i döden
Lutherska badet
Meningen med män
Regnbågens tid
Slyngstad Events
Liknande böcker:
Muralgranskaren
 D. Nessle
Tjocka tanten rockar fett
 H. Wahl
Stora fräckisboken
 B. Karlsson
Annons-flickan från Od..
 J. Skeslien Charles
Martins bästa - och sä..
 M. Timell
Visst är det härligt a..
 R. Fuchs
Feng Shui för katter
 R. Jay
Mästerliga missar
 S. Pile
Svea Hunds limerickar
 H. Alfredson
Rosa rummet eller oper..
 H. Alfredson

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerBluffen

 
Författare: Unni Drougge
Genre: Humor
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789186649111
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Någon försöker döda Sveriges mest bästsäljande författaremed en penna på bokmässan i Göteborg. Dekadenta,överviktiga skandaljournalisten Berit Hård råkar filmaattentatet. Med rått sinne för underhållningsvärdet hos enmediebransch i kris inleder Unni Drougge spänningstriloginmed Berit Hård som centralfigur."(...) hennes drastiska humor är en bristvara i det normalsvenskadeckarträsket."AFTONBLADET"Unni Drougge synar bluffen. Rivigt, rått och rakt pårödbetan."YSTADS ALLEHANDA"Boken är skriven på ett fräckt och frejdigt språk. Det kangnistra om formuleringarna. Det ångar om sidorna."GEFLE DAGBLAD"... en vild historia där kultur- och mediavärlden kölhalaspå ett sätt som Sverige inte sett maken till sedan Strindbergvar i farten."BORÅS TIDNING"En romanhjältinna som jag blir väldigt förtjust i, nästanmot min vilja."BOKHORA"Det är omöjligt att inte bryta ihop av förtjusning övernidbilden av de hybrishöga pondusgubbarna."EXPRESSEN

Medelbetyg: 3,5 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Bluffen :


bonadea 2015-10-04 08:33
Jag älskar Unni Drougge och har läst alla hennes böcker, hon har en egen stil och ett språk att man hör hennes röst genom alla hennes böcker. Bluffen är inte rakt igenom en typisk Unni Drougge bok, men det som är typiskt Drougge att hon vågar hänga ut kända människor i sina böcker. I Bluffen är det Leif G.W Persson och Jan Guillou som blir offer för Unni, två män som har gått hårt åt i media mot Unni tidigare. Är Bluffen en hämnd bok? Man kan ha åsikter om det är rätt eller fel hur Unni bär sig åt , men jag gillar Bluffen. Vet inte om jag hade tyckt boken är bra om det inte hade varit för att den just handlar om välkända namn, och att även Unni Drougge själv är en av karaktärerna i romanen. Men detta gör att Bluffen inte är en vanlig deckare , utan en satyr och karikatyr över dagens media värld. En små rolig bok, med högt tempo och kvicka dialoger .

Betyg 4

BlommigaBarbro 2016-12-16 18:36
Otroligt underhållande! Kan man annat än älska Berit?
Betyg 5

gun 2018-04-13 11:59
Det här är en humoristisk rapp bok. Frilandsjournalisten Berit får i uppdrag att bevaka en bokmässa. Men mässan får avbrytas när Jan Guillou plötsligt ramlar ihop efter att han fått ett nålstick i bröstet. På mässan finns också GW Persson och Berit får i uppdrag av denne att hålla koll på Unni Drougge. Det är mycket turer just runt dessa tre men mest av allt runt Berit. Berit med sin pytonorm som är bra att ha till hands ibland i trängda lägen. Det finns många tillfällen till skratt. Helt underbar att lyssna på.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Bluffen


  Köp boken som film på cdon: