bokrecensioner boktips

Hella Hells bekännelser

Författare: Unni Drougge
Genre: Roman
ISBN: 9789176070796


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En Lolita-historia med omvända förtecken om en medelålders reklambyrådrottning som i berättelsens slut döms till fängelse för det mest föraktade av brott. Allt föregås av en vansinnesfärd genom Europa; en bisarr kedja av händelser som aldrig behövt inträffa om bara hennes älskade förstått henne. Men hur skulle han kunna göra det? Han är ju bara en pojke på tretton.

Utdrag ur boken:
''Kanske skulle det räckt om bara föremålet för hennes brinnande åtrå hade förstått. Men hur skulle han kunna göra det? Han var ju bara en pojke på tretton.'' (skrivet av användare ''LadyRed'')
Medelbetyg: 4,18 (17 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Hella Hells bekännelser :
2004-05-01 20:03
Himla bra historia. Unnie skriver snabbt och fängslande som vanligt. Jag drogs flera gånger med i kärlekshistorien och tyckte att den var fin. Och sedan slog det mig plötsligt att den är fel. Eftersom den ju är olaglig. Men sedan glömde jag bort det och drogs med i kärlekshistorien. Och kom på att den var fel. Igen och igen. Scary.
Betyg 4
2004-06-28 21:15
mycket bra bok. lite skrämmande, men ändå väldigt väldigt bra.
Betyg 4
2004-07-26 19:28
En bra bok, men med ett ämne som är lite jobbigt att läsa om tycker jag. Jag satt och intala mig flera gånger om att det var en bok jag läste så att jag slapp känna mig äcklad av Hella Hells framfarande. Jag tycker precis som Annika att det ibland blir lite för mycket ingående beskrivningar om huvudpersonernas kärleksliv
Betyg 4
2004-08-23 20:21
Det här är en väldigt välskriven bok. Sättet att skriva är typiskt för Unni Drougge, rappt, vasst, och mycket detaljer. Hon har ett visst snedvridet feministiskt sätt att visa att det inte bara är män som behöver göra de onda gärningarna. Den här boken är ju en modern version av klassikern "Lolita" och som bäddad för diskussioner. T.ex. varför "Lolita" upprörde en hel värld när den kom på sin tid, medan Drougges bok knappt uppmärksammades (som jag minns det)?
Betyg 4
2004-10-06 10:34
Hella Hell är en fri pastisch på Vladimir Nabokovs Lolita. Humorn är påtaglig och miljöerna nutida. En Lolita-historia med omvända förtecken om en medelålders reklambyrådrottning.
Betyg 4
2005-01-03 14:07
Boken är bra och handligen är den typen man sugs in i..
Betyg 4
2005-07-29 11:07
blev tipsad om boken av en vän, då jag läst unnis tidigare böcker med uppskattning köpte jag den nästa dag.
det tog mig två dar att läsa ut den, bara det är ovanligt.
jag grät som ett barn på slutet (ännu mer när min vän upplyste om att det är en sann historia)
vilka jävla mäniskor det finns!

för att fatta mig kort: en omtumlande bok som upprör till bristningsgränsen.
Betyg 5
2005-09-10 23:22
Helt okej.
Betyg 3
2006-03-29 08:28
Detta är en bok som handlar om en drygt 40-årig kvinnas sexuella besatthet av pojkar. Hon känner en kraftig åtrå till Jocke, en pojke på 13 år. Jocke har en brokig barndom och trassligt hemförhållande och blir ett lätt byte för Hella. Han är givetvis sexuellt nyfiken och har inget emot att utnyttjas sexuellt av Hella - speciellt som hon överöser honom med sprit och dyra prylar. Hella inbillar sig att hon älskar Jocke och planerar att bli gravid med honom och att de ska gifta sig. Men någon kärlek från Jockes sida är det knappast fråga om.

Hella är totalt besatt och ignorerar sin egen dotter som är i princip jämnårig med Jocke.

Först när det är för sent gör Hella ett val mellan sin dotter och sin toyboy.

Boken är inte bara erotiskt berättad utan är rentav pornografisk i sina beskrivningar. Som väl är så är detta inte en sanna historia utan en uppdiktad roman av Unni Drougge. Boken är lättläst men man får akta sig så att man inte bara plöjer igenom den. Den inbjuder till eftertanke om man anstränger sig - den handlar trots allt om pedofili, ålderskriser etc.
Betyg 4
2006-12-19 00:31
Det här är en jätte bra bok, men dock väldigt obehaglig
Betyg 5
2009-12-22 00:38
En typisk Unni Drougge bok där man känner igen henne och hör henne i varje mening, och antagligen förundras man eller äcklas. Jag hör till de som älskar allt Unni skriver, hon är sveriges mest vågade, ärligaste och mest äkta kvinnliga författare.

Hella Hells är en sjuk historia som man inte kan sluta läsa, språket är rapp men smart, den enda nackdelen är slutet som kändes inte värdigt resten av boken, lite som om Unni ville plötsligt avsluta storyn utan att veta hur och gör det lite för drastiskt
Betyg 4
2016-12-16 18:34
En författare som jag har följt sedan debuten 1994 är Unni Drougge och jag har nu i ett flertal år gått och hållit utkik efter någon ny bok av henne (hon har inte författat någon bok sedan 2012). Som författare oavsett genre så lyckas hon med förmågan att alltid sticka ut från mängden med såväl språk som handling och hennes böcker har alltid lockat mig till skratt under läsandets gång samtidigt som det ibland har gått upp ett tvivel inom mig och fått mig att vända tillbaka en sida: "Läste jag verkligen rätt? Stod det verkligen så?"
Jag bestämde mig för att jag skulle läsa om en av hennes böcker och jag valde troligtvis den mest chockerande av de alla, Hella Hells bekännelser (2001)- en bok som kanske inte kunde ha skrivits idag när man gärna vill analysera ibland lite alltför mycket.
Hade Hella Hell varit en verklig person, så hade jag naturligtvis avskytt henne som pesten. Hella Hell, denna drygt fyrtioåriga skrupelfria affärskvinna som är en usel mamma till sitt enda barn och dessutom, detta kan man inte bortse från- pedofil. Ja, hon är pedofil. Hennes kärlek och besatthet av unga 13-åriga Jocke som hon tar med sig ut på en galen resa ner till kontinenten där de träffar på en samling, minst sagt- mycket udda individer- är egentligen mycket chockerande och hemsk.
Nu är dock tack och lov inte Hella Hell en verklig kvinna och jag kan då erkänna att jag inte annat kan än att älska och faktiskt heja på henne även när hon är som mest låg i agerande. Den här boken är fräck, galen, spännande, engagerande och vansinnigt underhållande. Som Göran Hägg skrev: Det totala tantsnusket. Som läsare har jag inte tråkigt för ett ögonblick och Drougges välformulerade språk är faktiskt briljant.
Jag tror att jag ska ta och läsa om den mycket underhållande trilogin om skandaljournalisten Berit Hård av henne så småningom också.
Ingenting för den pryda läsaren dock.
Toppbetyg från mig däremot!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Hella Hells bekännelser
Liknande böcker:
Två människors rike
 A. Wahlgren
Ormens år
 U. Ewerman
Läget under kontroll
 G. C-O Claesson
Små bitar av lycka
 A. Østby
Äkta kärlekar
 T. Jenkins Reid
Smartare smalare snygg..
 G. Furumark
Bye bye äppelpaj
 A. Eklund Lykull
Åh William
 E. Strout