bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Andra sidan Alex
Bluffen
Boven i mitt drama kal..
Fällan
Hella Hells bekännelser
Heroine
Jag, Jag, Jag
Kärlek ända in i döden
Lutherska badet
Meningen med män
Regnbågens tid
Slyngstad Events
Liknande böcker:
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon
Domaredans
 U. Durling

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerFörkunnaren

 
Författare: Unni Drougge
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, humor, spänning, sex, svart humor
Utgivningsår: 2013
ISBN: 9789186649210
 
Spänning:  7
Humor:  9

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


En folkkär artist som predikar om kärlek och förståelse men bränner Koranen. En högt uppsatt socialdemokratisk politiker som jagar väljare men inte kan hålla fingrarna i styr. En självhjälpsbransch som hyllar lyckan men där allt bara handlar om pengar.

Den här gången har Berit Hård, dekadent och överviktig skandaljournalist, hamnat i en riktig soppa. Efter att ha hoppat av arbetsförmedlingscoachens kramkurs får hon i uppdrag av konsultbyrån Lyckan att skriva ett stort personporträtt på artisten Lotuz af Love. Byrån Lyckan ägs av Stina, före detta tjackhora som efter succén med sin självbiografi är en populär lyckoguru. Plötsligt befinner sig Berit mitt i chakraträsket på ett ashram i Indien tillsammans med Lotuz och hans mystiska fästmö, och snart har hon dragits in i en rafflande historia som trots allt prat om kärlek och respekt handlar om det gamla vanliga: sex, pengar, makt och våld.

Med vass humor och satirisk udd går Unni Drougge loss på några av samtidens största fenomen i Förkunnaren. Boken är andra delen i trilogin om den oemotståndliga deckarhjältinnan Berit Hård, som inleddes med den uppmärksammade Bluffen.

Medelbetyg: 4,33 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Förkunnaren :


BlommigaBarbro 2016-12-18 22:12
Den här var till och med bättre än Bluffen. Skruvad och helt galen- i love it! Inget tråkigt och förutsägbart här inte. Rekommenderas varmt!
Betyg 5

gun 2018-02-08 11:04
Berit, journalist, finner sig plötsligt indragen i en en otäck härva där artisten Lotuz af Love verkar stå i centrum. Berit får åka med till Indien och upptäcker att det förkommer otillåten sex och även att droger finns i bakgrunden. Det är en hisnande berättelse som växer fram efterhand. Berit kommer att blir utsatt för påhopp och finner sig till sist nära dödens käftar. Det här är en spännande berättelse där en tigerpyton även huserar. Den tar upp hur lätt det är att få unga osäkra människor att följa en ledargestalt. Mycket bra.
Betyg 4

bonadea 2018-07-21 09:39
Jag älskar Unni Drougge! Jag älskade Bluffen och jag älskar Förkunnaren ännu mer!
Jag har läst allt av Unni Drougge och när jag hörde att hon skulle skriva en dekare så trodde jag hon har sålt sig och att det skulle bli en flopp.
Bluffen var underbar och att hon vågade ha med sig själv och andra svenska kändisar som hon drev med var genaliskt. Trodde inte hon kunde göra bättre med Unni kan allt då Förkunnaren är ännu bättre. Att man har nu lärt känna Berit Hård känns som om hon finns på riktigt.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Förkunnaren


  Köp boken som film på cdon: