bokrecensioner boktips

Förkunnaren

Författare: Unni Drougge
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, humor, spänning, sex, svart humor
Utgivningsår: 2013
ISBN: 9789186649210


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En folkkär artist som predikar om kärlek och förståelse men bränner Koranen. En högt uppsatt socialdemokratisk politiker som jagar väljare men inte kan hålla fingrarna i styr. En självhjälpsbransch som hyllar lyckan men där allt bara handlar om pengar.

Den här gången har Berit Hård, dekadent och överviktig skandaljournalist, hamnat i en riktig soppa. Efter att ha hoppat av arbetsförmedlingscoachens kramkurs får hon i uppdrag av konsultbyrån Lyckan att skriva ett stort personporträtt på artisten Lotuz af Love. Byrån Lyckan ägs av Stina, före detta tjackhora som efter succén med sin självbiografi är en populär lyckoguru. Plötsligt befinner sig Berit mitt i chakraträsket på ett ashram i Indien tillsammans med Lotuz och hans mystiska fästmö, och snart har hon dragits in i en rafflande historia som trots allt prat om kärlek och respekt handlar om det gamla vanliga: sex, pengar, makt och våld.

Med vass humor och satirisk udd går Unni Drougge loss på några av samtidens största fenomen i Förkunnaren. Boken är andra delen i trilogin om den oemotståndliga deckarhjältinnan Berit Hård, som inleddes med den uppmärksammade Bluffen.
Medelbetyg: 4,33 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Förkunnaren :
2016-12-18 22:12
Den här var till och med bättre än Bluffen. Skruvad och helt galen- i love it! Inget tråkigt och förutsägbart här inte. Rekommenderas varmt!
Betyg 5
2018-02-08 11:04
Berit, journalist, finner sig plötsligt indragen i en en otäck härva där artisten Lotuz af Love verkar stå i centrum. Berit får åka med till Indien och upptäcker att det förkommer otillåten sex och även att droger finns i bakgrunden. Det är en hisnande berättelse som växer fram efterhand. Berit kommer att blir utsatt för påhopp och finner sig till sist nära dödens käftar. Det här är en spännande berättelse där en tigerpyton även huserar. Den tar upp hur lätt det är att få unga osäkra människor att följa en ledargestalt. Mycket bra.
Betyg 4
2018-07-21 09:39
Jag älskar Unni Drougge! Jag älskade Bluffen och jag älskar Förkunnaren ännu mer!
Jag har läst allt av Unni Drougge och när jag hörde att hon skulle skriva en dekare så trodde jag hon har sålt sig och att det skulle bli en flopp.
Bluffen var underbar och att hon vågade ha med sig själv och andra svenska kändisar som hon drev med var genaliskt. Trodde inte hon kunde göra bättre med Unni kan allt då Förkunnaren är ännu bättre. Att man har nu lärt känna Berit Hård känns som om hon finns på riktigt.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Förkunnaren
Liknande böcker:
En bondes död
 N. Naseh
Islossning
 A. Dahl
Mörk flod
 D. Meyer
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai