bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Andra sidan Alex
Bluffen
Boven i mitt drama kal..
Fällan
Förkunnaren
Hella Hells bekännelser
Jag, Jag, Jag
Kärlek ända in i döden
Lutherska badet
Meningen med män
Regnbågens tid
Slyngstad Events
Liknande böcker:
Mormors val
 K. Branzell
De kommer att drunkna..
 J. Anyuru
1794
 N. Natt och Dag
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
Du tysta du glädjelika..
 D. Östlund
Sanning och skvaller
 C. Sittenfeld
Renoveringsobjektet
 E. Åhman Owetz
Flickorna i speceriaff..
 E. Åhman Owetz
Anna - Lisas val
 E. Åhman Owetz

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerHeroine

 
Författare: Unni Drougge
Genre: Roman
Ämnesord: filosofi, depression, hälsa, psykologi, kärlek, framtid, spänning, narkotikaberoende
Utgivningsår: 1998
ISBN: 9789176070154
 
Spänning:  4
Lärorik:  3

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Wenke är en framgångsrik ensamstående karriärkvinna i trettiofemårsåldern som arbetar med tv-dokumentärer. Hon står precis på branten till burnout när en kvinnlig konkurrent vinner det prestigefyllda Wallraffpriset och Wenke känner hur hon faller.

Hon kryssar mellan skönhetskirurgen och terapeuten men ingenting hjälper förrän hon oavsiktligt hamnar på ett möte för anonyma narkomaner. Helt oväntat blir hon djupt berörd av en man som just rest sig ur ruinerna av ett tungt heroinmissbruk. Mannen har en lysande karriär som jurist bakom sig och Wenke gör allt för att hjälpa honom på fötter.

Hon upptäcker att hon för sig själv länge dolt ett avancerat tablettmissbruk för att komma över sorgen efter sitt enda barn som hon förlorade tolv år tidigare. Den nye mannen i hennes liv fyller henne med all den närhet hon dittills saknat i sitt liv och de inleder en symbiotisk relation. Wenke drivs av en oemotståndlig vilja att förstå varför en så attraktiv och välutbildad karl sjunkit så djupt. Nyfikenheten tar henne allt närmare avgrunden och snart erbjuder hon sin kropp i pant för att förhindra att mannen återfaller i sitt missbruk.

Utdrag ur boken:
Hon låter honom injicera jungfrusilen i henne och med flit utvecklar Wenke ett svårt heroinberoende i tron att hon på så sätt lyfter korset från hans axlar.

Så småningom kommer hon i kontakt med en värld av knarksmuggling, prostitution och vapenhandel med förgreningar både uppåt i makthierarkierna och neråt till den organiserade undre världen.

Hon intalar sig själv att hennes resa genom heroinrusets hemligheter endast är ett researcharbete för en ny dokumentär och hon mister sitt jobb när hon låter filma vad hon upplever. Av en slump råkar hon stöta på en skandal där hennes chef är inblandad. Heroinet segrar över kärleken och Wenke har till slut inget annat att förlora än sitt liv.

Hon slår sig fri från drogberoendet, avslöjar den narkotikahärva hon kommit på spåren och får till sist tillbaks sitt liv. Det mesta är sig likt, men förhoppningsvis väljer Wenke i bokens slut att ta itu med de orimliga villkor som ställs på den urbana kvinnan.

Heroine är en mörk skildring med starkt humoristiska stråk. Den innehåller en detaljerad och mycket avskräckande beskrivning av heroinets rusupplevelse, biverkningar, tillvänjning, abstinens och det kraftiga ”suget”. Men förutom heroinberoendets helveten berättar romanen ingående om nutidsmänniskans sociala och sexuella misär.

OBS!!! Författaren har avrått känsliga personer från att läsa Heroine.


Medelbetyg: 3,44 (9 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Heroine :


LadyRed 2004-10-06 11:31
Det är verkligen svårt att rangordna hennes böcker! Då alla har varit så underbart bra & välskrivna! Jag tycker absolut att du ska läsa den som ligger 1:a på min lista "Heroine", det är den boken som många i min bekantskapskrets läst av henne & de flesta verkar ryckas med av!

Hård och frispråkiga stil. Hon har själv skrivit "Känsliga personer avrådes från att läsa Heroine.", bara det gör den än MER intressant *S*!!! LÄS LÄS LÄS!!! Särskilt ni som läst Unni`s andra böcker får ej missa denna hennes bästa!!
Betyg 5

koala_75 2005-02-02 17:09
Jag har läst boken men jag kommer inte ihåg vad den handlade om. Antingen säger det mycket om bokens innehåll eller mitt eget minne. Jag minns att det inte var en sidvändar bok och det var ingen AHA uplevelse. Men ämnet är bra och unni Drougge levererar ett bra språk Därför sätter jag en trea.
Betyg 3

Rosa 2006-05-23 10:01
Det är alltid intressant att läsa Unni Drougges böcker med tanke på hennes otroliga svada. Just den här boken tillhörde väl inte de bästa. Jag tyckte att handlingen var osammanhängande och jag förstod aldrig huvudpersonens (Wenke) egentliga motiv.
Betyg 3

Vendelay 2007-10-26 09:55
Det var ett tag sedan jag läste den här boken, men den har inte gjort något bestående intryck. Det tycker jag att en bra bok ska göra.
Betyg 2

Tistou 2011-12-04 15:21
Denna bok var lite äcklig med beskrivningar av hur knarkaren kände sig. Ibland ganska surrealistisk och lite överdriven också som en ond dröm.
Betyg 3

bonadea 2015-10-02 18:38
Läste denna bok i tonåren och fortfarande minns jag visa stycken ur boken ,så heroine lämnade djupa avtryck hos mig.
Betyg 4

gun 2016-11-08 17:47
Wenke sugs med i en himlastormande kärleksaffär med Loke. Han säger att han slutat med droger men ger gärna Wenke hennes första spruta. Wenke lever som i en berusande värld där sex är en viktig del. Men hon är också en grävande journalist och därför passar hon på att göra en artikel i hemlighet. Wenke upptäcker snart en annan värld där det finns kändisar på en sexklubb.
Språket är rått i den här romanen. Det som gör den intressant är att den skildras både ur Wenkes och Lokes synvinkel.
Betyg 3

BlommigaBarbro 2016-12-16 18:37
En väldigt härligt underhållande bok där det hela tiden händer något. Befriande ärligt skriven som vanligt när det gäller Unni Drougge! Jag lyssnade på ljudboken och kan enbart konstatera att Unni är en lika bra uppläsare som författare! Det blir en mycket stark 5:a i betyg från mig! Kan varmt rekommenderas!
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Heroine


  Köp boken som film på cdon: