bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Andra sidan Alex
Bluffen
Boven i mitt drama kal..
Fällan
Förkunnaren
Hella Hells bekännelser
Heroine
Jag Jag Jag
Lutherska badet
Regnbågens tid
Slyngstad Events
Liknande böcker:
Jul med Bob
 J. Bowen
Vitormen
 G. Falkås
Hjärtats innersta röst
 J. Sendker
Arthur
 M. Lindnord
Ett paket knäckebröd i..
 M. Malmström
Man nickar och säger hej
 P. Liebe-Harkort
Dans med vit hund
 T. Kay
Brev till Trinidad
 A. Idström
Systrar
 R. Brown
Kvinnorummet
 M. French

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
Klassiker


     

Meningen med män

 
Författare: Unni Drougge
Genre: Roman
Ämnesord: Humor
Utgivningsår: 1999
ISBN: 9789174370355
 
Spänning:  1
Humor:  8
Lärorik:  1

KÖP PÅ CDON.COM


Direktlänk till boken hos Bokus


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Annie och Hillevi är två neurotiska väninnor i medelåldern med tre barn vardera. När den ena är sambo är den andra singel och deras ständiga diskussion går ut på vad man ska ha karlar till. Singelkvinnan förordar sexuell frihet medan hon som befinner sig i tvåsamhet försvarar tryggheten i ett fast förhållande. Men ingen av dem är någonsin nöjd. När rollerna byts, byts också argumenten ut. Varje samtal mellan de två väninnorna mynnar ut i ett frustrerat missnöje över männen, vare sig det gäller deras frånvaro eller deras närvaro. Den frånskilda Annie påstår att hennes karriär blomstrar och att livet är som ett prunkande smörgåsbord. Hon avfärdar parförhållanden som fetmande, passiviserande, fördummande och depressionsframkallande. Det enda problemet hon har är konstant baksmälla efter alla blöta krognätter då hon spanar in lämpliga sängkammarobjekt.
(Skrivet av användare LadyRed)

Utdrag ur boken:
Den gifta Hillevi bakar bullar och snyter ungar dagarna i ända och ids inte lyssna på Annies ytliga svammel om bantning, kläder, knull och utseende. Hon tycker att Annie är en cynisk stackare som försummar sina barn. Hillevis enda problem är hennes man som tråkar ut henne till döds framför tv-n när han inte är ute och rumlar eller jobbar över till sent på natten.

Men när Hillevi får ihållande underlivsproblem anar hon oråd och blir ivrigt påhejad av Annie att ta ut skilsmässa. Annie ger väninnan sluga råd både under och efter separationen och snart är Hillevi en fri kvinna redo att göra en rivstart i sin avstannade karriär. I samma veva träffar Annie ”Mr Right” och flyttar bums ihop med honom. Plötsligt har hon en oändlig fördragsamhet med alla de olater hos den nye mannen som hon skarpt fördömde hos Hillevis exman. Raskt lägger Annie på sig tjugo kilo medan Hillevi tappar lika många.

Det ändlösa dividerandet vevar igång igen. Vad ska man ha de hankönade till?. Hillevi löser gåtan till sist. När kvinnor har det riktigt bra, när livet flyter fram som på räls, då behöver de friktion. De skaffar sig således ett problem – en man.

Kvinnor är problemorienterade och meningen med män är således att ge dem problem de kan älta tills de är utmattade och måste ta en paus. Men det dröjer sällan länge innan de på nytt känner sig redo för smutsiga fotspår i badrummet, kvarlämnat porslin med ingrodda rester, förstörda högtider, sömnlösa nätter, en svärmor, snarkanden, kvällstidningsprassel och konstant frustration.

Meningen med män är en dråplig satir i dialogform. Via e-post, telefonsamtal, brevväxling och barsnack utgjuter sig de två väninnorna om sitt eviga dilemma – att ha eller inte ha en man. Boken är hårt kryddad med burleska situationer, giftiga iakttagelser och frän galghumor, men mitt i den porlande cocktailen av tjejmiddagar, damtidningar och tantsnusk finns ett bittert stänk av den moderna kvinnans oupphörliga dilemma: vad får kärleken kosta?
(Skrivet av användare LadyRed)


Medelbetyg: 2,75 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Meningen med män :


ElinLeticia 2004-08-18 21:23
Två barndomsväninnor dryftar sina karlbekymmer över nätet, telefon och under barsamtal. Den ena har familj och barn men inget eget liv medan den andra är separerad ensamstående mamma som låter sin karriär och raggande på krogen komma i första hand. Båda upplever sig vara olyckligast. Genom en dråplig och bitande ironisk dialog får vi ta del av deras vardag och bekymmer. Och vad är egentligen meningen med män?!

Trovärdig svart humor kryddar denna typiska tjejbok. Den liknar delvis de alla singelböcker som florerat de senaste åren, men skiljer sig i det att den ironiserar överatt vara singel likaväl över att vara fast i ett förhållande. Jag tycker att boken var väldigt sursöt ända tills slutet som kändes väldigt förutsägbart. Jag ger denna bok en treaplus. Den är helt klart läsvärd, inte minst för Emma Hambergs roliga teckningar, men den höjer sig inte över medelmåttet.
Betyg 3

LadyRed 2004-10-06 11:03
Typisk tjejbok! Mycket mail & telefonsamtal, nästan endast detta!
Om 2 kvinnor! Singelkvinnan förordar sexuell frihet medan hon som befinner sig i tvåsamhet försvarar tryggheten i ett fast förhållande. Men ingen av dem är någonsin nöjd. När rollerna byts, byts också argumenten ut.
Betyg 3

bonadea 2016-12-19 21:25
Jag älskar Unni Drouge och läser allt av henne men Meningen med män är nog en av hennes svagare böcker.
Bara uppbyggd på mejl, telefon konversationer mellan två vänninor som beklagar sig över deras män.
Betyg 2

BlommigaBarbro 2016-12-25 11:28
Jag tycker mycket om Unni Drougge och hennes befriande sätt att skriva och dråpliga humör, men med det sagt så är det här definitivt inte hennes bästa bok. Okej, men alldeles för kort för att få högre betyg. Och så är det även någonting annat som saknas...
Betyg 3

Skriv egen bokrecension till Meningen med mänKÖP PÅ CDON.COM


 


Köp boken som film på cdon: