bokrecensioner boktips

Räven

Författare: Michael Connelly
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, psykologi, spänning
Utgivningsår: 2008
ISBN: 911301675X


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

1993 försvann den unga Marie Gesto oförklarligt efter att ha varit och ute handlat i ett av Hollywoods varuhus. Då man fruktade det värsta flyttades ärendet över från enheten för försvunna personer till mordroteln, där Harry Bosch tilldelades fallet. Men den 22-åriga kvinnan kom aldrig tillrätta, vare sig död eller levande, och det blev ett av Harry Bosch olösta fall.

13 år senare arbetar Bosch på avdelningen för ouppklarade fall då han får ett samtal från distriktsåklagaren. En man som anklagas för två bestialiska mord är beredd att träda fram och erkänna ytterligare ett flertal mord i ett försök att slippa dödsstraff. Ett av offren på hans "dödslista" är Marie Gesto.

Harry Bosch tar sig åter an fallet för att säkerställa att mannen som erkänt, Reynard Waits, inte ljuger för att rädda sitt skinn. I sökandet efter sanningen kommer Bosch allt närmare den person han letade efter för 13 år sedan. Men allt är inte som det verkar: Reynard Waits är en figur i ett rävspel som Bosch tvingas använda både insikt och list för att klarlägga. Hela hans polisidentitet får sig en rejäl törn när han inser att han och kollegan missat viktiga ledtrådar som kunnat förhindra flera mord.
Medelbetyg: 3,91 (11 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Räven :
2008-11-30 21:18
Michael Connelly är i högform igen med Räven,eller Echo Park på originalspråk. Säkerligen en av hans bästa Harry Bosch-romaner.Otroligt spännande,kristallklart berättande,träffande perfekt utmejslade persongestaltningar.Vänner av Harry Bosch blir knappast besvikna.
Betyg 5
2009-03-21 09:28
Bosch är underbar....
Dock har inte Connelly lyckats fullt ut.
Betyg 4
2009-07-21 21:44
Mmm..jag gillar Bosch, och här är han fantastiskt bra. En bra historia med politik och aggressioner på klassiskt bosch-vis. Slutet är lite lamt, men gillar det.
Betyg 4
2010-01-19 10:26
Jag hade hört så mycket positivt om den här boken, till och med Connelly själv tycker ju att det här är en av hans bästa böcker, men jag måste säga att jag är lite besviken. Jag gillar tvåstegsmetoden på avslutningen som han använde, men historien är ojämn. Ibland väldigt spännande, men allt för ofta försvinner drivet och energin. Vissa delar känns också aningen långsökta. Det är ändå en ganska hyfsad bok av en av världens bästa deckarförfattare!
Betyg 3
2010-12-23 13:05
jag gillade själva grundstoryn, den var spännande och när Bosch hittade kopplingar och samband med andra delar så blev det extra spännande. Jag blev dock lite trött på Connelly. Han gjorde det som många författare försöker; skapa som en filmscen. Det var alldeles för många kullerbyttor på marken mot mördaren för att det inte skulle kännas löjligt. så förutom slutet så var det en jättebra bok.
Betyg 4
2011-07-31 15:14
Spännande och bra bok om Harry Bosch som vanligt får jag väl säga.
Betyg 4
2014-04-23 02:30
För mig som älskar film så är det underbart att läsa Connellys böcker. Räven känns extra filmisk i sitt berättande och delar.

Spännande handling med karaktärer som engagerar.
Betyg 4
2014-05-31 18:28
Harry Bosch i högform när han försöker lösa ett gammalt mord. Spännande.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Räven
Liknande böcker:
En bondes död
 N. Naseh
Islossning
 A. Dahl
Mörk flod
 D. Meyer
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Det trettonde fallet
 Å. Edwardson
Ökenstjärna
 M. Connelly
Hellre vara djävulen
 I. Rankin