bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Blodspår
Brottets bana
City of bones
Den sista prärievargen
Det brinnande rummet
Det femte vittnet
Dockmakaren
Dödens stad
Echo Park
Fallen Angel
Fallen ängel
Fallet
Fallet avslutat
Framgångens pris
Fågelskrämman
Fällan
Gatans lag
Hotet
I lagens limo
Inte ett farväl
Månskugga
Mörk och helig natt
Mörkare än natten
Nattskiftet
Nio drakar
Liknande böcker:
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon
Domaredans
 U. Durling

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSvart eko

 
Författare: Michael Connelly
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
ISBN: 9172631678
 
Spänning:  9

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Efter en kontroversiell dödsskjutning har den hårdföre Los Angelss-polisen Harry Bosch suspenderats från centrala mordkommissionen. Istället sätts han på ett till synes enkelt fall: en uteliggare har hittats död i en gammal cementrör utanför staden. Men det visar sig att den döde är en av Boschs gammla krigskamarater, en ''tunnelråtta'' med uppgift att blåsa ut de underjordiska försvarssystemen under byarna i Vietnam. Och utredningen leder rakt in en brottshärva vars omfattning ingen kunnat ana.
Tillsammans med en kvinnlig FBI- agent - och motarbetad av sina egna kollegor - tar Bosch upp jakten på en mördare vars identitet även chokar honom.

Medelbetyg: 3,56 (16 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Svart eko :


valdemar 2004-04-03 11:54
En riktigt bra deckare. Connellys språk blir inte så pratigt som många andra deckarförfattare har en tendens att bli. Hans andra böcker är också spännande på ett otäckt sätt.
Betyg 5

Margut 2004-04-22 15:32
Det här är den första boken om Harry Bosch, och också den första jag läste i Bosch-serien. Jag måste säga att det började väldigt bra! Jag ser fram emot nästa bok!
Rekommenderas!
Betyg 5

Olof H 2005-10-28 02:30
Michael Connellys "Svart Eko" tilltalade mig genom sin igenkännande effekt. Att läsa Connelly är som att se en amerikansk polisfilm, fast bättre. Karaktärstyper och miljöer kändes igen från otaliga kriminalhistorier, utan att tappa realistisk skärpa eller sakna ett personligt författarskap. Vidare utgör boken en smart och väl utvecklad deckarintrig, kort sagt är "Svart Eko" en god läsupplevelse som inbjuder till att kasta sig över nästa del i serien om polismannen Harry Bosch.
Betyg 4

DavidGsson 2005-12-30 11:35
En bättre modern deckar i hårdkokt stil. Historien (dvs. nöten som skall knäckas) är bra men knappast något utöver det vanliga. Samhällsbeskrivningen och samhällskritiken lyfter dock boken. Krigshjältarnas sociala anpassningsproblem och kriminella tendenser beskrivs på ett kritiskt och nyanserat sätt. Även karaktärsbeskrivningarna gör på ett trovärdigt och nyanserat sätt.
Betyg 3

evalasse 2006-02-04 16:07
Jag är en enkel natur och har svårt att tycka om böcker med hjältar som far illa och blir hunsade och föraktade av överordnade. Känns bättre när jag kan identifiera mig med tuffingar som Jack Reacher (Lee Child).
Trots att boken är skickligt skriven kommer jag därför inte att läsa fler Harry Bosch-böcker.
Kanske borde jag istället uppsöka en psykolog.
Betyg 3

Kaj08 2008-02-13 15:24
Hyfsad amerikansk deckare som koncentrerar sig på mordgåtan. Inga onödiga sidoberättelser som det så ofta är i svenska och en del engelska deckare. Connellys böcker blir ändå långa och för den delen ändå inte alltför segdragna. Den hårda miljön i L.A verkar trovärdig och intressant att få en inblick i det amerikanska samhällskritiken som Connelly smyger in i sina böcker.
Betyg 3

sebastian29 2009-03-31 20:14
En rafflande historia, lite seg till en början men bra och smart skriven deckare som aär väl värd att läsa...
Betyg 4

Uffeman 2010-02-22 12:44
Connellys debutroman får en trea av mig. En hyfsad start, ett svagt mittparti och en stark finish gör att det inte kan bli bättre. Just den avslutande delen räddar boken från ett sämre betyg. Tyvärr faller Connelly för frestelsen att överdriva, vilket han gör i vissa böcker. Det värsta är när han låter Bosch göra korkade saker. Då tappar man som läsare i engagemang. Det är när han ligger närmare det som skulle kunna uppfattas som verkliga händelser som han är som bäst. Men han knyter ihop trådarna på ett bra sätt, så att det ändå blir en bra helhet.
Betyg 3

hencka 2010-02-27 20:34
Läste Connellys debutroman efter att ha läst ett antal senare romaner av honom.Den här var stiltrogen,spännande och medryckande som alla hans andra romaner varit.Kanske inte den yppersta gräddan men en stark fyra i varje fall.
Betyg 4

ES 2010-10-12 19:31
En helt igenom klassisk deckare som tyvärr inte bjuder på några överraskningar.
Betyg 2

Ninni_1960 2011-04-15 17:21
Action och spänning från början till slut och allt rätt typiskt amerikanskt. Jag gillar sättet Connelly skriver på och kommer att fortsätta läsa fler av hans böcker.
Betyg 4

Spaniard 2011-07-26 00:21
Det är bara att stämma in i hyllningskören. Detta är ett skolexempel på en bra kriminalroman. Jag citerar Olof H: "Att läsa Connelly är som att se en amerikansk polisfilm, fast bättre."

Det fina med Connelly är hans perfekta dosering. Den är gedigen utan att bli högdragen. Det är spännande utan att tappa i trovärdighet. Det är precis lagom spännande. Jag är en kritisk deckarläsare men det är svårt att hitta brister här.

Svart eko lämnar inget mästerligt intryck men det är högklassig kvalitetsläsning.
Betyg 4

trebor 2013-04-13 14:36
Etta.
Betyg 1

chrille112 2016-10-10 15:40
Kanske inte den bästa av böckerna om Harry Bosch. I och för sig inget fel på historien men det blir lite träigt ibland och att skriva dialog mellan människor är inte författarens starkaste sida.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Svart eko


  Köp boken som film på cdon: