bokrecensioner boktips

Svart eko

Författare: Michael Connelly
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
ISBN: 9172631678


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Efter en kontroversiell dödsskjutning har den hårdföre Los Angelss-polisen Harry Bosch suspenderats från centrala mordkommissionen. Istället sätts han på ett till synes enkelt fall: en uteliggare har hittats död i en gammal cementrör utanför staden. Men det visar sig att den döde är en av Boschs gammla krigskamarater, en ''tunnelråtta'' med uppgift att blåsa ut de underjordiska försvarssystemen under byarna i Vietnam. Och utredningen leder rakt in en brottshärva vars omfattning ingen kunnat ana.
Tillsammans med en kvinnlig FBI- agent - och motarbetad av sina egna kollegor - tar Bosch upp jakten på en mördare vars identitet även chokar honom.
Medelbetyg: 3,73 (15 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Svart eko :
2004-04-03 11:54
En riktigt bra deckare. Connellys språk blir inte så pratigt som många andra deckarförfattare har en tendens att bli. Hans andra böcker är också spännande på ett otäckt sätt.
Betyg 5
2004-04-22 15:32
Det här är den första boken om Harry Bosch, och också den första jag läste i Bosch-serien. Jag måste säga att det började väldigt bra! Jag ser fram emot nästa bok!
Rekommenderas!
Betyg 5
2005-10-28 02:30
Michael Connellys "Svart Eko" tilltalade mig genom sin igenkännande effekt. Att läsa Connelly är som att se en amerikansk polisfilm, fast bättre. Karaktärstyper och miljöer kändes igen från otaliga kriminalhistorier, utan att tappa realistisk skärpa eller sakna ett personligt författarskap. Vidare utgör boken en smart och väl utvecklad deckarintrig, kort sagt är "Svart Eko" en god läsupplevelse som inbjuder till att kasta sig över nästa del i serien om polismannen Harry Bosch.
Betyg 4
2005-12-30 11:35
En bättre modern deckar i hårdkokt stil. Historien (dvs. nöten som skall knäckas) är bra men knappast något utöver det vanliga. Samhällsbeskrivningen och samhällskritiken lyfter dock boken. Krigshjältarnas sociala anpassningsproblem och kriminella tendenser beskrivs på ett kritiskt och nyanserat sätt. Även karaktärsbeskrivningarna gör på ett trovärdigt och nyanserat sätt.
Betyg 3
2006-02-04 16:07
Jag är en enkel natur och har svårt att tycka om böcker med hjältar som far illa och blir hunsade och föraktade av överordnade. Känns bättre när jag kan identifiera mig med tuffingar som Jack Reacher (Lee Child).
Trots att boken är skickligt skriven kommer jag därför inte att läsa fler Harry Bosch-böcker.
Kanske borde jag istället uppsöka en psykolog.
Betyg 3
2008-02-13 15:24
Hyfsad amerikansk deckare som koncentrerar sig på mordgåtan. Inga onödiga sidoberättelser som det så ofta är i svenska och en del engelska deckare. Connellys böcker blir ändå långa och för den delen ändå inte alltför segdragna. Den hårda miljön i L.A verkar trovärdig och intressant att få en inblick i det amerikanska samhällskritiken som Connelly smyger in i sina böcker.
Betyg 3
2009-03-31 20:14
En rafflande historia, lite seg till en början men bra och smart skriven deckare som aär väl värd att läsa...
Betyg 4
2010-02-22 12:44
Connellys debutroman får en trea av mig. En hyfsad start, ett svagt mittparti och en stark finish gör att det inte kan bli bättre. Just den avslutande delen räddar boken från ett sämre betyg. Tyvärr faller Connelly för frestelsen att överdriva, vilket han gör i vissa böcker. Det värsta är när han låter Bosch göra korkade saker. Då tappar man som läsare i engagemang. Det är när han ligger närmare det som skulle kunna uppfattas som verkliga händelser som han är som bäst. Men han knyter ihop trådarna på ett bra sätt, så att det ändå blir en bra helhet.
Betyg 3
2010-02-27 20:34
Läste Connellys debutroman efter att ha läst ett antal senare romaner av honom.Den här var stiltrogen,spännande och medryckande som alla hans andra romaner varit.Kanske inte den yppersta gräddan men en stark fyra i varje fall.
Betyg 4
2010-10-12 19:31
En helt igenom klassisk deckare som tyvärr inte bjuder på några överraskningar.
Betyg 2
2011-04-15 17:21
Action och spänning från början till slut och allt rätt typiskt amerikanskt. Jag gillar sättet Connelly skriver på och kommer att fortsätta läsa fler av hans böcker.
Betyg 4
2011-07-26 00:21
Det är bara att stämma in i hyllningskören. Detta är ett skolexempel på en bra kriminalroman. Jag citerar Olof H: "Att läsa Connelly är som att se en amerikansk polisfilm, fast bättre."

Det fina med Connelly är hans perfekta dosering. Den är gedigen utan att bli högdragen. Det är spännande utan att tappa i trovärdighet. Det är precis lagom spännande. Jag är en kritisk deckarläsare men det är svårt att hitta brister här.

Svart eko lämnar inget mästerligt intryck men det är högklassig kvalitetsläsning.
Betyg 4
2016-10-10 15:40
Kanske inte den bästa av böckerna om Harry Bosch. I och för sig inget fel på historien men det blir lite träigt ibland och att skriva dialog mellan människor är inte författarens starkaste sida.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Svart eko
Liknande böcker:
Den tysta fågeln
 P. Mohlin
Fruset guld
 C. Börjlind
De första tolv
 D. Rudberg
Iskall sol
 L. Sigurðardóttir
Hör mig viska
 M. Kallentoft
Det tyska huset
 A. Indridason
Akrobaten
 A. Sundkvist
Grissly
 M. Kallentoft
Mörkare än midnatt
 M. Connelly