bokrecensioner boktips

Svart is

Författare: Michael Connelly
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
ISBN: 9789113056777


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Narkotikaspanaren Cal Moore var ute för att kartlägga den senaste innedrogen, svart is. Istället mötte han döden på ett simpelt motellrum, med huvudet sönderskjutet och ett självmordsbrev i fickan...

Det var åratal sedan Harry Bosch lärde sig en bra polismans första regel: stirra inte blind på de enskilda delarna utan se pålimmet som fogar dem samman. Nu har han funnit några märkliga kopplingar som börjar med en död polis och leder till en lång rad blodiga mord. De spänner från hollywood Boulevards drogmarknad till en smutsig bakgata söder om gränsen mot Mexico och slutar mitt i ett dödligt spel - där han själv riskerar att bli nästa offer.

Utdrag ur boken:
Han tyckte bäst om staden på natten. Mörkret dolde de flesta sorger och missförhållanden. Det gjorde staden tyst, och ändå förde det upp djupa underströmmar till ytan. Det var i detta mörka flöde som han tyckte att han rörde sig som mest obehindrat. I skyddet av skuggorna. Han tittade ut men ingen kunde se in, precis som om han åkt limousin.
Medelbetyg: 3,5 (8 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Svart is :
2004-05-12 08:12
Jag tyckte inte alls att den här boken var lika bra som den föregående om Harry Bosch. Den kändes lite seg emellanåt.
Den var dock spännande och helt klart läsvärd!
Betyg 3
2004-08-26 01:19
det här är den första boken jag läser av connelly. underhållande men stundvis lite seg, den gjorde mig ganska besviken. men, den får en 3:a, mest för språket och inte nått för storryn som sådan.
Betyg 3
2009-04-05 16:04
En riktigt bra bok, smart skiven av conelly, spännande rakt igenom tror att stieg larsson hade honom som förebild när han skrev sina böcker...
Betyg 4
2010-03-05 11:13
En bra grundhistoria som har en bra framåtrörelse nästan hela vägen. I upplösningen tappar Connelly dock tempo och får inte ihop trådarna lika elegant som vid andra tillfällen.
Betyg 3
2019-08-21 21:38
En av de tidiga Bosch-deckarna. Connellyfansen skulle säga stilbildande, andra skulle kalla det vardagsmat. Med tanke på att den skrevs redan 93 sällar jag mig till det positiva lägret.

En polis hittas död och den kompetenta ensamvargen Harry Bosch får order om att låta bli utredningen. Självklart går han emot sina chefer och gräver fram ledtrådar på egen hand. Klassisk snutstory som innehåller det mesta man efterfrågar när det gäller krimgenren.

Hantverket är således gediget men i den uppsjö av krimtitlar och deckarserier som finns numera så åldras Boschdeckare inte särskilt väl. Helt okej men inte mer.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Svart is
Liknande böcker:
Den tysta fågeln
 P. Mohlin
Fruset guld
 C. Börjlind
De första tolv
 D. Rudberg
Iskall sol
 L. Sigurðardóttir
Hör mig viska
 M. Kallentoft
Det tyska huset
 A. Indridason
Akrobaten
 A. Sundkvist
Grissly
 M. Kallentoft
Mörkare än midnatt
 M. Connelly