bokrecensioner boktips

Svarta lådan

Originaltitel: The black box
Författare: Michael Connelly
Genre: Deckare
Ämnesord: krig, mord, spänning
Utgivningsår: 2013
ISBN: 9789113050546


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Rodney King-kravallerna i Los Angeles 1992 kom att förändra staden för alltid. Offren var många. Men var verkligen en ung kvinnlig fotograf ett av dem eller mördades hon som en del i en större plan? Michael Connelly är tillbaka med en ny roman om Harry Bosch.

Den ärrade polismannen undersökte ursprungligen fallet, men tvingades lämna över det till specialavdelningen som utredde kravallerna. Där lyckades man aldrig lösa det och den unga kvinnans öde föll i glömska. Tjugo år senare dyker nya bevis upp och Harry Bosch dras in i en desperat jakt på den svarta låda som kan hjälpa honom att lösa fallet.
Medelbetyg: 3,5 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Svarta lådan :
2013-11-28 12:22
Jag tycker att Harry känns mer rapp och vital än på länge i den här boken. Mysteriet han står inför är också intressant. Lite tråkigt blir det med att det (nästan) alltid ska vara käbbel med chefen och internutredningen. Det känns som utfyllnad, något som Connelly bara tycker ska vara där. En annan småtrist sak är allt snack om jazz och olika jazzartister, samt mat och restauranger. De kan vara roliga som ett pittoreskt inslag om det blir i enstaka fall, men i denna boken är det för mycket av båda delarna. Upplösningen är väl också sådär, men totalt sett är det en ganska spännande bok.
Betyg 3
2013-12-18 23:39
Nja, upplägget om ett gammalt cold case fall är inte så originellt. Bosch förhållande till sin lillgamla och förnuftiga dotter känns litet patetiskt också.Likaså antagonismen med chefen börjar vara mera regel än undantag i varje Bosch-roman. Det är bra flyt, som alltid, även här men jag tycker att den är boken är snäppet sämre än de föregående böckerna om Bosch.
Betyg 3
2014-05-20 11:20
Visst har man varit med om detta förr, Harry Bosch, hans genom kloka dotter, internutredare , chefer som vill sätta dit honom , och dåliga beslutsfattare inom LAPD.
Men denne Harry Bosch biter sig alltid fast i mig och jag gillar dessa Cold Case fallen, och detta fall känns spännande rakt igenom.
Mer Harry Bosch åt folket.
Betyg 5
2015-03-28 10:39
Blir förstås en hel del upprepningar när man läst de flesta böcker om Bosch. Och Connelly är inte så bra på att skildra personliga relationer, t.ex förhållandet mellan Bosch och hans dotter. Håller också med om att de ständiga referenserna till musik blir något tjatiga i längden. Men själva historien i boken är inte alls dum, bra driv i berättelsen.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Svarta lådan
Liknande böcker:
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Det trettonde fallet
 Å. Edwardson
Ökenstjärna
 M. Connelly
Hellre vara djävulen
 I. Rankin
Helgon eller syndare
 I. Rankin
Fädernas missgärningar
 Å. Larsson
Den tysta fågeln
 P. Mohlin