bokrecensioner boktips

Nio drakar

Författare: Michael Connelly
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789113033976


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

rån Los Angeles gator till Hongkongs skimrande skyline: Harry Bosch måste finna sin försvunna dotter.

Harry Bosch kallas till en mordplats i södra delarna av Los Angeles. I spritbutiken Fortune Liquors har innehavaren blivit skjuten, rånmördad. Tillsammans med mordrotelns experter på Asienrelaterad brottslighet kommer de snart en misstänkt på spåren: en medlem av en Hongkong-triad, bosatt i Los Angeles. Men innan Harry på allvar hinner sätta sig in i fallet får han veta att hans dotter Maddie, som är bosatt i Hongkong tillsammans med sin mor, har försvunnit.

Bosch släpper allt han håller på med för att ta sig över Stilla havet på jakt efter den försvunna Maddie.
Kan hennes försvinnande ha med det aktuella fallet att göra? Bosch för en kamp mot klockan i en främmande stad, där inget är vad det synes vara.

Nio drakar är en mycket närgången, spännande och personlig Bosch-bok - och vi får följa honom i hälarna på en mycket farlig motståndare. Eller är han rentav lockad i en fälla?
Medelbetyg: 2,83 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Nio drakar :
2011-12-17 18:34
En väldigt ojämn bok av Connelly, som dessutom "förstörs" av några riktiga långskott i intrigen. Det blir alldeles för långt ifrån vad som kan vara trovärdigt. Spänningsmässigt är den bästa delen är när Bosch befinner sig i Hong Kong.

Sammanfattningsvis känns det som ett "trött" försök att förnya Bosch.
Betyg 2
2012-01-15 12:56
Connelly håller alltid hög standard, så även i den här boken som dock utgör en svagare länk i hans långa boksvit. Historien har bra flyt och Connelly kan minsann skriva,men Boschs eskapader efter sin dotter i Hongkong var ett ovanligt bottennapp. Den biten av boken saknade trovärdighet. Bristen uppvägs något av de bättre delarna av boken. Den går säkert hem hos de hängivaste Connelly-fansen. Det blir en svag fyra.
Betyg 4
2012-04-12 09:20
stundtals lysande stundtals dålig !
Betyg 3
2012-11-18 12:09
Connellys böcker om polisen Harry Bosch och advokaten Mickey Haller brukar vara väl underbyggda historier utan större utsvävningar.
Den här gången blir det lite svajigare.

Bosch får vad som förefaller vara ett "Triad-mord" på halsen och kastar sig huvudstupa in i jakten på de ansvariga. Spåren leder till den kinesiska maffian i Hongkong där hans fru och dotter är bosatta.
När dottern kidnappas blir måste Harry lämna LA och söka upp triaden på hemmaplan. Det blir personligt.

Spänningsnviån är hög och läsvärdet godkänt men det finns större brister i resonemanget än förväntat. Jag vet inte om Connellys fantasi flödar eller börjar sina, det här kändes förhastat.
Betyg 3
2016-01-19 09:38
En inte särskilt trovärdig intrig i denna bok. Och som vanligt får man dras med en huvudperson, Bosch, som sannerligen inte är någon muntergök, snarare uppvisar tydliga tecken på bristande social kompetens och en del paranoia. Har läst de flesta böckerna i serien och man undrar om författaren tycker att persondragen hos Bosch är beundransvärda? Man ser aldrig någon självkritik över beteendet som helt klart sårar andra människor och även försätter dem i fara.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Nio drakar
Liknande böcker:
Flickan inuti
 F. Berglind
27 sekundmeter snö
 K. Göransson-Ljungman
Mord på halsen
 F. Mellvig
Skuggliljan
 J. Mo
Nattsångaren
 J. Mo
Mörkare än midnatt
 M. Connelly
Mördaren inom mig
 V. Suneson
Mord i Bohuslän
 S. Blomberg
Död bland de döda
 H. Rönblom