bokrecensioner boktips

Men inte om det gäller din dotter

Författare: Jan Guillou
Genre: Roman
Ämnesord: politik, humor, spänning, äventyr
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9789164241238


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Efter tretton år i exil återvänder viceamiral Carl Gustaf Gilbert Hamilton till Sverige för att få resning i livstidsdomen. Genom sin gamle vän Erik Ponti hamnar han nu i ett nytt umgänge, där de närmaste vännerna är förre översten i Främlingslegionen, Pierre Tanguy, och hans fru polisöverintendent Ewa Tanguy.

Både Hamilton och Tanguy är fullständigt övertygade om att de aldrig mer i livet kommer att lyfta ett finger när det gäller militära insatser utomlands. Men det nya behagliga, fridfulla livet vänds helt över ände den dag en familjekatastrof drabbar dem.

Carl Hamilton använder alla sina gamla kunskaper som spionchef och Pierre mobiliserar vänner inom Främlingslegionen. Deras mål finns i Saudiarabien.


I Jan Guillous roman Men inte om det gäller din dotter möter storpolitiska intriger högst privata relationer och vävs ihop till en andlöst spännande historia.
Medelbetyg: 3,36 (14 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Men inte om det gäller din dotter :
2008-09-08 18:04
En spännande roman, där nästan alla guillous karaktärer finns med. Jag saknade lite av den humorn som finns i de tidigare böckerna.
Betyg 4
2008-09-27 23:31
Alltså En gång i tiden gillade jag Janne G samhälleskritik.
Det fanns humor och ironi.

Men någonstans efter maffians hämnd. Så försvann den.
Nu låter det som 68 vänsters sista desperat skrik vi finns hör oss!
Detta tvivlar jag inte på. Att ni finns...


Betyg 2
2008-10-22 13:45
Jag gillar Hamiltonböckerna och så även denna. Den är lite torrt skriven, som alla Jan Guillous böcker, ibland med en dos humor med, dock inte så mycket i denna. Men den är bra och nu har alla karaktärer samlats i en och samma bok. Jag hoppas det inte är den sista utan att få läsa några fler böcker om Hamilton och de andra - gärna i samma bok.
Boken är spännande och spänningen hålls kvar ända in i slutet. Jag sitter oftast och funderar när jag läst en Guillou-bok om det har hänt i verkligheten. Men Jan Guillou är otrolig på att skriva så att tanken finns där.... har det här kanske hänt?
Betyg 4
2008-10-27 12:32
Alldeles för mycket prat om politik och hur saker och ting fungerar/inte fungerar i samhället. Alldeles för lite handling, men den tar sig på slutet.
Betyg 2
2009-03-07 13:50
Roligt att åter få knyta bekantskapen med gamla guillou-karaktärer. Men det är kanske den största behållningen. Visst kan Jan fortfarande skriva; det känns i samma anda som under Coq Rouge-tiden. Men... har det inte blivit lite mossigt?
Dessutom måste jag säga att det känns som författaren inte orkat skapa en trovärdig intrig den här gången. Han visste vilket uppdrag han skulle skicka hjältarna på och slutet hade han klart för sig, men hur skulle han komma dit? Den frågan är fortfarande bara nödtorftigt besvarad. Hur kan en annars så smart Ewa Tanguy gå på en så enkel nit, och hur kan ett så (ändå förhållandevis) oskyldigt reportage få så stora världspolitiska konsekvenser? Och varför vill Guillou att de tuffa tjejerna Anna och Ewa ska agera våp hela andra halvan av romanen?
Betyg 3
2009-05-11 09:49
Jag läste ett par hamiltonböcker för tjugotalet år sedan och såg då även någon av de första filmern. Nu verkar han göra bokslut för Hamilton och det fungerar ganska bra. Dramaturgiskt är det väluppbyggt, men knappst speciellt överraskande.
Betyg 3
2014-01-27 08:47
Denna var mycket bra om man gillar Hamilton, missat den totalt så blev glad och förvånad när jag plötsligt kom över en Hamilton bok jag ej läst.
Betyg 4
2014-03-18 18:33
En mycket intressant bok om Hamilton och den bortrövade flickan Nathalie.
Ibland var det svårt att sluta läsa boken, men vissa stunder i boken hoppade jag över. Man kan säga att boken har sina positiva och negativa stunder.
Betyg 4
2016-12-06 19:19
En spännande thriller om Hamilton som tänkt att han aldrig mer skulle ge sig in i det farliga spelet. Men när hans vänners dotter blir kidnappad så inser han att något måste göras och att han behövs i uppdraget.
Berättelsen inleds med hur Hamilton vill komma till Sverige igen och få resning i sin livstidsdom. Det finns en hel del humoristiska inslag i de politiska och militära händelserna där även journalistiken spelar stor roll både i detta och senare i hur man kan påverka en fransk president.
Jag tycker den här boken är mycket bra.
Betyg 4
2020-05-08 19:40
Carl Hamilton dyker upp igen då Jan Guillou ser sig tvungen att ge sin syn på åt vilket håll man borde se, i kriget mot terrorismen. En spännande bok. Intressant att den är författad tio år innan Sergei Skripal och hans dotter förgiftardes med novotjok. I boken förekommer ett liknande scenario. Kul att flera av Guillous senare karaktärer träffar några av hans tidigare. Hur gick det för Pierre Tanguy från boken Ondskan? I denna bok får läsaren veta mer.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Men inte om det gäller din dotter
Liknande böcker:
En vilsen själ
 G. Redin
Huset Versace
 D. Ball
Trolsk som pärlan
 V. Andrews
Röd som rubinen
 V. Andrews
Ensam i världen
 M. Sandemo
Staden sover
 M. Lang
En saga
 S. King
Rött, vitt & kungligt..
 C. McQuiston
De stora spåren
 H. Innes
Sommarens röster
 R. Pilcher