bokrecensioner boktips

Dödslängtan

Författare: Björn Hellberg
Genre: Roman
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9789189618954

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Rysk roulett, dödsföraktande bilförare som plågar Stadens invånare och ett chockerande mord på en ung kvinna är några av ingredienserna i denna stilsäkra Björn Hellberg-deckare. Snart har en fråga utkristalliserat sig: vad är drivkraften bakom det till synes oförklarliga våldet i den normalt så lugna lilla Staden? I Dödslängtan gör den populäre kommissarie Sten Wall en efterlängtad comeback. Direkt från sjukbädden kastar han sig - mot läkares inrådan - in i drevet efter mördaren.
Medelbetyg: 3,6 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Dödslängtan :
2007-04-12 13:18
Björn Hellberg skriver finurligt. Måhända inte så modernt men med finess. Hans beskrivning av Sten Wall är väldigt bra. Kul att han har återupptagit den karaktären. Hoppas att det kommer fler böcker!

Boken är väl inte så spännande men det behövs liksom inte i Björn Hellbergs böcker. De är så mysiga ändå!
Betyg 4
2007-04-27 14:39
kommissarie Wall är tillbaka lika så Björn Hellberg med sitt ålderdomliga språk som jag tycker är en fröjd att läsa. mitt bland alla ruskigheter i boken blir jag glad bara av att läsa Björns böcker med hans myllrande persongalleri.
Betyg 4
2007-07-07 13:22
Dödslängtan är den näst senaste boken i Björn Hellbergs svit om kommissarie Sten Wall i den fiktiva Staden, ett mellanting mellan Laholm och Kristiansstad.

En skön sommarkväll kör två dödsföraktande unga manliga bilförare fram på allmän väg i en kapplöpning i fruktansvärt tempo. Vansinnesfärden slutar i ren katastrof när en av männen dör. Strax därpå skakas Staden av ett nattligt dubbelmord, och det dröjer inte länge förrän polisen misstänker att det finns tydliga kopplingar mellan morden och den dödsbringande bilfärden.

I Dödslängtan gör den populäre kommissarie Sten Wall efterlängtad comeback efter fyra års frånvaro. Direkt från sjukbädden kastar han sig in i jakten på mördaren.

Dödslängtan är den första boken i Sten Wall-serien som jag tagit mig an. Intrigen är skarp och välformulerad och språket är stilistiskt säkert. Dödslängtan är spännande och den skänker stort läsarnöje. Den är ganska lättläst och Hellberg har än en gång lyckats skapa en svensk kriminalroman av hög klass. Jag ser verkligen fram emot nästa bok i serien, Trofésamlaren, som kom ut för drygt en månad sedan.
Betyg 4
2014-05-10 14:08
En mysig och trevlig deckarläsning med Björn Hellbergs härliga språkförmåga.

Det är lättläst utan större djup men man trivs tillsammans karaktärerna.

Helt OK.
Betyg 3
2015-07-22 09:44
Helt ok !
Betyg 3
Liknande böcker:
Det är vi som är klima..
 J. Safran Foer
Mina första fiskar
 E. Jansson
Lugnet
 T. Bannerhed
Binas historia
 M. Lunde
Fäder och söner
 I. Turgenjev
Kirke
 M. Miller
Spärrad gräns
 G. Gränström
Insekt
 C. Castillon
Sångfågeln från Milano
 A. Kullenberg
Örådet
 J. Sverker